Edon Maxhuni jälleen täysin pysäyttämätön

7.11.2023 00:04 Edon Maxhunin upea alkukausi Ranskan liigassa sai jatkoa, kun hän oli johdattamassa Le Portelia voittoon. Euroopan kentillä muutenkin vauhdikas viikonvaihde.

Edon Maxhuni on aloittanut vahvasti Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Edon Maxhunin erinomainen startti Le Portelissa sai jälleen lisää tuulta alleen, kun sähäkkä takamies oli jälleen joukkueensa avainpelaajia 87-84 (41-37, 76-76)-jatkovoitossa Choletia vastaan. Ottelussa 38 minuuttia urakoinut Maxhuni merkkautti komeasti 16 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Voitto oli Le Portelille neljäs peräkkäinen ja se on voittanut kaikki ottelunsa, joissa Maxhuni on pelannut. Maxhuni on kolmessa pelaamassaan ottelussa tilastoinut 18,3 pistettä, 3,7 levypalloa ja 3,0 syöttöä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paris Basketball jatkoi voittoisaa menoaan kaataessaan Ranskan liigassa Bloisin 72-65 (49-33). Mikael Jantunen tilastoi tällä kertaa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Tuomas Iisalon miehistö jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Sasu Salinin Teneriffan nousuvire Espanjan liigassa sai jatkoa, kun Andorra kaatui 71-53 (38-24). Salin heitti 11 pistettä ja nappasi kolme levypalloa sekä nappasi kaksi riistoa. Teneriffa paranteli voittoprosenttinsa nyt 50.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Manresa puolestaan joutui taipumaan Murcian vieraana 74-87 (38-45). Valtonen kantoi kortensa kekoon kuudella pisteellä, viidellä levypallolla, riistolla ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Alex Murphyn Estudiantes jatkaa LEB Oron kärjessä voitettuaan vieraskentällä Clavijon 77-73 (40-31). Murphy saalisti neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Remu Raitanen jatkoi hyviä esityksiään, mutta hänen 11 pistettään eivät riittäneet kantamaan Caceresia voittoon Tizona Burgosia vastaan. Tizona vei ottelun nimiinsä 92-87 (41-49). Raitanen sai myös kaksi merkintää, niin levypallo-, syöttö- kuin riistosarakkeeseen.
Ottelutilastot

Jason Grandison heitti täydellisellä heittoprosentilla viisi pistettä ja nappasi myös levypallon, mutta Menorca hävisi Gipuzkoan vieraana 79-87 (45-43).
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantonen sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin, kun Mazeikiu hävisi Pieno zvaigzdesin vieraana 88-107 (51-51). Aiemmin viikolla Mazeikiu tiedotti, että Daniel Dolenc kärsii alaraajavammasta ja hänellä on edessään 2-3 kuukauden sairausloma.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen 11 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä jäivät ilman palkintoa, kun Patrioti Levice hävisi Spisski Rytierin vieraana 94-106 (46-48).
Ottelutilastot

Alexander Madsen pääsi VEF Riikan kanssa nautiskelemaan 96-46 (47-27)-voitosta Viimsiä vastaan. Madsen esitteli monipuolisuuttaan tilastoimalla neljä pistettä, seitsemän levypalloa, kuusi syöttöä ja torjunnan.
Ottelutilastot

Erik Murphyn Gunma Crane Thunders tasasi voitot viikonloppuna Nagoya Diamond Dolphinsin kanssa Japanin pääsarjan ottelussa. Avauskohtaamisen vei nimiinsä Thunders 76-67 (37-31) Murphyn tilastoidessa kaksi pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Toiseen otteluun Nagoya oli lukenut läksynsä paremmin ja vei toisen pelin 94-78 (41-40). Murphy tehoili tällä kertaa 10 pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Perttu Blomgrenin Domzale koki kauden avaustappionsa Slovenian liigassa, kun Rogaska haki pisteet 80-74 (38-34)-voitolla. Blomgren auttoi omiensa voittomahdollisuuksia kahdeksalla pisteellä, kuudella levypallolla ja neljällä syötöllä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervon Stjarnan kaatoi Valurin vieraskentällä 86-77 (40-47) heittäjä-ässän kirjauttaessa 10 pistettä, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Osku Heinonen ja Ville Tahvanainen isossa roolissa, kun Haukar taisteli tiensä viimeisellä neljänneksellä 16 pisteen takamatkalta tasoihin, mutta kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, kun Keflavik oli kotonaan vahvempi 89-86 (44-54). Heinonen paukutti 20 pistettä, joista viisi tuli päätösneljänneksen ratkaisuhetkillä. Lisäksi hänelle tilastoitiin kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Heinonen pussitti 18 pinnaa, joista 11 tuli viimeisellä jaksolla. Tilastot karttuivat myös viidellä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Tanskassa Svenborg Rabbits kukisti Nästvedin 91-89 (47-42). Ilmari Toikkanen oli vahvana kuudella pisteellä, seitsemän levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Euroliigassa Lassi Tuovi pääsi hymyilemään voiton kunniaksi, kun Virtus Bologna kaatoi Anadolu Efesin 93-81 (41-45). Bologna jatkaa jaetulla toisella sijalla viidellä voitolla ja tappiolla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna puolestaan koki avaustappionsa, kun Cremona oli kotikentällään vahvempi 93-83 (46-37). Bologna jakaa sarjan kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Serie B:ssä Trey Niemi oli joukkueensa tehopelaajia 17 pisteen saaliilla, mutta Lumezzane hävisi San Severolle 77-89 (43-46). Niemi kasvatti tilastojaan kolme levypallolla, kahdeksalla syötöllä ja riistolla. Lumezzanella on kolme voittoa ja tappiota.
Ottelutilastot

Bundesliigassa suomalaisvalmentajien joukkueet kokivat tappiot. Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg taipui Bambergille 90-109 (42-52).
Ottelutilastot

Maanantaina Daniel Janssonin Tigers Tübingen piti Euroliigajoukkue ALBA Berliiniä tiukoilla ensimmäisen puoliajan, mutta joutui lopulta taipumaan 81-97 (49-49). Aatu Kivimäki on loukkaantumisen takia sivussa Tigersin kokoonpanosta.
Ottelutilastot

Crailsheim Merlinsin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui myös pettymään, kun Merlins hävisi Oldenburgille 63-99 (34-40).
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervola oli jälleen Ehningen Urspringin parhaimmistoa, mutta Fellbach Flashers vei voiton 90-64 (45-45). Mervola täytteli sarakkeitaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla, kuudella syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Swans Gmunden jatkaa vahvasti Itävallan liigassa voitettuaan BBC Nord Dragonzin 97-75 (44-37). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joukkue on aloittanut viidellä voitolla ja tappiolla.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

Näytä lisää vastaavia