Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

16.10.2023 09:53 Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

Edon Maxhuni oli liekeissä Ranskan liigan debyytissään. (Kuva: FIBA)

Maxhuni sai debyytissään vastuuta 28 minuuttia ja kiitti heittämällä 19 pistettä, kun Le Portel haki Paris Basketballin vieraana makean 90-86 (43-45)-voiton. Pisteiden lisäksi Maxhuni otti kaksi levypalloa, antoi kuusi syöttöä ja riisti kertaalleen. Mikael Jantunen sai tilastoihinsa yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Paris Basketballin alkukauden saldo on viisi voittoa ja kaksi tappiota, kun taas Le Portelille voitto oli kauden toinen.

- Oli kiva olla taas parketilla ja päästä näyttämään mihin Maxhuni pystyy. Totta kai iso voitto joukkueelta, mutta minulle on annettu paljon vastuuta tässä joukkueessa ja saan pelata omilla vahvuuksillani, ja se helpottaa todellakin pelaamista, kun luottoa löytyy jengikavereilta ja koutseilta. Mutta tämä oli vasta ensimmäinen peli, ja paljon on vielä kautta edessä, Maxhuni kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa nappasi toisen peräkkäisen voiton Espanjan liigassa kaataessaan Gironan vieraskentällä 79-66 (37-26). Salinin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi levypallo.
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi niin ikään juhlimaan voittoa, kun Manresa kaatoi viime hetken korillä Palencian 92-91 (50-49). Valtonen sai rivilleen kaksi pistettä ja viisi levypalloa.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana LEB Orossa Remu Raitanen oli yksi Caceresin parhaista pelaajista, kun hän heitti 12 pistettä, mutta Castello oli kotonaan vahvempi 90-86 (44-44). Raitanen saalisti lisäksi neljä levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Estudiantes koki niin ikään tappion, kun Oviedo osoittautui liian kovaksi lukemin 76-87 (28-44). Murphy heitti kaikki pelitilanneheittonsa sisään keräten kahdeksan pistettä ja nappasi lisäksi kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen teki ensiesiintymisensä VEF Riian riveissä tällä kaudella, kun latvialaisjoukkue kaatui Viron ja Latvian yhteisliigan ottelussa Tartto Ülikoolille 72-74 (26-35). Madsenille merkittiin kaksi pistettä ja seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiu sai kylmää kyytiä Rytas Vilnan vieraana hävitessään 54-90 (21-56). Dolenc jatkoi vahvaa kauttaan 10 pisteellä, kuudella levypallolla ja riistolla. Kantonen sai tililleen yhden syötön. Mazeikiu on hävinnyt kaikki ottelunsa.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Patrioti Levice murjoi Inter Bratislavan tylysti 79-43 (40-20). Severi Kaukiainen heitti ottelussa kahdeksan pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Levice johtaa sarjaa neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla.
Ottelutilastot

Perttu Blomgrenin Domzale taipui ABA 2-liigan ottelussa Sencurille 71-76 (31-41). Blomgren nakutti yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi syötön ja riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Virtus Bologna oli kahdesti tositoimissa loppuviikon aikana. Perjantaina Bologna otti kovan voiton Euroliigassa kaataessaan vieraskentällä Monacon 83-59 (48-33).
Ottelutilastot

Bologna jatkaa puhtaalla pelillä myös Italian liigassa kaataessaan Trentinon vieraissa 90-75 (41-40). Bologna on voittanut kaikki kolme otteluaan.
Ottelutilastot

Saksassa vietettiin cup-viikonloppua ja Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg putosi niukasti hävitessään Mitteldeutscherille 94-98 (39-50).
Ottelutilastot

ProB:ssä puolestaan Valtteri Mervola loisti Ehingen Urspringin parhaana, kun hän tilastoi komean 16 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, mutta Orange Academy piti pisteet kotonaan 104-87 (58-40)-voitolla. Mervola tilastoi myös kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Ehingenillä on nyt voitto ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervon 23 pistettä eivät aivan riittäneet Stjarnanille, kun Thor Thorlakshofn haki pisteet 84-80-voitolla. Kanerva kasasi myös neljä levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Ville Tahvanaisen ja Osku Heinosen Haukar joutui myös taipumaan Njardvikin ollessa vahvempi vieraskentällä numeroin 94-86. Tahvanainen kantoi kortensa kekoon 16 pisteellä, neljällä levypallolla, kuudella syötöllä ja riistolla. Heinoselle kirjattiin 10 pistettä, kaksi levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Tanskassa Ilmari Toikkasen Svenborg Rabbits taipui kotikentällään Bakken Bearsille 85-110 (34-59). Toikkanen täytteli tilastojaan kuudella pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Tappio oli Rabbitsille kauden ensimmäinen.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radom otti kauden toisen voittonsa, kun se voitti Astoria Bydgoszczin 84-72 (46-40). Laihonen kunnostautui erityisesti korin alla kahmien 11 levypalloa ja lisäksi tilastot karttuivat kolmella pisteellä, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä Itävallan liigassa, kun Panthers Fürstenfeld kaatui selvästi 106-63 (46-35).
Ottelutilastot

 
4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia