Annika Holopainen palaa Saksan Bundesliigaan – uusi joukkue on Gisa Lions MBC

26.6.2023 12:29 Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

Annika Holopainen siirtyy Espanjan pääsarjasta Saksan Bundesliigaan ensi kaudeksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Päättyneellä kaudella Holopainen pelasi Espanjan pääsarjassa, jossa Araski sijoittui kymmenenneksi – pudotuspelipaikan jääden yhden voiton päähän. Holopainen tilastoi Araskille keskimäärin 5,0 pistettä ja 2,6 levypalloa kivenkovassa Liga Femenina Endesassa.

Holopaisen ammattilaisura Euroopassa on ollut vilkas ja sisältänyt monia eri maita ja sarjoja. Kokemusta löytyy Saksan ja Espanjan lisäksi myös Ranskasta, Puolasta ja Islannista. Islannissa hän oli kaudella 2020-21 sarjan pistekuningatar 25,9 pisteen keskiarvolla.

Karhun Pojat -kasvatti vietti neljä kautta Yhdysvalloissa pelaten NCAA-koripalloa ennen siirtymistään kaudelle 2017-18 ammattilaiseksi. Ura käynnistyi juurikin Bundesliigassa, mutta joukkueena oli silloin Wasserburg.

– Mielenkiinnolla odotan paluuta Saksaan ja Bundesliigaan. Varmasti paljon on muuttunut kuudessa vuodessa ja liigassa on jonkin verran joukkueet vaihtunut. Olen itse myös aika erilainen pelaaja kuin rookie-vuotenani, Holopainen kertoo.

– Vaikka en alun perin ajatellut, että urani jatkuisi Saksassa ensi kaudella, sain sieltä tosi hyvän tarjouksen ja oli alusta asti selvää, että he halusivat juuri minut joukkueeseensa ja rakentaisivat joukkuetta ympärilleni. Isoa roolia on siis kaavailtu.

Gisa Lions MBC sijoittui viime kaudella Bundesliigassa toiseksi viimeiseksi; yhden sijan korkeammalle kuin kesken kauden sarjan luovuttanut Rheinland Lions.

– Hallessa on käynnistynyt uusi projekti ja he ovat juuri yhdistyneet miesten Bundesliiga-joukkueen kanssa. Organisaatio on kuulemani mukaan tosi ammattimainen ja siellä on hyvät fasiliteetit harjoitella ja pelata. Kun kaikki asiat on ympärillä kunnossa, on helppoa keskittyä vain itse koripalloon, Holopainen taustoittaa.

– Vaikka Halle ei ole viime vuosina menestynyt, heillä on jo ensi kaudeksi tavoitteet korkealla uuden staffin ja joukkueen myötä. On siistiä olla osana uutta kunnianhimoista projektia!

Holopainen on pelannut Susiladiesin paidassa tähän mennessä jo 49 ottelua.

Henkilöt

 
5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

Näytä lisää vastaavia