Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

Rashida Timbilla dominoi HBA:ta vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli nousi takaa ohi

Vimpelin Veto sai vieraakseen pirteästi viime aikoina esiintyneen Forssan Alun. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton hienon toisen puoliajan ansiosta 86-68.

Forssalaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se käytti Vimpelin virheet hyväksi ja oli erityisen vahva ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalla se johti ottelua ehkä hieman yllättäen yhdeksällä pisteellä.

Puolivälin jälkeen joukkueiden roolit vaihtuivat. ViVe sai puolustuksensa kuntoon ja teki vieraiden hyökkäämisestä hankalaa. Kotijoukkue nousi kolmannen jakson päätteeksi neljän pisteen johtoon.

Vaikka FoA sai päätösjaksolla hyökkäyspelinsä jälleen toimimaan hieman paremmin pitivät Vimpeliläiset huolen siitä, että voitto ei päässyt lipeämään heidän hyppysistään. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 86-68.

- Tulimme peliin hyvin ja toteutimme asioita hyvin. Kolmannella jaksolla tapahtui se, mitä meille on tapahtunut monta kertaa tällä kaudella eli muutama missi, muutama menetys, pää meni alas ja lopetettiin toteuttamasta hyökkäyspäässä niitä asioita, joita piti toteuttaa. Kun missaat hyökkäyspäässä, se syö energiaa puolustuspäästä. Puoliajalle saakka onnistuimme Burnettin puolustamisessa, mutta toiselle puoliajalle hän paransi huomattavasti, vieraiden päävalmentaja Aleksi Suominen pohti.

Shaylen Burnett hurjasteli ottelussa tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 29 pistettä, kymmenen levypalloa ja 11 koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster tarjosi tulitukea 25 pisteellä. Vieraiden Wendion Bibbins teki 20 pistettä ja nappasi 12 levypalloa.

- Meillä oli tänään hidas startti peliin. Puolustus oli huonoa, mutta hyökkäys kohtalaista. Toisella puoliajalla puolustusperiaatteemme toimi paremmin ja se näkyi myös hyökkäyspelissämme. Mielestäni olisin itse voinut pelata paremmin. Ajattelen aina ensin joukkueen etua. Shay (Burnett) astui esiin ja teki, mitä hänen oli tehtävä – ja me muut seurasimme. Saimme myös penkiltä apuja ja hyvää energiaa, Royster kertasi.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki vierasvoiton Helsingistä

Kouvottaret matkasi vierasotteluun Helsinkiin, jossa se sai vastaansa HBA:n. Kouvolalaisjoukkue nappasi kovan taistelun päätteeksi vierasvoiton 80-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Joukkue vei avausjakson 12 pisteellä ja johti ottelua puoliajalla 50-32.

HBA sai pelinsä kulkemaan toisella puolikkaalla. Se ei kuitenkaan pystynyt enää missään vaiheessa uhkaamaan vieraiden voittoa. Ottelu päättyi Kouvottarille 80-69 kotijoukkueen hyvästä taistelusta huolimatta.

- Meillä on kokoa ja käytimme sitä levypalloissa; saimme paljon pisteitä hyökkäyslevypalloista.  Lopussa vastustaja tuli lähemmäs, mutta pientä hermostuneisuutta lukuunottamatta pysyimme rauhallisena ja varmistimme voiton, se oli tärkeintä, Rashida Timbilla sanoi.

Timbilla oli ottelussa pitelemätön Hän teki tripla-tuplan 23 pisteellä, 17 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 12 levypalloa. Janette Aarnio säkitti helsinkiläisille 24 pistettä.

- Kouvottaret vei aivan liikaa hyökkäyslevypalloja, saimme siihen parannusta vasta pelin toisella puoliskolla. Silloin pääsimme myös pelaamaan omannäköistä peliämme, mutta se ei tänään riittänyt.  Itse nautin pelaamisesta pitkän tauon jälkeen, Aarnio kertasi.

