Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

19.1.2021 14:57 Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

Awak Kuier pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuier teki kesällä sopimuksen maan kärkijoukkueisiin lukeutuvan sisilialaisseuran kanssa. Ragusa on tällä hetkellä Italian liigassa neljäntenä ja voittanut yhdeksän edellistä otteluaan.

- Ihan hyvin on mennyt. Kausi on tietenkin ollut vähän erikoinen koronan takia. Meillä oli alkukaudesta vähän loukkaantumisia ja sellaisia pelaajia, jotka pelasivat vain hetken, mutta nyt alkuperäinen jengi on kasassa ja pelit ovat kulkeneet paremmin, Kuier kertaa joukkueen alkukauden edesottamuksia.

Kuier on ottanut heti isoa roolia joukkueessa, kun hän on merkkauttanut keskiarvoikseen 9,4 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden. Peliaikaa Kuier on saanut noin 25 minuuttia ottelua kohden.

- Olen ihan tyytyväinen kauteeni. Toivoin, että pystyisin kehittymään ja olen saanut siihen mahdollisuuden. Italian liigassa pelataan tosi kovaa ja aggressiivisesti. Siinä ovat varmasti ne isoimmat erot Suomeen verrattuna. Tämä on kova sarja. Kaikki on hoidettu seuran suunnalta hienosti, että voi vain keskittyä pelaamiseen.

Awak Kuier on ihastuttanut korisyleisöä donkeillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kovassa liigassa Kuier on huomannut myös omat kehityskohteensa.

- Ehkä fysiikassa on eniten kehitettävää. Pärjäisi ehkä vähän helpommin, jos olisi vähän fysiikkaa.

Pelillisesti Kuier on sopeutunut sekä joukkueeseen että sarjaan mainiosti.

- Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon. Pelaamme palloa paljon sisään ja syöttelemme paljon.

WNBA ja EM-karsinnat mielessä

Kuierin selkeänä tavoitteena siintää maailman kovin liiga WNBA. Kuier on tänä vuonna varauskelpoinen ja myöntää, että WNBA pyörii mietteissä.

- On se mielessä, mutten ole vielä sataprosenttisen varma menenkö draftiin. On siitä puhuttu. Kyllä se takaraivossa on, muttei häiritsevänä tekijänä.

ESPN nosti Kuierin omissa arvoissaan kärkivarausten joukkoon peräti kolmanneksi.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu, että on rankattu niin korkealle. On kiva tietää, että muut ajattelevat minun pystyvän pärjäämään siellä. Uskon itsekin siihen, että pystyisin WNBA:ssa pärjäämään.

Helmikuun alussa Susiladies jatkaa EM-karsintojaan, kun se saa vastaansa Belgian ja Ukrainan. Kuierilla on nälkää palata maajoukkueen mukaan, sillä edellinen karsintaikkuna jäi hänen osaltaan väliin, kun hänellä todettiin Portugalin karsintakuplassa koronavirus.

- Se oli aika harmillinen homma, sillä en ajatellut minulla olevan virusta. Minun piti olla Portugalissa kymmenen päivää ja se oli loppujen lopuksi aika nopeasti ohi. Minulla ei ollut missään vaiheessa mitään oireita ja oloni oli koko ajan ihan normaali, Kuier valottaa.

Kuier pääsee mittaamaan jälleen Emma Meessemania vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi pääsi edellisessä karsintakuplassa pitkästä aikaa voiton makuun EM-karsinnoissa voittamalla Portugalin. Nyt haaste on astetta kovempi, kun Belgia lukeutuu aivan maailman huippuihin ja Ukraina osoitti kovuutensa voittamalla Suomen edellisessä karsintakuplassa.

- Kovia pelejä on edessä ja olisi hienoa voittaa molemmat pelit. Tiedän, että kaikki lähdemme voittamaan niitä otteluita eikä meidän tarvitse pelätä ketään. Meidän pitää vain pelata kovaa ja meillä on vain yksi tavoite. Meillä ei ole niissä otteluissa mitään hävittävää, Kuier muistuttaa tervettä itseluottamusta uhkuen.

Edellisen kerran Kuier oli mukana EM-karsinnoissa marraskuussa 2019 ja juuri Belgiaa vastaan. Tuolloin Belgia osoitti tasonsa voittaen ottelun 85-58 maailmantähti Emma Meessemanin hurjastellessa tuolloin 22 minuutissa 32 pistettä. Suomi ei lähde Kuierin mukaan perääntymään otteluissa.

- Se oli hieno kokemus päästä katsomaan miten pystyy kamppailemaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Tällä kertaa pääsemme lähtemään paljon valmiimpina ja haluamme voittaa ottelut. Se on varma, ettemme tule kaatumaan helposti.

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia