Dejworek ja Ahonen jatkavat liiganousija Vilppaassa

11.5.2009 Toisella valmentajakaudellaan Salon Vilppaan takaisin Korisliigaan luotsannut Philip Dejworek jatkaa odotetusti seuran päävalmentajana myös tulevalla liigakaudella. Viikonloppuna varmistui myös, että seuran oma kasvatti Roope Ahonen pukee viikinkipaidan ylleen kaudella 2009/2010. Vilppaalla on Ahosen sopimuksen jälkeen koossa kuusi kotimaista pelaajasopimusta.

Avauskaudellaan valmentajana Dejworek luotsasi Vilppaan I divisioonassa seitsemännelle sijalle, mutta päättynyt kausi oli saksalaisvalmentajalle todellinen tuhkimotarina. Vilpas koki runkosarjan aikana viisi tappiota ja selviytyi pudotuspeleihin kakkospaikalta. Lapuan Korikobrat kaatui voitoin 2-0, mutta runkosarjan voittaja Kauhajoki oli divisioonafinaaleissa parempi otteluvoitoin 3-2. Riemukas nousu takaisin Korisliigaan varmistui liigakarsinnassa Karkkilaa vastaan voitoin 2-1.

- Minulla olisi ollut mahdollisuus jatkaa valmentajauraa myös Saksassa ja Virossa, mutta päätös Saloon jäämisestä oli lopulta varsin helppo. Ympäristö on tuttu ja seura hyvin hoidettu, kertoo Dejworek.

- On hienoa, että Saloon on palannut innokas korisbuumi. Koripallosta kohistaan joka puolella. Nyt on vaan koottava ryhmä, jolla ei jäädä pelaamaan jäännössijoista, toteaa koti-Saksaan lomailemaan lähtevä Dejworek.

Vilppaan ja Dejworekin välinen sopimus on yksivuotinen, mutta jatkoa tullaan tarkastelemaan jo keväällä.

Roope Ahonen jatkaa Salossa

Kesken kauden ToPosta takaisin Salon Vilppaaseen palannut Roope Ahonen jää ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa.

Vilppaan sarjanousun kannalta Ahosen paluu oli ratkaiseva. 18-vuotias, 187-senttinen Ahonen pelasi kevätkauden liki 33 minuutin ottelukeskiarvolla. Pisteitä Ahonen heitti 16,0 ottelua kohden, ja meriitiksi voidaan nostaa myös erinomainen tarkkuus kolmen pisteen kaaren takaa. Ahonen oli I divisioonan toiseksi tarkis kolmen pisteen heittäjä 46,1 % tarkkuudellaan.

- Olen erittäin tyytyväinen päätökseeni palata Vilppaaseen viime jouluna. Peliaikaa tuli paljon, ja kadoksissa ollut itseluottamus palasi tutussa ympäristössä takaisin. Nyt tehdään kesä töitä koriksen eteen, jotta ollaan valmiimpia tulevaan liigakauteen. Hieno asia päästä liigaan oman kasvattajaseuran paidassa, kauden aikana lukion päättävä Ahonen kertoo.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvan Ahosen myötä Vilppaalla on koossa kuusi pelaajasopimusta. Viime vuonna vähintään kaksivuotisen sopimuksen tehneitä pelaajia ovat Tuomas Tenkanen, Lauri Tiainen, Jussi Savolainen, Sami Himberg sekä Pekka Lammi. Myös loukkaantumisten vuoksi koko kauden syrjässä ollut Janne Koskimies on ilmoittanut halustaan jatkaa Vilppaan paidassa.

Viime kauden sarjanousijasta ainoastaan Juhan Mikone on jäämässä varmuudella sivuun. Vilpas neuvottelee tällä hetkellä neljän mahdollisen uuden pelaajan kanssa.

- Marssijärjistys on se, että ensiksi hankitaan kotimainen runko kasaan. Sen jälkeen siirrytään amerikkalaisosastolle. Lähdemme kauteen kolmella jenkillä ja mielenkiintoisia vaihtoehtoja on jo tullut esille, kertoo Dejworek.

Asiat

 
22.1.2023 18:40 Korisliiga

Kouvojen valitus ei edennyt käsittelyyn

Korisliiga-joukkue Kouvot valitti perjantaina Koripalloliiton kilpailujaoksen 11.12.2022 tekemästä päätöksestä määrätä sille tekninen tappio 0-40-lukemin Kouvojen jouduttua luovuttamaan ottelunsa BC Nokiaa vastaan heikon terveystilanteen vuoksi. Valitus ei edennyt käsittelyyn valitusajan umpeuduttua.

21.1.2023 21:16 Korisliiga

Emanual Shepherd Espooseen

Tapiolan Honka on tehnyt loppukauden sopimuksen ex-pyrintöläisen Emanual Shepherdin kanssa.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 21:01 Korisliiga

Ira Lee Vilppaaseen loppukauden sopimuksella

Arizonan yliopiston sentteri Ira Lee liittyy Salon Vilppaan vahvuuteen.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

13.1.2023 19:35 Korisliiga

Roope Mäkelä jatkaa KTP:n päävalmentajana

Seuralegenda Roope Mäkelä on allekirjoittanut sopimuksen jatkaakseen KTP:n päävalmentajan tehtävissä.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

7.1.2023 19:37 Korisliiga

Vilpas pelasi KTP:n kumoon tasaisen varmalla esityksellä – valmentaja kiitteli kohentunutta joukkuepuolustusta

Salon Vilpas otti kovan kotivoiton KTP-Basketista Korisliiga-illan ainoassa ottelussa.

7.1.2023 19:10 Korisliiga

Korihait-Pyrintö-ottelun tulos jää voimaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt 30.12.2022 pelatun Korisliiga-ottelun Korihait-Pyrintö tapahtumat ja päättänyt jättää lopputuloksen (84–81) voimaan.

Näytä lisää vastaavia