Ottelutilasto

ToPo vei puolustuksien taistelun

Pyrintö sai vieraakseen ToPon. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua pitkään ja joukkue nappasi ansaitun voiton 68-59.

Avauspuoliaika pelattiin ToPo:n komennossa. Heidän puolustuksensa oli vahvaa ja aiheutti Pyrinnölle ongelmia. Puoliajalla vierasjohto oli 16 pisteessä.

Vielä kolmannella jaksolla vieraat onnistuivat kasvattamaan johtoaan. Päätösjaksolle lähdettäessä joukkueen johto oli 28 pistettä.

Päätösjaksolla parketilla oli oikeastaan vain yksi joukkue ja helsinkiläisille meinasi käydä hassusti. Pyrintö vei päätösjakson 23-6, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Helsinkiin 68-59.

- Pelattiin hyvin kolme erää, neljännessä ei sitten enää maltettu pelata loppuun asti. Sen turvin Pyrintö pääsi vähän kääntään omaa kelkkaansa. Kolmeen erään oon tyytyväinen, mutta neljäs erä jätti paljon kyllä parannettavaa vielä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelussa ei pisteillä juhittu. Eerika Davenport kasasi kuitenkin tupla-tuplan 18 pisteellä ja 20 levypallolla. Meri Kanerva säesti 12 pisteellä. Pyrinnöstä Evianna Sipilä heitti uransa ennätyspisteet. Hän upotti 18 pistettä.

- Levypallot hävittiin tosi paljon. Alku oli tahmee, mutta paikalla tultiin kivasti peliin mukaan, ja pistettiin peliä tiukemmaksi. Se ei tänään taas riittänyt, ja se tietysti harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

Honka nappasi kauden avausvoiton EBT:stä

Espoossa nähtiin kauden toinen paikalliskohtaaminen. Tällä kertaa kauden ensimmäisen kohtaamisen vienyt EBT matkasi Hongan vieraaksi. Tällä kertaa Honka oli selvästi parempi ja nappasi sarjapisteet 86-59.

Kotijoukkue oli erityisen vahva avauspuoliajalla. Sen hyökkäyspelaaminen oli hyvällä mallilla ja puoliajalla se johti peliä 47-23.

Peli tasoittui toisella puoliajalla. Honka kuitenkin piti huolen siitä, ettei sen voittoa enää uhattu. Se nappasi sarjapisteet 86-59.

- Tultiin hyvällä energialla peliin. Todella erilainen peli kuin edelliset pelit meillä ja sen mukaan kun pystyttiin puolustamaan hyvin meidän hyökkäyspää vapautui ja se olin mun mielestä tänään voiton avain. Laajalla rintamalla saatiin onnistumisia sen kautta, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoi.

Desiree Ramos teki Hongalle 24 pistettä. Carmen Tyson-Thomas palasi joukkueen kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen ja teki heti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 16 levypallolla. Sanni Tuomisto teki EBT:lle 16 pistettä.

- Tämä oli nyt huono peli meiltä, en tiedä miten ei oltu oikein valmiita hyökkäämään eikä puolustamaan ja ehdottomasti onnea Hongalle oli hyvä peli niiltä, Tuomisto harmitteli.

PeKa ruutiinivoittoon kotikentällä

Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen Lappeenrannan Catzin, joten Elena Melto teki paluun viime kauden kotikentälleen.  PeKa nappasi ottelussa voiton 75-59.

Vierasjoukkue aloitti hienosti ja johti ottelua avausjakson jälkeen 16-13. PeKa kuitenkin heräsi vielä ennen puoliaikaa ja karkasi tauolle johdossa 39-24.

Jälkimmäisellä puoliajalla ottelu jälleen tasoittui. Molemmat joukkueet onnistuivat viemään yhden jakson, mutta pisteet jäivät Kotkaan 75-59.

Zykera Rice teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Inga Orekhova säesti 16 pisteellä. Melto teki Catzille 13 pistettä.

Ottelutilasto

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia