Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

Rashida Timbilla dominoi HBA:ta vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli nousi takaa ohi

Vimpelin Veto sai vieraakseen pirteästi viime aikoina esiintyneen Forssan Alun. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton hienon toisen puoliajan ansiosta 86-68.

Forssalaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se käytti Vimpelin virheet hyväksi ja oli erityisen vahva ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalla se johti ottelua ehkä hieman yllättäen yhdeksällä pisteellä.

Puolivälin jälkeen joukkueiden roolit vaihtuivat. ViVe sai puolustuksensa kuntoon ja teki vieraiden hyökkäämisestä hankalaa. Kotijoukkue nousi kolmannen jakson päätteeksi neljän pisteen johtoon.

Vaikka FoA sai päätösjaksolla hyökkäyspelinsä jälleen toimimaan hieman paremmin pitivät Vimpeliläiset huolen siitä, että voitto ei päässyt lipeämään heidän hyppysistään. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 86-68.

- Tulimme peliin hyvin ja toteutimme asioita hyvin. Kolmannella jaksolla tapahtui se, mitä meille on tapahtunut monta kertaa tällä kaudella eli muutama missi, muutama menetys, pää meni alas ja lopetettiin toteuttamasta hyökkäyspäässä niitä asioita, joita piti toteuttaa. Kun missaat hyökkäyspäässä, se syö energiaa puolustuspäästä. Puoliajalle saakka onnistuimme Burnettin puolustamisessa, mutta toiselle puoliajalle hän paransi huomattavasti, vieraiden päävalmentaja Aleksi Suominen pohti.

Shaylen Burnett hurjasteli ottelussa tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 29 pistettä, kymmenen levypalloa ja 11 koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster tarjosi tulitukea 25 pisteellä. Vieraiden Wendion Bibbins teki 20 pistettä ja nappasi 12 levypalloa.

- Meillä oli tänään hidas startti peliin. Puolustus oli huonoa, mutta hyökkäys kohtalaista. Toisella puoliajalla puolustusperiaatteemme toimi paremmin ja se näkyi myös hyökkäyspelissämme. Mielestäni olisin itse voinut pelata paremmin. Ajattelen aina ensin joukkueen etua. Shay (Burnett) astui esiin ja teki, mitä hänen oli tehtävä – ja me muut seurasimme. Saimme myös penkiltä apuja ja hyvää energiaa, Royster kertasi.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki vierasvoiton Helsingistä

Kouvottaret matkasi vierasotteluun Helsinkiin, jossa se sai vastaansa HBA:n. Kouvolalaisjoukkue nappasi kovan taistelun päätteeksi vierasvoiton 80-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Joukkue vei avausjakson 12 pisteellä ja johti ottelua puoliajalla 50-32.

HBA sai pelinsä kulkemaan toisella puolikkaalla. Se ei kuitenkaan pystynyt enää missään vaiheessa uhkaamaan vieraiden voittoa. Ottelu päättyi Kouvottarille 80-69 kotijoukkueen hyvästä taistelusta huolimatta.

- Meillä on kokoa ja käytimme sitä levypalloissa; saimme paljon pisteitä hyökkäyslevypalloista.  Lopussa vastustaja tuli lähemmäs, mutta pientä hermostuneisuutta lukuunottamatta pysyimme rauhallisena ja varmistimme voiton, se oli tärkeintä, Rashida Timbilla sanoi.

Timbilla oli ottelussa pitelemätön Hän teki tripla-tuplan 23 pisteellä, 17 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 12 levypalloa. Janette Aarnio säkitti helsinkiläisille 24 pistettä.

- Kouvottaret vei aivan liikaa hyökkäyslevypalloja, saimme siihen parannusta vasta pelin toisella puoliskolla. Silloin pääsimme myös pelaamaan omannäköistä peliämme, mutta se ei tänään riittänyt.  Itse nautin pelaamisesta pitkän tauon jälkeen, Aarnio kertasi.

Ottelutilasto

ToPo vei puolustuksien taistelun

Pyrintö sai vieraakseen ToPon. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua pitkään ja joukkue nappasi ansaitun voiton 68-59.

Avauspuoliaika pelattiin ToPo:n komennossa. Heidän puolustuksensa oli vahvaa ja aiheutti Pyrinnölle ongelmia. Puoliajalla vierasjohto oli 16 pisteessä.

Vielä kolmannella jaksolla vieraat onnistuivat kasvattamaan johtoaan. Päätösjaksolle lähdettäessä joukkueen johto oli 28 pistettä.

Päätösjaksolla parketilla oli oikeastaan vain yksi joukkue ja helsinkiläisille meinasi käydä hassusti. Pyrintö vei päätösjakson 23-6, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Helsinkiin 68-59.

- Pelattiin hyvin kolme erää, neljännessä ei sitten enää maltettu pelata loppuun asti. Sen turvin Pyrintö pääsi vähän kääntään omaa kelkkaansa. Kolmeen erään oon tyytyväinen, mutta neljäs erä jätti paljon kyllä parannettavaa vielä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelussa ei pisteillä juhittu. Eerika Davenport kasasi kuitenkin tupla-tuplan 18 pisteellä ja 20 levypallolla. Meri Kanerva säesti 12 pisteellä. Pyrinnöstä Evianna Sipilä heitti uransa ennätyspisteet. Hän upotti 18 pistettä.

- Levypallot hävittiin tosi paljon. Alku oli tahmee, mutta paikalla tultiin kivasti peliin mukaan, ja pistettiin peliä tiukemmaksi. Se ei tänään taas riittänyt, ja se tietysti harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

Honka nappasi kauden avausvoiton EBT:stä

Espoossa nähtiin kauden toinen paikalliskohtaaminen. Tällä kertaa kauden ensimmäisen kohtaamisen vienyt EBT matkasi Hongan vieraaksi. Tällä kertaa Honka oli selvästi parempi ja nappasi sarjapisteet 86-59.

Kotijoukkue oli erityisen vahva avauspuoliajalla. Sen hyökkäyspelaaminen oli hyvällä mallilla ja puoliajalla se johti peliä 47-23.

Peli tasoittui toisella puoliajalla. Honka kuitenkin piti huolen siitä, ettei sen voittoa enää uhattu. Se nappasi sarjapisteet 86-59.

- Tultiin hyvällä energialla peliin. Todella erilainen peli kuin edelliset pelit meillä ja sen mukaan kun pystyttiin puolustamaan hyvin meidän hyökkäyspää vapautui ja se olin mun mielestä tänään voiton avain. Laajalla rintamalla saatiin onnistumisia sen kautta, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoi.

Desiree Ramos teki Hongalle 24 pistettä. Carmen Tyson-Thomas palasi joukkueen kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen ja teki heti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 16 levypallolla. Sanni Tuomisto teki EBT:lle 16 pistettä.

- Tämä oli nyt huono peli meiltä, en tiedä miten ei oltu oikein valmiita hyökkäämään eikä puolustamaan ja ehdottomasti onnea Hongalle oli hyvä peli niiltä, Tuomisto harmitteli.

PeKa ruutiinivoittoon kotikentällä

Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen Lappeenrannan Catzin, joten Elena Melto teki paluun viime kauden kotikentälleen.  PeKa nappasi ottelussa voiton 75-59.

Vierasjoukkue aloitti hienosti ja johti ottelua avausjakson jälkeen 16-13. PeKa kuitenkin heräsi vielä ennen puoliaikaa ja karkasi tauolle johdossa 39-24.

Jälkimmäisellä puoliajalla ottelu jälleen tasoittui. Molemmat joukkueet onnistuivat viemään yhden jakson, mutta pisteet jäivät Kotkaan 75-59.

Zykera Rice teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Inga Orekhova säesti 16 pisteellä. Melto teki Catzille 13 pistettä.

Ottelutilasto

 
25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

Näytä lisää vastaavia