Amerikkalaismedialta kehuja Susijengille

30.8.2014 12:50 Pohjoisamerikkalainen urheilumedia odottaa USA:n ja Suomen välistä lauantai-illan MM-avausottelua maltillisesti. Amerikkalaiskirjoittajat pitävät oikeutetusti USA:aa ottelun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Susijengi saa ansaitut kehut osakseen journalistien lisäksi myös päävalmentaja Mike Krzyzewskiltä.

Legendaarinen "Coach K" Mike Krzyzewski ylistää Susijengin pelitapaa, valmennusta ja Petteri Koposta.

Kenneth "Manimal" Fariedin puolustus Gerald Lee jr:a vastaan on yksi ottelun avaimista. Kuvat: Allover/EPA.

– He ovat Bilbaon isoin juttu, 8,000 fania takanaan – Angry Birdsiä unohtamatta – jotka ovat liikkeellä sellaisella itseluottamuksella, että he ovat jo alkaneet järjestää itsellensä kuljetusta jatkopeleihin, alkaa Associated Pressin Susijengi-aiheinen artikkeli.

Suomalaisfanit ovat kääntäneet päitä Bilbaon raitilla, mutta myös Suomen joukkue tunnistetaan vaaralliseksi aina USA:n päävalmentajaa myöten.

– Meidän on pelattava todella kovaa Suomea vastaan, koska tiedämme, että he pelaavat todella kovaa meitä vastaan. Suomi on todella hyvin valmennettu joukkue. He luottavat paljon kolmosiin, pelaavat todella, todella kovaa ja vaikuttavat hyvähenkiseltä joukkueelta, USA:n luotsi Mike Krzyzewski arvioi USABasketball.com:in otteluennakossa.

– Petteri Koponen on erinomainen. Hän on iso takamies, joka osaa tehdä pisteitä ja syöttää. Hän on yksi turnauksen parhaista takamiehistä ja heidän joukkueensa avainpelaaja. Hänen itseluottamuksensa tartuttaa itseluottamusta myös muuhun joukkueeseen.

Koposen ylistyskuoroon liittyy myös CBS Sportsin Zach Harper.

– Koponen on yksi turnauksen parhaita pelinrakentajia. Hän voi ottaa pelin haltuunsa tärkeillä hetkillä ja olla todellinen tähti yksittäisissä otteluissa. Koponen on yksi suosikkitakamiehiäni kansainvälisissä peleissä, ja hänen ei pitäisi olla pettymys, Harper arvioi.

Loud City: Suomella on mahdollisuuksia

Oklahoma City Thunderin fanisivusto www.welcometoloudcity.com pitää USA:aa selkeänä ennakkosuosikkina lauantai-illan otteluun, mutta yksityiskohtaisen otteluennakon kirjoittaneen Zebulun Benbrookin mielestä Suomella on selkeitä vahvuuksia, jotka voivat aiheuttaa hankaluuksia hallitsevalle maailmanmestarille.

– Jotta Suomi voi menestyä, on Koposen tehtävä koreja kaukaa, Gerald Leen pystyttävä korintekoon läheltä ja Suomen on onnistuttava kolmosheittopelissään, Benbrook kirjoittaa.

– Korin alla Suomella ei ole kuitenkaan USA:n tasoista kalustoa. Lee on heidän paras aseensa selkä koria vasten, ja on vaikea kuvitella Leen pystyvän korintekoon Kenneth Fariedia vastaan. Jos USA saa pakotettua Koposen pallonmenetyksiin ja juoksemaan kenttää, Suomella ei ole mahdollisuuksia.

Vaikka USA:lla on kentällä nuorin joukkueensa sitten kesän 1990 MM-kisojen, jolloin USA pelasi edelleen college-pelaajilla, Los Angeles Timesin Ben Bolchin arvio Bilbaon alkulohkosta on selkeä.

– Yhdenkään joukkueen ei voi odottaa uhkaavan USA:n 54 ottelun voittoputkea.

USA hävisi edellisen kerran kansainvälisellä näyttämöllä vuoden 2006 MM-kisoissa.

 
23.11.2017 11:30 MM-kilpailut

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

15.9.2014 10:45 MM-kilpailut

Koponen vei MM-kisojen syöttökuninkuuden

Susijengin Petteri Koposen meriittilistalle kirjattiin myöhään sunnuntai-iltana huima saavutus Espanjan MM-kisojen päätyttyä USA:n murskavoittoon Serbiasta finaaliottelussa. Koponen vei nimiinsä MM-kisojen syöttökuninkuuden 5,8 namupassillaan ottelua kohden ja jätti varjoonsa mm. Espanjan Ricky Rubion, Ukrainan Pooh Jeterin ja hopeajoukkue Serbian Milos Teodosicin.

12.9.2014 11:50 MM-kilpailut

Bilbaon Susijengi-fanit keräävät kiitosta eri medioissa

Suomen sinivalkovärejä Espanjan MM-kisojen Bilbaon alkulohkossa kantaneet 10,000 fania ovat keränneet osakseen kosolti kiitoksia ja ylistyksiä kansainvälisessä mediassa. Suomen Madridin-suurlähetystö pui ilmiötä kirjoituksessaan ”Bilbao, Suomen pääkaupunki” ja Ylen toimittaja Tero Karhu tutkaili ilmiötä Ylen ”Puoli seitsemän”-ohjelmassa.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

4.9.2014 MM-kilpailut

Voitolla jatkoon: Bilbaon lohkon päätöspäivänä Susijengillä vastassa Uusi-Seelanti

Susijengin suunnitelma Bilbaon alkulohkon viimeiselle päivälle on harvinaisen yksiselitteinen: Uusi-Seelanti kumoon ja paikka neljännesvälierissä varmistuu. Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi luonnehtii Uutta-Seelantia omintakeiseksi vastustajaksi, jonka kanssa joukkueen on syytä pysyä tarkkana.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 11:15 MM-kilpailut

Susijengi ja Turkki elintärkeässä ottelussa keskiviikkona

Jännitys Bilbaon alkulohkossa tiivistyy entisestään keskiviikkona, kun yhden voiton kolmesta ottelustaan hakeneet Suomi ja Turkki kohtaavat kamppailussa jatkopaikoista. Tuoreessa muistissa on joukkueiden viime kesän EM-kisakohtaaminen, jolloin Suomi väsytti Turkin tainnoksiin ja avasi kisansa 55–61-voitolla.

Näytä lisää vastaavia