Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

1.4.2023 09:03 Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

Awak Kuier iski upean donkin Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Reyer Venezia kohtasi Italian cupin puolivälierässä San Martino di Luparin ja eteni välieriin 83-75 (38-35)-voitolla. Kuier varasti ottelun isoimmat otsikot karkaamalla riiston jälkeen läpiajoon ja lyömällä pallon alaspäin. Kuier tilastoi ottelussa 12 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Välierässä Venezia sai vastaansa Virtus Bolognan. Vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen Venezia käänsi ottelun itselleen toisella ja nappasi finaalipaikan numeroin 78-63 (33-38). Kuier kasasi tällä kertaa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Lauantain finaalissa Venezia kohtaa Schion.
Ottelutilastot

Espanjassa pelattiin niin ikään cupia ja Annika Holopaisen Araski oli selvinnyt mukaan kahdeksan joukkueen Copa de la Reinaan. Araskin tie nousi pystyyn kuitenkin jo puolivälierässä hävitessään Zaragozalle 50-71 (18-34). Holopainen tilastoi ottelussa kaksi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä Linda-Lotta Lehtorannan Keltern varmisti välieräpaikan suoraan kahdessa pelissä, kun Keltern voitti vieraskentällä Royals Saarlouisin 66-61 (34-29). Lehtoranta uurasti yli 34 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Lehtoranta sinetöi vapaaheittoviivalta loppulukemat.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Panthers Osnabrück lähetti Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen Angels Nördlingenin kesälomalle voittamalla kotonaan 75-65 (35-37). Pounds ja Koskimies loistivat joukkueensa parhaimpina pistenaisina, kun Pounds heitti peräti 30 ja Koskimies komppasi 13 pisteellä. Poundsin käsi kävi kuumana erityisesti kolmen pisteen viivan takaa, kun hän upotti heittonsa 8/12. Hänen tilastorivinsä täyttyi myös kahdesta levypallosta ja riistosta. Koskimiehelle kirjattiin lisäksi neljä levypalloa ja syöttö.

Koskimies tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Pudotuspeleissä Koskimiehen keskiarvot olivat 12,5 pistettä, 6 levypalloa ja 2 syöttöä. Pounds puolestaan pelasi runkosarjan 13,3 pisteen, 3,6 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvoilla. Pudotuspeleissä kertyi 15,5 pisteen, 2,0 levypallon ja 2,5 syötön keskiarvot.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Tammikuussa Herner TC:n riveihin siirtyneen Ninni Salmen kausi päättyi, kun HTC hävisi toistamiseen ALBA Berliinille loppulukemien ollessa tällä kertaa ALBA:lle 65-59 (32-18). Salmi heitti ottelussa kolme pistettä ja nappasi neljä levypalloa.

Salmi pelasi kahdeksassa pelissä tilastoiden keskiarvoikseen 2,1 pistettä ja 1,5 levypalloa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

 
5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

Näytä lisää vastaavia