Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

2.10.2020 19:42 Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

Awak Kuier aloittaa kauden lauantaina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Italiassa kilpailukausi käynnistyi viime viikonloppuna Supercupilla. Ragusa voitti ensimmäisen ottelun, mutta tie tyssäsi lopulta välieriin, kun viimeiset vuodet Italian kenttiä hallinnut Schio oli vahvempi numeroin 82-60. Kuier viimeisteli kummassakin ottelussa 14 pistettä. Ensimmäisessä pelissä käsiin tarttui vielä 14 levypalloa ja toisessakin tupla-tupla oli lähellä yhdeksän levypallon saldolla. Lisäksi Kuier sai joukkueestaan eniten vastuuta pelaten molemmissa peleissä yli 30 minuuttia.

- Supercupista jäi ihan hyvät fiilikset. Molemmat olivat tosi kovia pelejä ja toinen vastustaja on tämän sarjan kovimpia joukkueita. Odotimme vähän enemmän, mutta ihan ei mennyt nappiin. Sain kuitenkin hyvää kokemusta siitä millaista peli on täällä, Kuier kertoo.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ragusa sijaitsee Sisilian eteläosassa ja Kuier on sopeutunut hyvin uuteen ympäristöön.

- Kaikki on mennyt paremmin kuin odotin. Kaikki on ollut ihan luonnollista eikä ole tarvinnut stressata mistään.

Peli-Karhujen kasvatti ehti pelata kotoisessa Korisliigassa 80 ottelua ennen siirtymistään ulkomaille. Sarjojen väliset erot ovat käyneet jo tutuiksi alkuvaiheessa.

- Varmaan isoin ero on se, ettei meidän koutsi tykkää että palloa pidetään kädessä liian kauaa, tai yritetään pelata 1 vastaan 1 -pelejä. Se sopii minulle tosi hyvin. Kun kaikki saavat koskea palloon, niin peli on enemmän sellaista flowmaista. Täällä juostaan myös paljon enemmän. Siinä ne suurimmat erot. Itse tykkään ainakin paljon.

Ragusa lukeutuu kaikilla mittareilla Italian suurseuroihin. Kahtena edellisenä loppuun pelatulla kaudella Ragusa on ollut finaalissa häviten juurikin Schiolle. Italian cupin voittoa se juhli vuonna 2019. Se on pelannut aiemmin myös EuroCupia, mutta tällä kaudella joukkuetta ei nähdä eurokentillä.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kuierin mukaan joukkue lähtee korkein tavoittein myös tähän kauteen.

- Joukkueena tavoitteena on aina olla siellä kolmen joukossa ja meidän oletetaan voittavan mahdollisimman monta peliä. Nyt on ensimmäinen peli ja se olisi tärkeä voittaa.

Omien odotusten suhteen Kuier lähtee maltillisena.

- En odota itseltäni liikoja. Tärkeintä olisi saada itseluottamusta ja uskallusta eikä pelkäisi ottaa ratkaisuja.

Supercupin ottelut osoittivat, että vastuuta Kuier tulee saamaan ja tarjolla on iso tontti joukkueessa.

- Valmentaja on kyllä antanut roolia. Se helpottaa, kun tietää saavansa vastuuta. Odotan tosi innolla kautta ja toivottavasti pystyn kehittymään paljon.

Ragusa kohtaa kauden avausottelussa lauantaina Empolin kotikentällään.

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia