Ari Tammivaara Koripalloliiton valmennusjohtajaksi

10.11.2014 Suomen maajoukkueiden valmennustoimintaan vuosikausia kuulunut Ari Tammivaara, 48, siirtyy määräaikaisesti Koripalloliiton valmennusjohtajan paikalle. Tammivaara jatkaa Henrik Dettmannin pestiä Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen Susijengin päävalmentajana.

Ari Tammivaara palaa Koripalloliiton valmennusjohtajaksi.

Tammivaara on urallaan valmentanut miesten ja nuorten maajoukkueita, Korisliigassa Namika Lahtea ja Kauhajoen Karhua sekä pariinkin otteeseen saksalaisseuroja. Kuvat: Tytti Nuoramo & FIBA Europe.

Tammivaara aloittaa uudessa pestissään välittömästi ja tulee jatkamaan valmennusjohtajana ainakin niin kauan, kuin Henrik Dettmann jatkaa Olympiakomitean tehtävissä.

– Hienot on fiilikset, totta kai. Olen ollut aikaisemminkin Koripalloliiton palveluksessa ja useita vuosia nuorten maajoukkueissa, joten ympäristö on tuttu ja se auttaa jatkossa, Tammivaara muotoilee.

Valmennusjohtajana Tammivaara tulee vastaamaan Koripalloliiton ja koripalloseurojen välisen yhteistyön syventämisestä, Suomen maajoukkueyksikön johtamisesta, Koripalloliiton koulutusyksikön johtamisesta sekä yhteistyöstä Lohjan Kisakallion urheiluopiston kanssa. Kisakallion Susi Training Center avattiin aiemmin tänä vuonna.

– Kisakallio ja Koripalloliitto tulevat syventämään yhteistyötään jatkossa entisestään. Tulen viettämään paljon aikaani valmennusjohtajan pestin myötä Kisakalliossa ja aikomuksemme on kehittää Susi Training Centeriä yhä kokonaisvaltaisemmin kansainväliseksi koripallovalmennuskeskukseksi, Tammivaara jatkaa.

– Jatkamme tekemällä samaa, korkealaatuista työtä, mitä olemme jo monta vuotta tehneet, ja haluamme vastata yhdessä uusiin, koveneviin haasteisiin.

Kisakallion ja Koripalloliiton yhteistyö syvenee

Kisakallion urheiluopiston rehtori Asko Härkönen kertoo, että Susi Training Centerin merkeissä alkanut Koripalloliiton ja Kisakallion yhteistyö on käynnistynyt positiivisissa merkeissä.

– Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin ja keskittynyt tähän asti pääasiassa olosuhteiden rakentamiseen. Seuraavaksi keskitymme sisältöjen kehitysyhteistyöhön, ja olennaisena osana tähän kuuluu Ari Tammivaaran palkkaaminen yhdessä Koripalloliiton kanssa, Härkönen muotoilee.

– Tammivaara on paitsi oman lajinsa huippuasiantuntija, myös laajemmin urheiluvalmennuksen huippuasiantuntija, joka tuo valmennuskeskusyhteisöömme merkittävästi osaamista. Hän on myös myönteisenä, vuorovaikutustaitoisena ihmisenä vahva lisä campuksellemme.

Tammivaaran paluusta Koripalloliiton leipiin on hyvillään myös liiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

– Saimme tehtävään asialle omistautuneen ammattilaisen, jolle Koripalloliitto on tuttu toimintaympäristö, ja joka on työskennellyt laaja-alaisesti koripallon parissa niin kansallisessa kuin kansainvälisessäkin ympäristössä, Walldén kiittelee.

Faktat: Ari Tammivaara

Ari Tammivaara (s. 1966) on valmentanut Korisliigassa Namika Lahtea ja Kauhajoen Karhua vuosina 1994–98 ja 2010–14 ja USC Freiburgia sekä Mitteldeutscheria Saksassa 1998–2001 ja 2004–07. Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana Tammivaara vietti vuodet 2001–03. Lisäksi Tammivaara on valmentanut läpi 2000-luvun Suomen eri nuorisomaajoukkueita.

Keväällä 1996 Tammivaara valittiin Korisliigan vuoden valmentajaksi. Namika Lahti sijoittui tuolloin Tammivaaran valmennuksessa SM-hopealle.

 
25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

4.5.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliiton valtuusto hyväksyi valmentajaluokituksen

Vantaalla kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto hyväksyi lauantaina pitämässä kokouksessaan valmentajien tarkennetut sarjakohtaiset koulutustasosäännöt ja osoitti samalla uudelleen tukensa pyrkimykselle nostaa valmennuksen vaatimustasoa lajin parissa.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

9.3.2011 Pohjoinen alue

Seuroille EM-karsintalippuja tarjoushintaan maaliskuun loppuun saakka

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten koripallomaajoukkueen elokuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Karsintojen kotiottelut pelataan Helsingin Jäähallissa 15.8. (Portugali) ja 21.8. (Unkari) ylösheiton tapahtuessa klo 19 molempina ottelupäivinä. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen maaliskuun loppuun saakka mahdollisuuden lunastaa pääsylippuja tarjoushintaan.

6.3.2009 Pohjoinen alue

Talent Campit 12.-15.3. & avoimet maajoukkue-esittelyt

Suomen Koripalloliitto järjestää 14-16-vuotiaille (1993-95-syntyneet) maajoukkuelahjakkuuksille neljä paikallista maajoukkueleiriä eli Talent Campiä Helsingissä, Forssassa, Lahdessa ja Säynätsalossa 12.-15.3. välisenä aikana. Liiton päävalmentaja Henrik Dettmann esittelee uutta nuorten maajoukkueohjelmaa ja maajoukkuevalmennuksen sisältöjä avoimissa luentotilaisuuksissa Helsingissä 12.3. ja Forssassa 14.3.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

Näytä lisää vastaavia