Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

19.5.2023 09:14 Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

Aatu Kivimäen Tigers Tübingen avasi Saksan ProA:n välierät voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksassa pyörähtivät käyntiin pudotuspelit. Götteningen Max Besselink oli sivussa kokoonpanosta, kun Göttingen aloitti 67-87 (36-44)-tappiolla Bayern Münchenia vastaan.
Ottelutilastot

Göttingen joutui kahden otteluvoiton takaa-ajoasemaan, kun se hävisi myös toisen kohtaamisen. Toisessa Göttingen pisti Bayernin kuitenkin tiukoille, mutta joutui lopulta taipumaan 85-87 (43-55). Seuraavaksi ottelupari siirtyy Göttingenin kotikentälle.
Ottelutilastot

Sunnuntai-iltana Mestarien liigan voittoa juhlinut Bonn palasi tositoimiin jo keskiviikkona, kun pudotuspelit alkoivat sen osalta Chemnitz 99ersia vastaan. Bonn tuli otteluun hyvällä jalalla ja otti selvän 94-63 (38-33)-voiton. Ennen ottelun alkua Tuomas Iisalo palkittiin Bundesliigan vuoden valmentajana. Iisalo palkittiin viikonloppuna myös Mestarien liigan vuoden valmentajana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers Tübingen otti ensimmäisen askeleensa kohti Bundesliigaa kaatamalla ensimmäisessä välierässä Karlsruhen selvästi 95-51 (51-28). Kivimäki heitti ottelussa viisi pistettä, levypallon ja neljä syöttöä.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden ei jättänyt mitään sattuman varaan Itävallan liigan viidennessä ja ratkaisevassa välierässä Flyers Welsiä vastaan, vaan otti vakuuttavan 100-81 (46-29)-voiton. Näin Swans jatkaa hattutempun jahtaamista, sillä se on aiemmin voittanut tällä kaudella Supercupin ja Cupin.

Finaalissa nähdään viime kauden uusinta, kun Swans pääsee hakemaan revanssia BC Viennaa vastaan.
Ottelutilastot

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

Näytä lisää vastaavia