Hongalle kokenut vahvistus

11.2.2003 Hallitseva Suomen mestari Honka on napannut haaviinsa todellisen vahvistuksen. Espooseen perjantaina Yhdysvalloista saapuva Dan Cross on kokenut pelimies. 29-vuotias ja 191-senttinen takapelaaja on urallaan ennättänyt pelata mm. Italiassa ja Turkissa.

Crossin edellinen joukkue oli amerikkalainen St. Joseph Express, jonka riveissä hän kirjautti USBL-liigan keskiarvoikseen 13,7 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,8 syöttöä. Dan Cross omaa kokemusta myös Euroopan sarjoista. Kaudella 2001-2002 mies pelasi Italian kakkosliigassa, jossa hän tehtaili pisteitä 17,2 pisteen keskiarvolla. Cross on pelannut myös sekä Turkin että Kreikan kivikovissa liigoissa. Turkissa Cross nakutti kaudella 1996-97 Meysuspor-joukkueelle keskimäärin 21,9 pistettä per ottelu. Kreikassa hän edusti kaudella 1998-99 Papagouta, jossa pelasi vain neljä ottelua, kunnes seura ajautui taloudellisiin vaikeuksiin.

Suomen maajoukkuepeluri Martti Kuisma muistaa miehen varsin hyvin yliopistoajalta, sillä he pelasivat samassa Floridan joukkueessa. Cross hääri Floridan kantavana voimana mm. sen selvitessä NCAA Final Fouriin vuonna 1994. He pelasivat samaan aikaan myös Kreikan liigaa.

- Mielestäni Cross oli yksi Kreikan sarjan parhaista pelaajista. Sääli, että hänen agenttinsa valitsi niin surkean jengin, kertoi Kuisma.

Cross on tuttu myös Hongan Marcus Grantille.

- Pelasin Crossia vastaan yliopistossa ja voin sanoa että hän on todellinen pelimies. Cross on työmyyrä, joka pelaa aina joukkueensa eteen ja on yksi parhaita näkemiäni pallon käsittelijöitä, Grant analysoi.

Honka odottaa Crossin tuovan helpotusta takakentän pelaajapulaansa. Espoolaisjoukkueen takamiehistä sairastuvalla ovat Jukka Hemdahl, Tero Kuivalainen ja Maurizio Pratesi.

- Loukkaantumissuman vuoksi olimme pakotettuja hankkimaan uuden vahvistuksen. Tavoitteena oli hankkia sen verran kovan luokan kaveri, ettei häntä tarvitse lähettää maitojunalla takaisin. Aika näyttää, Hongan toimitusjohtaja Mika Sohlberg mietiskeli.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia