Basketball Without Borders –leiri avattiin Kisakalliossa

7.9.2016 19:19 BWB kokoaa Euroopan parhaat vuonna 1999 syntyneet koripallolupaukset ottamaan oppia NBA:n ja FIBA:n pelaajilta, legendoilta ja valmentajilta. BWB-leiri järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla – ensi kertaa Suomessa sen 15. vuotisen historian aikana.

Entisten ja nykyisten NBA-pelaajien tähdittämä Basketball Without Borders polkaistiin keskiviikkona käyntiin. Nuoria lahjakkuuksia oli opastamassa mm. Ronny Turiaf (oik.).

NBA-pelaajistoa leirillä edustavat Andre Miller, Turiaf, Vladimir Radmanovic, Suomen oma Hanno Möttölä, Cole Aldrich, Spencer Hawes, Beno Udric ja Jerryd Bayless.

Kaikkiaan leirille osallistuu 50 poikapelaajaa 25 eri maasta sekä 22 kutsun saanutta suomalaistyttöä.

Suomen poikapuolen edustajat historian ensimmäisellä Suomessa järjestetyllä leirillä ovat Elias Valtonen, Ricky Waxlax, Mike Besselink, Tuukka Jaakkola ja Andre Gustavson.

Suomen kautta aikain ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä näkee BWB-leirin huikeana mahdollisuutena leiriläisille sekä leirin isännöinnin Suomelle suurena kunniana. Kuvat: NBA & Koripalloliitto.

BWB-leirille osallistuu 50 poikaa 25:stä Euroopan maasta. 

Leirille osallistuu lisäksi 22 suomalaista tyttöpelaajaa, jotka ovat syntyneet vuosina 1999 ja 2000. Heidän valmentajanaan toimii mm. Tiina Sten, nelinkertainen Saksan mestari ja vakiokasvo Suomen maajoukkueesta.

Leirin avajaisissa olivat puhumassa NBA:n kansainvälisten toimintojen varajohtaja Kim Bohuny, leirijohtajana toimiva Maailman koripallovalmentajien yhdistyksen puheenjohtaja Patrick Hunt, Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting sekä NBA-lähettiläs ja Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.  

- Suomi on tullut koripallomaana pitkän matkan minun yliopisto- ja NBA-vuosista. On aivan eri asia olla nyt koripallonuori Suomessa kuin omina teinivuosinani. Ei tällaisia kansainvälisiä leirejä silloin järjestetty – puhumattakaan, että niitä olisi Suomessa järjestetty, kertoi Möttölä.  

- 15 vuodessa on tapahtunut paljon ja Suomea voi nyt sanoa koripallomaaksi. Basketball Without Borders –leiristä on tullut suuri ja tunnettu. On iso juttu ja kunnia-asia, että Suomi toimii nyt isäntämaana. Se lisää paitsi Suomen tunnettavuutta myös Suomi-koriksen uskottavuutta kansainvälisessä koripalloperheessä, Möttölä jatkoi.

Kisakalliossa sijaitseva leiripaikka, Suomen koripallomaajoukkueiden tukikohdaksi rakennettu, Susi Training Center oli kansainvälisten vieraiden ihastelun kohde.

- Mahtavat fasiliteetit, joita voi pitää osoituksena suomalaisen koripallon halusta kehittyä ja kasvaa, kehui Hunt alkupuheenvuorossaan.

- On kunnia olla täällä ja tutustua Suomeen sekä suomalaiseen kulttuuriin. Koolla on jälleen maanosan parhaat nuoret, joille leiri tulee olemaan ainutlaatuinen mahdollisuus oppia pelaajilta ja valmentajilta, jotka kuuluvat maailman parhaimmistoon. Toivon, että jokainen leiriläinen käyttää nämä neljä päivää hyödykseen, Bohuny kannusti.

- Ennen kuin päästämme leirin täyteen vauhtiin, haluan kiittää muutamia tahoja, jotka ovat mahdollistaneet tämän leirin. Kiitos tietenkin FIBA:lle, jonka kanssa me 15 vuotta sitten loimme tämän konseptin. Ja kiitos Hannolle (Möttölä), Antille (Zitting) ja Suomen Koripalloliitolle, jonka kanssa meillä on ilo järjestää historian ensimmäinen Basketball Without Borders –leiri Suomessa, päätti Bohuny, vuodesta 1990 NBA:ssa työskennellyt konkari.

Lue myös

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia