Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

27.3.2023 09:46 Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

Marianne Kalin oli nostamassa Ferrolia takaisin pääsarjaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ferrol varmisti nousun kaksi kierrosta ennen loppua 3000 katsojan edessä voitettuaan Real Canoen selvästi 76-52 (47-31). Kalin oli joukkueensa levypallokuningatar kahmien kahdeksan ohiheittoa näppeihinsä ja tilastoi lisäksi kaksi pistettä. Voitto oli Ferrolille 12. peräkkäinen ja sen johto on kolme voittoa, kun runkosarjaa on kaksi kierrosta jäljellä.

- Tosi hyvät fiilikset totta kai. Kauden tavoite saavutettiin ja meillä on vielä kaksi peliä jäljellä. Meillä on ollut erittäin vahva kausi ja voitto tuntuu tosi hyvältä. Henkilökohtaisesti edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt tovi, niin senkin puolesta hieno saavutus, Kalin iloitsi nousun varmistuttua.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta ylempänä taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyi, kun sekä Annika Holopaisen Araski että Veera Pirttisen ja Anniina Äijäsen Bembibre ylsivät voittoihin.

Araski ei antanut sarjajumbon Teneriffan yllättää, vaan otti kotonaan selvän voiton lukemin 83-52 (46-30). Holopainen heitti neljä pistettä ja otti yhden levypallon. Samalla Araski nousi kahdeksanneksi.
Ottelutilastot

Bembibre hengittää Araskin niskan takana voiton päässä, kun se voitti omassa kierroksen ottelussaan Leganesin 76-68 (36-31). Suomalaiskaksikko oli hyvä iskussa, kun Äijänen tilastoi 10 pistettä, kuusi levypalloa ja syötön. Pirttinen saalisti kuusi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Ruotsin SBL Damin puolivälierässä Norrköping Dolphins pudotti Alvikin suoraan otteluvoitoin 2-0. Dolphins vei toisen osaottelun nimiinsä 83-69 (38-30) Pelanderin tilastoidessa kolme pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Lotta Vesiluoma tilastoi Alvikin riveissä kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.

Näin ollen Pelanderin kausi jatkuu välierissä. Vesiluoma tilastoi kauden keskiarvoikseen 4,0 pistettä, 2,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä noin 19,5 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Saksassa käynnistyivät pudotuspelit ja Linda-Lotta Lehtoranta pyyhkäisi Kelternin kanssa edellisviikon cup-pettymyksen mielestään voittamalla Saarlouis Royalsin 76-67 (36-33). Lehtoranta operoi monipuolisesti kahdeksan pisteen, viiden levypallon, kuuden syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin Angels Nördlingen sen sijaan menetti kotiedun hävitessään Panthers Osnabrückille 60-63 (38-32). Ottelussa 12 pistettä heittäneellä Koskimiehellä oli viime sekunneilla mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta heitto meni harmittavasti ohi. Koskimies sai tilastoihinsa lisäksi kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Pounds sai rivilleen pisteen, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ninni Salmen Herner TC menetti niin ikään kotiedun, kun ALBA Berliini haki 88-84 (37-32, 75-75)-jatkoaikavoiton. Salmi ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Italian Serie A1:ssä saatiin runkosarja päätökseen ja Awak Kuierin Reyer Venezia lähtee pudotuspeleihin kolmannelta sijalta. Päätöskierroksen otteluun Venezia voitti San Giovannin selvästi 67-51 (31-25) Kuierin saalistaessa kuusi pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Pudotuspelien avauskierroksella Venezia saa vastaansa Kuierin edellisen seuran Ragusan.
Ottelutilastot

Helmi Tulonen jäi puolestaan ilman tilastomerkintöjä, kun Lucca päätti runkosarjansa 68-72 (37-33)-tappioon Faenzaa vastaan. Lucca oli sarjassa 12. ja pelaa sarjapaikkansa puolesta play out -turnauksessa. Siinä se kohtaa avauskierroksella Moncalierin.
Ottelutilastot

 
4.12.2023 12:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier loisti Serie A1:n kärkiottelussa

Awak Kuier oli pelipäällä, kun hän johdatti Reyer Venezian 22 pisteellään voittoon Italian Serie A1:n kärkiottelussa. Anissa Pounds pääsi nautiskelemaan suomalaiskohtaamisen voitosta Saksassa ja Sofia Pelander sai komean tupla-tuplan Ruotsissa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

20.11.2023 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

30.10.2023 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hurjana Ruotsin cupissa – Awak Kuier tippasi Venezian sarjakärkeen

Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

27.10.2023 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier järjesti blokkibileet EuroCupissa

Awak Kuier pisti pystyyn melkoisen blokkishow’n hänen torjuessaan vastustajan heiton peräti seitsemästi Reyer Venezian jatkaessa voittoisasti EuroCupissa. Voiton kunniaksi pääsivät tuulettavamaan myös Elina Aarnisalo sekä Lotta-Maj Lahtinen.

23.10.2023 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier vei suomalaiskohtaamisen Italiassa

Italiassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Awak Kuier ja Helmi Tulonen iskivät yhteen. Roosa Lehtoranta puolestaan debytoi Saksan liigassa.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

20.10.2023 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo säkenöi EuroCupissa - Awak Kuier jatkoi vahvasti

Elina Aarnisalo ja Awak Kuier esittivät erinomaisia otteita EuroCupissa johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Myös Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta pääsivät juhlimaan voittoa hyvien esitysten päätteeksi.

16.10.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier huippuiskussa kauden debyytissään

Awak Kuier juoksi pelikentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian riveissä ja oli heti loistovireessä. Lotta-Maj Lahtinen puolestaan juhli Espanjan liigan suomalaiskohtaamisen voittoa ja Sara Rokkanen esiintyi vahvasti Tshekin liigassa.

12.10.2023 23:44 Suomalaiset ulkomailla

EuroCup starttasi: Lotta-Maj Lahtinen juhli voittoa – Awak Kuier Reyer Venezian mukana

Naisten EuroCupissa nähdään tällä kaudella yhteensä viisi suomalaispelaajaa, joista neljä pääsi avauspäivänä tositoimiin. Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan voittoa ja Awak Kuier oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian kokoonpanossa.

8.10.2023 22:29 Susiladies

Helmi Tulonen hurjaan tupla-tuplaan - useita Susiladies-onnistujia

Helmi Tulonen oli ottelun ehdoton ykköstähti, kun hän johdatti 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplalla Sagna Milanon kauden avausvoittoon. Muutenkin Susiladiesin pelaajat esiintyivät laajalla rintamalla edukseen Euroopan koriskentillä.

1.10.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jatkosopimukseen Saksan mestarin Kelternin kanssa

Keväällä Saksan mestaruutta juhlinut Linda-Lotta Lehtoranta, 31, on tehnyt jatkosopimuksen Rutronik Stars Kelternin kanssa. Bundesliigan lisäksi Eurocupia pelaavassa Kelternissä nähdään tällä kaudella siis kaksi suomalaispelaajaa, kun joukkueessa on jo ennestään Elina Koskimies.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

Näytä lisää vastaavia