Jacob Grandisonille kauden paras peli Espanjassa

11.12.2023 09:14 Jacob Grandison pelasi vielä lyhyen ammattilaisuransa parhaan pelin johdattaessaan Menorcan tärkeään voittoon. Severi Kaukiainen teki puolestaan ensiesiintymisensä Kalev/Cramon riveissä.

Jacob Grandison esitti kauden parastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Elias Valtonen sai tuulettaa, kun Manresa otti tärkeän voiton kaataessaan Gironan katalonialaisjoukkueiden paikalliskohtaamisessa 101-87 (52-42). Valtonen heitti neljä pistettä, otti levypallon ja teki vastustajan heittoaikeet tyhjiksi kahdesti. Manresa taistelee tasapisteissä neljän muun joukkueen kanssa sijoista 6-10.
Ottelutilastot

Taistelu Copa del Rey'n paikoista käy kiivaana, kun runkosarjan ensimmäinen kierros lähenee loppuaan. Cup-huipentumaan pääsevät mukaan runkosarjan avauskierroksen kahdeksan parasta. Paikasta taistelee myös Sasu Salinin Teneriffa, joka koki kirvelevän 100-104 (44-56)-tappion Baskonian vieraana. Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä. Teneriffa on voiton päässä Manresan johtamasta viisikosta, kun sarja kääntyy jälkipuoliskolle kolmen kierroksen kuluttua.
Ottelutilastot

LEB Orossa Jacob Grandison räväytti kauden parhaan pelinsä, kun hän johdatti Menorcan tärkeään 84-78 (45-41)-voittoon Oviedosta. Grandison paukutti 20 pistettä ja koristeli tilastojaan lisäksi kolmella levypallolla, neljä syötöllä ja riistolla. Voitto nosti Menorcan jumbosijalta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Estudiantes puristi niukan 75-72 (28-31)-voiton Lleidasta ja jatkaa sarjassa toisena. Alex Murphy heitti kaksi pistettä.
Ottelutilastot

Remu Raitasen Caceres puolestaan koki viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Cantrabria osoittautui liian kovaksi palaksi numeroin 95-75 (51-44). Raitasen riville rekisteröitiin yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Le Portel pisti Monacon Euroliigajoukkueen ansaitsemaan palkkansa, mutta joutui lopulta taipumaan 67-74 (37-38). Maxhuni sai kuusi merkintää sekä piste- että syöttötilastoihin ja lisäksi nappasi yhden levypallon.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä. Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Maxhunin sopimus ranskalaisseuran kanssa päättyy jouluna ja Le Portelin kannattajat tekivät oman mielipiteensä takamiehen jatkosta selväksi, kun ennen ottelua he avasivat banderollin, jossa luki "Edon, pysy keskuudessamme". Maxhuni on ollut isossa roolissa Le Portelin nousussa, joka on siivittänyt joukkueen sarjataulukon hänniltä pudotuspelipaikalle.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball otti kovan voiton kaataessaan kärkiottelussa ASVELin 92-86 (57-47). Mikael Jantunen antoi tahtinsa voitolle seitsemän pisteen ja kuuden levypallon muodossa. Voitto nosti pariisilaisjoukkueen yksin Ranskan liigan kakkospaikalle.
Ottelutilastot

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg taipui vieraskentällä Gravelines-Dunkerquelle 56-67 (29-35). Strasbourg on 11.
Ottelutilastot

Severi Kaukiainen debytoi Kalev/Cramon riveissä Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun tallinnalaisjoukkue murskasi Keilan 115-71 (61-36). Kaukiaiselle kertyi ottelussa viisi pistettä ja kolme syöttöä. Kalev/Cramo johtaa sarjaa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Islannissa nähtiin mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen. Ville Tahvanainen vaihtoi hiljattain Haukarin Alftanesin joukkueeseen ja kohtasi heti debyytissään entisen seuransa. Hän pääsi juhlimaan 90-67 (43-36)-voittoa ja rankaisi entistä seuraansa 14 pisteen, kuuden levypallon, kolmen syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla. Osku Heinonen puolestaan tilastoi Haukarille 13 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

Alftanes on sarjassa viidentenä ja Haukar 10.
Ottelutilastot

Antti Kanervo pääsi nauttimaan makeasta voitosta, kun Stjarnan kukisti Grindavikin 88-87 (48-40). Kanervo liekitti sukkaa yhdeksällä pisteellä ja täytteli riviään myös kolmella levypallolla, kuudella syötöllä ja riistolla. Stjarnan on kuudentena.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola hurjasteli lähes täydellisellä heittopelillä 24 pistettä, kun Ehingen Urspring nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kaataessaan Skyliners Juniorsin 79-58 (45-21). Mervola heitti pelitilanneheittonsa 10/11 ja kaupan päälle vielä molemmat vapaaheittonsa. Tilastot täyttyivät lisäksi kolmella levypallolla, viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihonen esiintyi vahvasti Radomin riveissä, mutta Tychy nipisti pisteet 83-82 (44-45)-voitolla. Laihosen tilastoihin kirjattiin 12 pistettä, kaksi levypalloa ja riisto. Radom on sarjassa 11.
Ottelutilastot

Qatarin liigassa Mubashar Alin Al Khor hävisi Qatar Clubille kotonaan 77-99 (39-39). Alin tilastoihin kertyi kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syöttö. Al Khor jatkaa sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Virtus Bolognan meno jatkui vahvana Euroliigassa Maccabi Tel Avivin kaatuessa Italiassa 100-90 (49-49). Bologna on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna hävisi Italian liigan huippuottelussa kovan taistelun jälkeen Olimpia Milanon vieraana 80-82 (44-48). Tappion myötä Bologna putosi sarjataulukossa toiseksi.
Ottelutilastot

Serie B:ssä Trey Niemen Lumezzane palasi voittojen tielle kukistettuaan Fabrianon 92-89 (40-30). Niemi oli joukkueensa parhaimmistoa 19 pisteellä ja tilastot täyttyivät myös kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Lumezzane on sarjassa 12.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden taipui Kapfenberg Bullsin vieraana niukasti 97-99 (56-44). Tappiosta huolimatta Swans jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia