Visa Heinonen Koripalloliiton myynnin ja markkinoinnin johtoon

18.5.2007 Suomen Koripalloliitto on saanut riveihinsä raskaansarjan vahvistuksen yritysmaailmasta. Liiton myynti- ja markkinointijohtajaksi on nimitetty helsinkiläinen ekonomi Visa Heinonen, 43, joka tuo mukanaan monipuolista osaamista.

Heinonen on toiminut yritysmaailmassa johtotehtävissä vuodesta 1991. Koripalloliiton palvelukseen hän siirtyy SanomaWSOY:stä, jossa Heinonen on työskennellyt strategia-painotteisissa kehitys- ja myyntitehtävissä nimikkeellä Senior Consultant. Aikaisempaa työhistoriaa ovat mm. Telian, FinnetComin ja Helsingin Datainfon myyntijohtajuus sekä kansainväliset pääomasijoitustehtävät Startupfactory Oy:n sijoitusjohtajana. Ennen SanomaWSOY:n pestiään Heinonen toimi liikkeenjohdon konsulttina Eera Finland Oy:ssä.  

Myös koripallosta Visa Heinosella on monipuolista kokemusta. Juniorivuosinaan hän saavutti kolme nuorten Suomen mestaruutta Helsingin NMKY:n paidassa ja myöhemmin nuorten SM-kultaa tuli myös HNMKY:n juniorivalmentajana. Kuluneena keväänä hän huuhtoi lisää kultaa voitettuaan 35-vuotiaiden SM-sarjan Kisiksen riveissä.  

- Sydämeni sykkii korikselle. Laji on vuosien saatossa antanut paljon. Tämä on mainio mahdollisuus kytkeytyä takaisin korikseen päivittäistasolla ja hyödyntää yritysmaailmasta kerätty konsultoinnin ja myynnin osaaminen maksimaalisesti lajin hyväksi, kertoo Heinonen.  

Koripalloliiton myynti- ja markkinointijohtajana Heinosen tehtäviin kuuluu eri varainhankinta-muotojen konseptuaalinen kehittäminen sekä niiden aktiivinen myyntityö. Tärkeä osa uutta tehtävää on lisäksi yhteistyökumppanisuhteiden syventäminen, koripallobrändin kehittäminen sekä yhteistyökumppaniverkoston kasvattaminen. 

- Koripallo on upea laji, johon kuuluu hienoja arvoja ja näyttävää urheilullisuutta. Koris on pienen hiljaiselon jälkeen jonkinasteisessa nosteessa ja ilmassa on mielestäni useita positiivisia signaaleja, joita meidän korisihmisten on nyt osattava hyödyntää. Kokonaistilanteesta ja kehityssuunnasta on saattanut syntyä vääristynyt kuva liiton viimeaikaisten talousuutisten vuoksi, Heinonen arvioi.   

Uudessa tehtävässään Visa Heinonen aloittaa kesäkuun alussa. Heinosen kanssa tehty sopimus ulottuu vuoden 2009 loppuun ja pitää sisällään option vuoden jatkosta.  

- Usko suomalaiseen koripallon tulevaisuuteen on kova ja tämä on panostus siihen. Olemme iloisia siitä, että Visan kaltaisia korisihmisiä Suomesta löytyy, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Markku Salmikivi tuoretta värväystä.  

Visan isoisä Jussi Lappi-Seppälä toimi Koripalloliiton puheenjohtajana 1946-59 ja hänet kutsuttiin liiton kunniapuheenjohtajaksi vuonna 1960.



Lisätietoja: /koripalloliitto/

Henkilöt

 
10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

16.6.2015 10:11 Liittoa koskeva tiedote

Elisa Viihde näyttää kaikki Korisliigan ottelut

Elisa Viihde tarjoaa ensi syksystä alkaen huippukoripalloa esittämällä kaikki Korisliigan runkosarjan ja pudotuspelien ottelut suorina lähetyksinä. Koripalloliiton ja Elisa Oyj:n solmima sopimus on mallia 3+1 vuotta.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

28.4.2015 Pohjoinen alue

Susanna Vartiainen kehittämään uusia konsepteja Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliitto on palkannut Susanna Vartiaisen, 38, uusien konseptien kehityspäälliköksi. Entinen maajoukkuetason koripalloilija siirtyy Koripalloliittoon liike-elämästä, josta hänellä on vankka kokemus myynti- ja avainasiakaspäällikön tehtävistä.

Näytä lisää vastaavia