Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

22.5.2023 09:27 Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

Aatu Kivimäki jatkoi hyviä esityksiään Saksan ProA:n pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Max Besselinkin Göttingen kävi kolme tiukkaa taistelua Bayern Müncheniä vastaan, mutta joutui taipumaan niissä kaikissa. Bayern eteni välieriin voittamalla Götteningenin vieraskentällä 65-54 (36-37). Besselink oli sivussa Göttingenin kokoonpanosta.

Ensimmäistä kauttaan Göttingenissä pelannut 21-vuotias Besselink tilastoi keskiarvoikseen 2,1 pistettä ja 0,8 levypalloa noin kymmenen minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn piti kotiedun, kun se otti toisen voittonsa Chemnitz 99ersista. Bonn meni ottelusarjassa 2-0-johtoon 95-78 (49-40)-voitolla. Seuraavaksi ottelupari suuntaa Chemnitziin.
Ottelutilastot

Kivimäki johdatti 12 pisteellään Tigers Tübingenin voiton päähän noususta Bundesliigaan, kun Tigers kaatoi Karlsruhe Lionsin 83-70 (41-39). Janssonin valmentama miehistö johtaa ottelusarjaa nyt 2-0. Saksan ProA:sta Bundesliigaan nousevat finalistijoukkueet.
Ottelutilastot

Viime sunnuntaina Mestarien liigan pronssikamppailussa kohdanneet Teneriffa ja Malaga iskivät yhteen nyt Espanjan liigan merkeissä. Sunnuntaina Teneriffa juhli pronssia, mutta viikkoa myöhemmin Malaga sai revanssin 75-71 (34-34)-voitolla. Sasu Salin merkkautti tilastoihinsa kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Teneriffa pitää edelleen neljättä sijaa hallussaan, mutta Malaga nousi tasapisteisiin, kun yksi kierros on pelaamatta. Nyt on jo varmaa, että joukkueet kohtaavat pudotuspelien avauskierroksella, mutta kotietu ratkeaa päätöskierroksella.
Ottelutilastot

Remu Raitanen oli sivussa Albaceten kokoonpanosta, kun joukkueen kausi päättyi murheellisesti putoamiseen. Albacete hävisi kauden päätösottelunsa Almansalle 78-97 (43-45). Albacete jäi LEB Orossa viimeiseksi.

Ensimmäistä kauttaan ulkomaan ammattilaiskentillä pelannut Raitanen tilastoi kauden keskiarvoikseen komeasti 10,1 pistettä ja 4,5 levypalloa yli 24 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Itävallan liigan vuoden valmentajaksi valittu Anton Mirolybov pääsi yhdessä Aleksi Koskisen kanssa tuulettamaan avausfinaalin voittoa, kun Swans Gmunden kaatoi BC Viennan 87-67 (36-33). Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.
Ottelutilastot

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia