Katsojan opas 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin

14.7.2016 12:00 Suomi isännöi historiallisia 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisoja 16.-24.7. Helsingin Jäähallissa ja Pasilan urheiluhallissa. Kisat käynnistyvät lauantaina päivällä niin Jäähallissa kuin Pasilassakin, ja edessä on kymmeniä nuorten maaotteluita Euroopan kirkkaimmalta huipulta. Näin seuraat kisoja – olet sitten paikan päällä tai etänä.

Lipunmyynti

Hallikohtaiset päiväliput maksavat 5-15 euroa.

EM-kisoja pääsee seuraamaan areenakohtaisilla (Helsingin Jäähalli tai Pasilan urheiluhalli) päivälipuilla, jotka on jaettu kolmeen kategoriaan: aikuiset (15€), 11-19-vuotiaat (10€) ja 6-10-vuotiaat (5€). Viisivuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät sylipaikalle ilmaiseksi.

20-vuotiaiden EM-kisojen lipunmyyntiä hoitaa Ticketmaster (ent. Lippupalvelu): www.ticketmaster.fi.

Lippuja saa ostaa myös paikan päältä Jäähallilta ja Pasilasta. Jonojen välttämiseksi yleisöä kehotetaan hankkimaan lippunsa ennakkoon.

Otteluohjelma

Kisojen avajaiset

Kisojen avajaistilaisuutta vietetään Helsingin Jäähallilla lauantaina 16.7. klo 17:45, Ruotsi-Belgia- ja Israel-Suomi-otteluiden välissä. Avajaistilaisuuden kesto on n. 15 min.

Live-lähetykset

Fanseat.com -palvelu esittää suorana kaikki Suomen alkulohkon ottelut sekä kaikki pudotuspeli- ja mitaliottelut (neljännesvälierät, puolivälierät, välierät, pronssiottelu ja finaali). Suomen ottelut tulevat suomeksi selostettuina.

FIBA lähettää kaikki muut turnauksen ottelut omalla YouTube-kanavallaan.

Tulos- ja tilastopalvelu

20-vuotiaiden miesten EM-kisojen virallinen kisasivusto tarjoaa kattavat tilastot ja live-seurannat kaikista turnauksen otteluista.

Turnauksen nettisivut ja hashtag

FIBA:n virallinen kisasivusto: http://www.fiba.com/europe/u20/2016

Kisojen virallinen hashtag: #FIBAU20Europe

Kisat kattavasti esillä myös Suomen Koripalloliiton nettisivuilla:

Basket.fi: http://www.basket.fi

Sosiaalinen media

EM-kisoja voi seurata lukuisista sosiaalisen median kanavista.

Turnaustuotteiden myynti

Myynti neljänä ensimmäisenä pelipäivänä Helsingin Jäähallin aulassa klo 15-21. Käsiohjelma ostettavissa Pasilan Urheiluhallilla lipunmyynnistä. Jatkopäivien myynti päätetään kisaohjelman mukaan.

  • Kisabrändätty T-paita (25 €)
  • Kisojen käsiohjelma (5 €)
  • Kisabrändätty termosmuki (10 €)

Muut aktiviteetit Jäähallilla

Korispisteen fanituotemyymälä palvelee yleisöä Jäähallin pääovien oikealla puolella. Myynnissä mm. Susijengin virallisia fanituotteita. Myynti käteisellä ja kortilla.

Voit kuvauttaa itsesi aidossa kisaympäristössä Jäähallissa Photoframe-pisteessä. Voit myös osallistua Photoframen #Basketbooth-Instagram-kilpailuun, jonka osallistujien kesken arvotaan päivittäinen palkinto.

Fanituotemyymälän vierestä voi hakea kasvomaalauksia, jonka lisäksi voit ottaa osaan Doubleshotter-kilpailuun; joka päivä eniten koreja yhdessä minuutissa saanut palkitaan.

Jäähallilla pelataan myös kisojen aikana HNMKY Yökoriksen, Susijengi-fanien ja Koripalloliiton yhteistyössä järjestämä 3x3 Finnish Open -katukoristapahtuma. Lisätietoja: http://www.basket.fi/uutiset/?x125758=40807563

Saapumisohjeet

Helsingin Jäähalli, Nordenskiöldinkatu 11-13, kartalla: https://goo.gl/maps/izacyoBENJ52

Pasilan Urheiluhalli, Radiokatu 22, kartalla: https://goo.gl/maps/5pMjPgcQY4T2

Sekä Helsingin Jäähalli että Pasilan Urheiluhalli ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Helsingin Reittiopas-palvelu (www.reittiopas.fi) tarjoaa parhaan reitin lähtöosoitteesta tulo-osoitteeseen kaikki kulkuvälineet huomioon ottaen.


Suosittelemme kulkemista julkisilla kulkuvälineillä. Jäähallin parkkimaksu on 10€. Pasilan Urheiluhallin läheisyydessä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Reitti: Rautatientori – Helsingin Jäähalli

Keskustasta Jäähallille pääsee linja-autolla ja raitiovaunulla. Matka-aika keskustasta Jäähallille on normaalisti noin 15 minuuttia.

Raitiovaunulinjat 4, 7A ja 10 lähtevät Mannerheimintieltä Lasipalatsin pysäkiltä normaalisti 1-5 minuutin välein. Raitiovaunujen reitti kulkee Mannerheimintietä pitkin. Jäähallille tulevat jäävät pois KANSANELÄKELAITOKSEN pysäkillä, josta on noin 400 metrin kävelymatka Jäähallille (raitiovaunun kulkusuuntaan nähden oikealla).

Linja-autolla keskustasta pääsee useilla ELIELINAUKIOLTA lähtevillä linjoilla. Linja-autoreitti kulkee Mannerheimintietä pitkin ja poisjäänti tapahtuu KANSANELÄKELAITOKSEN pysäkillä. Linja-autolla matkustavilla on noin 500 metrin kävelymatka Jäähallille (linja-auton kulkusuuntaan nähden oikealla).

Linjalla numero 69 pääsee Elielinaiukiolta suoraan Jäähallin eteen (Nordenskiöldinkatu).

Reitti: Rautatientori – Pasilan urheiluhalli

Bussi 23 lähtee Rautatientorin Laituri 2:lta (Rautatientorin puolella, välittömästi ulko-ovien edessä) 15 minuutin välein. Päätepysäkin nimi: RADIOKATU.

Voit myös matkustaa Rautatientorilta millä tahansa lähijunalla Pasilan juna-asemalle. Sen jälkeen voit nousta Pasilan aseman edustalta busseihin 23, 50 ja 59, jotka vievät hallin viereen. Päätepysäkin nimi: RADIOKATU.

Pasilan asemalta on n. 1km kävelymatka Pasilan urheiluhallille.

Reitti: Helsingin Jäähalli – Pasilan urheiluhalli – Helsingin Jäähalli

Etäisyys Helsingin Jäähallin ja Pasilan urheiluhallin välillä on n. 1,5 km.

Suoraa yhteyttä kahden pelipaikan välillä ei ole, mutta raitiovaunu 7A:n KYLLIKINPORTIN pysäkki on n. 400m päässä Pasilan urheiluhallilta.

Jäähallia lähimmät 7A:n pysäkit ovat KANSANELÄKELAITOS ja AURORAN SAIRAALA.

Henkilöt

 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Osallistu nuorten EM-kisojen tapahtumatutkimukseen – voita kahden hengen lippupaketti vuoden 2017 EM-kisoihin

Varaa viisi minuuttia ajastasi ja auta meitä kehittämään suomalaista huippukoripallotapahtumaa vastaamalla Koripalloliiton ja Haaga-Helian yhteistyössä laatimaan tapahtumatutkimukseen. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kahden hengen lippupaketti vuoden 2017 EM-kisoihin.

10.5.2016 09:45 Pohjoinen alue

20-vuotiaiden EM-kisojen lipunmyynti käynnistynyt

Suomi-koriksen ensi kesän päätapahtuma, 20-vuotiaiden miesten EM-kisat Helsingissä 16.-24. heinäkuuta, lähestyy. Suurta ennakkomielenkiintoa herättäneiden kisojen lipunmyynti lähti käyntiin tiistaina 10.5. klo 9:00 kaikkien kukkarolle sopivin lippuhinnoin.

11.4.2016 EM-kilpailut

Nuorten EM-kisojen vapaaehtoishakua jatkettu 15.4. saakka – erityisesti toimitsijoita ja tilastonpitäjiä kaivataan

Heinäkuussa Helsingissä pelattavien 20-vuotiaiden EM-kisojen vapaaehtoistehtäviin on hakeutunut lähes 200 hakijaa. Määrä täyttää Koripalloliiton tavoitteet. Siitä huolimatta vapaaehtoishakua on jatkettu perjantaihin 15.4. saakka, koska lisävahvistusta kaivataan erityisesti ottelutapahtumien toimitsija- ja tilastointitehtäviin.

22.3.2016 18:08 EM-kilpailut

20-vuotiaiden miesten kisaohjelma julkaistu, uusi turnausjärjestelmä koventaa panoksia

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue aloittaa kesän 2016 EM-kisansa Helsingin Jäähallissa lauantain 16.7. illansuun ottelulla Israelia vastaan. Lisäjännitettä ”Sudenpentujen” kesään tuo nuorten EM-kisojen uusi pelijärjestelmä, jossa kaikki 16 kisajoukkuetta etenevät alkulohkon jälkeen pudotuspelivaiheeseen.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

17.12.2009 EM-kilpailut

Korisnuorten EM-kisapaikat ja alustava tapahtumakalenteri 2010 julkaistu

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet matkustavat vuonna 2010 ikäluokkiensa EM-turnauksiin Israeliin, Itävaltaan, Kreikkaan, Romaniaan ja Viroon. Suomen Koripalloliitto on julkaissut myös maajoukkueiden alustavan tapahtumakalenterin vuodelle 2010.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

25.7.2016 12:00 EM-kilpailut

Helsingin U20-kisat lähentelivät nuorten EM-katsojaennätystä

Helsingissä 16.-24.7. pelatut 20-vuotiaiden miesten EM-kisat vetivät kiitettävästi kisayleisöä Helsingin Jäähallin ja Pasilan Urheiluhallin lehtereille. Kisoja seurasi päiväkohtaisella asteikolla 4,126 katsojaa, mikä on FIBA:n nuorten EM-kisojen historian kaikkien aikojen toiseksi suurin katsojamäärä.

24.7.2016 23:35 EM-kilpailut

Sudenpentujen kukistama Espanja juhlii 20-vuotiaiden Euroopan mestaruutta

Suomi onnistui ainoana joukkueena 20-vuotiaiden miesten EM-turnauksessa kukistamaan Espanjan. Kisojen sunnuntai-illan huipennuksessa Espanja hallitsi hermopelin Liettuaa vastaan, kiskaisi onnistuneilla kaukoheitoilla riittävän eron ja hyydytti Liettuan lopulta paikkapuolustuksellaan. Euroopan mestaruus ratkesi Espanjalle pistein 55-68 (32-40).

24.7.2016 22:55 EM-kilpailut

Lauri Markkaselle U20 EM-kisojen pistekuninkuus ja paikka All Star -viisikossa

Suomen Sudenpentujen johtohahmo Lauri Markkanen, 19, nimettiin sunnuntaina päättyneiden 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen tähdistöviisikkoon. 211-senttinen jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Markkanen vei lisäksi nimiinsä ikäluokkansa turnauksen korikuninkuuden – jo toisena vuonna peräkkäin.

24.7.2016 19:00 Maaottelu

Sudenpentujen EM-taival kunniakkaaseen päätökseen

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisat saivat päätöksensä yli 2000 katsojan silmien alla Helsingin Jäähallissa, kun Suomi voitti Unkarin 91-70 (20-32). Suomi heitti tarkasti ensimmäisellä neljänneksellä, yltyen 18-0-juoksuun avausjakson päätteeksi ja keräten vankan johdon, joka kantoi loppusummeriin saakka. Suomen lopullinen sijoitus turnauksessa oli 15.

24.7.2016 11:20 EM-kilpailut

Suomi hakee U20-turnauksen päätöksessä voittoa Unkarista

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue viimeistelee EM-urakkansa Unkaria vastaan. Joukkue pyrkii hankkimaan viimeisestä pelistä kunniakkaan päätöksen kotiturnaukselle. Vastaan sijoitusottelussa (sijat 15.-16.) astelee voitoton Unkari.

24.7.2016 10:10 EM-kilpailut

20-vuotiaiden EM-kisojen päivän ottelut, sunnuntai 24.7.

20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut huipentuvat tänään sunnuntaina illalla Helsingin Jäähallissa pelattavaan Espanja-Liettua-finaaliotteluun. Ennen sitä Nordenskiöldinkadulla nähdään pronssiottelu Saksa-Turkki sekä Suomen Sudenpentujen sijoitusottelu Unkaria vastaan.

23.7.2016 23:45 EM-kilpailut

Pähkinänkuoressa: 6. EM-kisapäivä, lauantai 23.7.

20-vuotiaiden EM-kilpailujen toinen lauantaipäivä oli täynnä voittajien peittelemätöntä riemua ja yhtä lailla hävinneiden joukkueiden pettymystä. Parketilla pelit kovenivat, kun Helsingin Jäähallissa taisteltiin paikoista EM-finaaliin. Lauantai petasi kentät valmiiksi sunnuntain otteluille, joista suurin on Helsingin Jäähallin illan EM-finaali.

Näytä lisää vastaavia