Jantunen hurjana Belgiassa – Valtonen pääsi maistamaan harvinaista herkkua Espanjassa

9.1.2022 22:55 Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä heittämällä 28 pistettä Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä. Elias Valtonen sen sijaan pääsi juhlimaan komeaa vierasvoittoa Barcelonasta.

Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mikael Jantusen Oostende oli viikonloppuna kahdesti tositoimissa ja Oostende jatkaa Belgiassa puhtaalla pelillä. Perjantaina kaatui Mons-Hainaut 88-70 (52-38) Jantusen tilastoidessa täydellisellä heittopelillä 10 pistettä ja seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Viikonlopun toisessa pelissä Jantunen pisti vielä pari lisävaihdetta silmään heittämällä peräti 28 pistettä Oostenden voittaessa Liegen 112-65 (56-38). Jantunen täydenteli tilastoriviään myös viidellä levypallolla, syötöllä, kolmella riistolla ja kahdella torjunnalla.

- Saatiin joukkueena hyvä vauhti alussa päälle, ja heitot upposivat tänään hyvin itselläni. Aika iso ero lopussa tuli, kun jaksoimme puolustaa kunnolla, jonka kautta juoksimme toiseen päähän lay-upeja. Hyvä ja ehjä ottelu kaikin puolin, Jantunen analysoi ottelua.
Ottelutilastot

Okko Järvi juhli Phoenix Brysselin kanssa kauden toista voittoa joukkueen kaataessa vieraskentällä Liegen 86-71 (39-48). Järvi merkkautti pisteen, kolme levypalloa, syötön ja riiston. Voitolla Bryssel nousi pois jumbosijalta.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch koki kauden avaustappionsa hävitessään ZZ Leidenin vieraana 70-85 (37-44). Maxhunin saldoksi tuli 12 pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä. Tappiosta huolimatta Heroes pitää Hollannin kärkipaikkaa. 
Ottelutilastot

Topias Palmi sai pistetilinsä auki Hollannissa tekemällä yhden pisteen Hubo Limburgin hävitessä Kangoroes Mechelenille 78-98 (36-48).
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi tuulettamaan harvinaista voittoa Manresan kaadettua jatkoajan jälkeen Barcelonan vieraskentällä 96-95 (85-85, 37-44). Manresa tuli varsinaisella peliajalla tasoihin summerin soidessa Sylvain Franciscon korilla. Jatkoajalla Joe Thomasson nosti Manresan johtoon kolmen pisteen heitollaan 18 sekuntia ennen loppua. Nigel Hayes-Davis pääsi vielä yrittämään voittoa kotijoukkueelle, mutta heitto kolisi rautoihin ja Manresa pääsi juhlimaan maukasta voittoa. Voitto oli Manresalle ensimmäinen Barcelonan kotikentällä 25 vuoteen.

Valtonen merkkautti kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kolme riistoa ja torjunnan. Voitolla Manresa tarrasi tiukasti kiinni myös Copa del Rey'n paikkaan ollen nyt kuudentena sarjassa.

- Aikamoinen matsi. Saimme kolmen pelin viikon pakettiin, ja jaksoimme vielä hyvällä intensiteetillä loppuun asti. Alussa johdimme ja sitten Barca pääsi takaa ja ohikin, mutta sitten lopussa saimme pidettyä vielä tempoa yllä ja jatkoajan kautta raavittua voiton. Upea joukkuevoitto meiltä, Valtonen iloitsi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten Fukushima Firebonds juhlisti viikonloppuna kahta voittoa Bambitious Narasta. Ensimmäisessä ottelussa Erik Murphy oli vahvassa iskussa 18 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla ottelun päättyessä 102-74 (48-31). Alex komppasi 15 pisteen, kahden levypallon, syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi numeroin 87-77 (44-33). Tällä kertaa Alex oli veljeksistä tehokkaampi 10 pisteellä, neljällä levypallolla ja neljällä syötöllä. Erikin saldoksi kertyi viisi pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja kaksi torjuntaa. Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn joutui tunnustamaan, että Hamburg Towers oli liian korkea torni kiivettäväksi, kun Bonn taipui numeroin 80-92 (38-52). Tappiosta huolimatta Bonn jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin luotsaama Tigers Tübingen taipui Bayer Giants Leverkusenille 79-86 (40-45). Aatu Kivimäki heitti kolme pistettä, nappasi yhden levypallon, ruokki joukkuekavereitaan viidellä syötöllä ja riisti kertaalleen. Tappiosta huolimatta Tigers on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi oli vielä sivussa Strasbourgin penkin päästä, kun joukkue hävisi Chalons-Reimsille 98-106 (52-52). Strasbourg on neljäntenä sarjataulukossa.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Les Sables taipui Poitiersin vieraana 64-76. Daniel Dolenc sai tilastoihinsa kaksi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

 
3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

24.10.2022 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

3.10.2022 09:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin vahva alkukausi sai jatkoa – sarjoja käyntiin Euroopassa ja Japanissa

Sasu Salin on aloittanut kauden vahvasti, kun hän oli Teneriffan pistetykki. Italiassa Mikael Jantunen aloitti hienosti ja kaudet starttasivat myös Saksassa ja Japanissa.

1.10.2022 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Palmin ja Hopkinsin Craiova FIBA Europe Cupiin – Mirolybovin Swans Supercupin voittoon

Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova eteni FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen. Espanjan liigassa nähtiin avauskierroksella Sasu Salinin ja Elias Valtosen kohtaaminen ja Anton Mirolybov johdatti Swans Gmundenin Itävallan Supercupin voittoon.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.9.2022 20:18 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Saksan Bundesliigassa

Päättyneenä kesänä Susijengin paidassa MM-karsinnoissa ja EM-kisoissa säväyttänyt Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 24, jatkaa uraansa Saksan korkeimmalla sarjatasolla. Viime kaudella Hollannin mestarina palkitun Maxhunin on kiinnittänyt riveihinsä Crailsheim Merlins, joka ylsi viime kaudella Saksan cupin hopeasijalle.

22.9.2022 10:37 Susijengi

Topias Palmi Romaniaan Shawn Hopkinsin joukkuetoveriksi

Romanian liigassa ja FIBA Europe Cupissa nähdään tulevalla kaudella ”suomalaisjoukkue”, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja historiallisissa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa pelannut Topias Palmi, 196 cm ja 28 vuotta, siirtyy SCMU Craiovaan jo aiemmin seuraan sopimuksen tehneen Shawn Hopkinsin joukkuetoveriksi.

4.9.2022 11:49 Susijengi

Kaupalle vahvistus: Lauri Markkanen siirtyy Utah Jazziin

Susijengin syömähammas ja Suomi-koriksen ykköstähti Lauri Markkanen, 213 cm ja 25 vuotta, siirtyy pelaajakaupassa Cleveland Cavaliersista Utah Jazziin. Jazzissa pitkään pelanneen Donovan Mitchellin ympärille rakennettu kauppa vie Markkasen Utahiin yhdessä Collin Sextonin, Ochair Agbajin ja kolmen ensimmäisen kierroksen varauksen kanssa.

Näytä lisää vastaavia