Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

31.5.2023 11:27 Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Annika Holopainen pelasi päättyneellä kaudella Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopainen teki kesällä sopimuksen Espanjan pääsarjassa LF Endesassa pelaavan Araskin kanssa. Araskin ja Holopaisen kausi alkoi hyvin, mutta kauden jälkipuolisko oli vaikea. Lopulta Araski jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle sijoittuen kymmenenneksi. Pudotuspelipaikka jäi voiton päähän.

- Kokonaisuudessaan oli vähän kaksijakoinen kausi. Minulla oli hyvä alku, iso rooli, joukkueessa oli hyvä tunnelma ja pääsimme arvostettuun Copa de la Reinaan. Maajoukkuetauon jälkeen olin pari kuukautta tauolla loukkaantumisen takia, jonka jälkeen kevät oli omalta osaltani aika rikkonainen. Loppukaudesta alisuoritimme ja jäimme lopulta pudotuspelien ulkopuolelle muutaman loppukierroksen tappion takia, Holopainen niputtaa kauden.

Vaikka kauteen mahtui myös haasteita, niin muuten Holopainen nautti kaudestaan.

- Viihdyin tosi hyvin. Organisaatio oli ammattimainen ja Espanjan liiga on yksi parhaista Euroopassa. Muutenkin Espanja on mieluisa paikka asua.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Holopainen on ammattilaisurallaan pelannut viidessä eri maassa ympäri Eurooppaa. Kun mukaan lisätään vielä yliopistovuodet USA:ssa, niin Holopainen on ehtinyt nähdä maailmaa jo nuoresta iästään huolimatta.

- Olen saanut kokea monta kulttuuria ja liigaa, ja Espanja menee siinä aika korkealle. Siellä oli kiva balanssi pelaamisen ja vapaa-ajan suhteen. Pystyi pelaamaan ammattimaisesti, mutta nauttimaan samalla espanjalaisesta elämäntavasta. Meillä ei ollut määrällisesti niin paljon harjoituksia kuin aikaisemmissa seuroissani, vaan laatu korvasi määrän, niin sitä kautta vapaa-aikaa oli enemmän. Kyllä tämä oli yksi parhaista kokemuksista ulkomailla.

Kesällä Holopainen pitää virettään yllä Susiladiesin avoimissa harjoituksissa.

- Meillä ei ole virallisia maaotteluita kesällä, mutta open gym -harjoitukset pyörivät.

Susiladies lähtee kesään uudessa komennossa, kun Ilkka Palviainen ottaa joukkueen ohjat käsiinsä.

- Positiiviset ja odottavat tunnelmat. Valmentajanvaihdos tuo varmasti uutta pelaamiseen ja tekemiseen. Odotan innolla millainen proggis on tulossa. Uusi päävalmentaja ei ole minulle ennestään tuttu, mutta muut valmennusryhmän jäsenet ovat, Holopainen miettii.

Annika Holopaisen tilastot Espanjan liigassa

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia