Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

9.10.2020 14:00 BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

Antero Lehto on yksi uuden Ruutu-mediasopimuksen mainoskasvoista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

– Odottavan aika on ollut kyllä pitkä, Antero Lehto toteaa.

BC Nokia on päässyt vihdoin harjoittelemaan viiden pelaajan kentällisillä, amerikkalaisvahvistukset ovat kokoonpanossa, ja koko joukkue puhkuu intoa alkavan kauden alla. Kuten kaikkialla muuallakin kauden käynnistys on ollut tavallista hankalampi, eikä joukkueen potentiaalia pysty kunnolla arvioimaan muutoin kuin paperilla, mutta Lehdon mukaan ainakaan motivaatiosta ei nokialaisten menestys jää kiinni.

Kohta 20 vuotta Korisliigaa pelannut Lehto saapui Nokian riveihin pelattuaan noin puolentoista kauden poikkeuksia lukuun ottamatta koko uransa kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä.

– Nokia halusi minut mukaan lähinnä siksi, että heiltä on aiempina kausina puuttunut kokoonpanosta juuri tällaisia kokeneita pelaajia, mutta totta kai lähden tekemään myös tulosta.

Kokeneilta ja strategisesti taitavilta pelaajilta odotetaan usein joukkueessa nimenomaan johtamisen taitoa ja äänekästä esimerkin näyttämistä nuoremmille pelaajille. Rooli on Lehdolle tuttu vanhasta joukkueestaan, mutta Nokialla hän joutuu hyppäämään näihin isoveljen saappaisiin täysin uutena jäsenenä, mikä toki muuttaa asetelmaa vanhasta.

– Enkä minä sentään ainoa kokeneesta päästä siellä ole kuitenkaan. Mukana on parhaillaan esimerkiksi Matias Ojala ja Lauri Toivonen, jotka vastaavat omalta osaltaan myös tästä kokemuksen tuomisesta joukkueeseen.

Ikämiesten läsnäolosta huolimatta joukkueen yleisilme on varsin nuori. Vetreyttä ja liikettä toki tarvitaan, sillä Lehto muistuttaa, että heidän joukkueensa ei ole pelaajien koon puolesta kovin iso vaan sen vahvuudet tulevat muualta. Jo viime kaudella Nokia pyrki vastaamaan vastustajan kokoon omalla nopeudellaan, ja samaa on varmasti luvassa.

– Tämä on ehkä vähän kliseisesti sanottu, mutta meillä on hyvä tasapaino, kun joka pelipaikalle on tarjolla sekä kokemusta että nuorta nälkää. Saman paikan pelaajilta löytyy erilaisia ominaisuuksia ja lahjoja, ja valmennus pystyy käyttämään pelaajia heille sopivissa tilanteissa.

Lehto nostaa nuorista esille itsensä kanssa samaa pelinjohtajan tonttia hoitavan Lassi Nikkarisen. Tietynlainen mentorointi on yhteistyössä paikallaan, koska pelaajat ovat ominaisuuksiltaan ja pelityyliltään osin hyvinkin samankaltaisia, mutta tästä huolimatta Lehto muistuttaa, että Nikkarisen kaltainen HBA-polun läpikäynyt pelaaja on Korisliigaan saapuessaan jo poikkeuksellisen valmis paketti.

– Jos itseäni muistelen samassa iässä ja vertaan ihan ylipäätään tämän päivän parikymppisiin pelaajiin, niin kyllä meininki on ihan eri. Nikkarinen tulee aivan varmasti olemaan meille avainpelaajia takakentällä, Lehto sanoo.

Mutta Nikkarinen ei ole ainoa, joka ansaitsee Lehdon kehut. Nuoret amerikkalaisvahvistukset Jeff Garrettin ja Daeshon Francisin kehuttuaan tämä intoutuu nostamaan silmällä pidettävien listalle myös vasta 18-vuotiaan Hugo Bomaninkin.

– Hän on antropometrialtaan suorastaan koripalloilijan prototyyppi, joten toivon todella, että hän ottaa tulevalla kaudella taas enemmän jalansijaa Korisliigassa, toteaa Lehto.

BC Nokia 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia