Vilpas taivutti Kauhajoen jo toisen kerran – Mikko Koivisto nousi ratkaisijaksi kaukoheitoillaan

5.3.2022 19:09 Illan ainoassa ylemmän jatkosarjan kamppailussa voiton vei Vilpas. Alemman sarjan puolella juhlivat Bisons, Kobrat ja Korihait.

Mikko Koiviston jyvä oli kohdallaan Kauhajokea vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki on taipunut tähän mennessä koko kuluvalla kaudella vain kolmesti – tämäniltainen mukaan lukien. Ensimmäisen tappion heille toimitti Helsinki Seagulls, ja nyt Salon Vilpas on onnistunut karhunkaadossa peräti kahdesti. Tänään Salohallissa pelattu ottelu päättyi Vilppaan voittoon numeroin 86–81.

Ottelun vilkkaimmasta piste-esityksestä vastasi kaaren takaa tilanteen tasalle noussut heittävä takamies Mikko Koivisto, joka upotti peräti kuusi kolmen pisteen koria kahdeksalla yrittämällä. Hänen koko illan pistesaldokseen kertyi 23 pistettä ja pelitilanneheittojen kokonaistarkkuudeksi 80 prosenttia.

– Tämä oli hyvä päivä osua kolmosen takaa. Oli yllätys, että pystyimme juoksemaan hyökkäystämme näin hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Viimeisellä kympillä saimme hyviä stoppeja ja pidimme pään kylmänä. Nyt on näytetty kolmessa viime pelissä, mihin pystymme, ja rima on nostettu korkealle, kommentoi Koivisto.

Aktiivisimmin syöttöjä heittopaikkoihin jakeli Trey Niemi, jolle merkittiin kaksi pistettä ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoen ahkerin korintekijä puolestaan oli Lee Skinner, jolle merkittiin 21 pistettä ja viisi levypalloa. Cameron Jonesille merkittiin 16 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

– Salohalli on paha paikka pelata, on kentällä sitten ketä tahansa. Fanit pitävät kovaa ääntä. Emme onnistuneet tänään puolustuksessa valmentajan ohjeiden mukaisesti, totesi Jones.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa Bisons, Kobrat ja Korihait välttelevät kilpaa putoamispaikkaa

Korihaiden viimeaikainen tasonnousu on osunut kriittiseen hetkeen. Joukkueen tie pudotuspeleihin on käytännön tasolla jo erittäin vahvassa pystyasennossa, joten nyt Uudessakaupungissa yritetään lähinnä välttää jumbosija, joka pudottaa haltijansa ykkösdivisioonaan. Tänään Korihait otti kauden viidennen voittonsa, joka tuli BC Nokiaa vastaan luvuin 86–80.

Kentän tehopakkaus oli Korihaiden Mitchell Smith, joka iski taululle 20 pistettä ja keräili 11 levypalloa. Nokian puolella tilastoja kartutti aktiivisimmin korinalusjyrä Arnaldo Toro, jolle merkittiin 20 pistettä ja 17 levypalloa.

Nokia on tappiosta huolimatta yhä alemman jatkosarjan korkeimmalla sijalla ja pitää näin ollen vielä kiinni pudotuspelipaikastaan.

Ottelutilastot

Korihaiden epäonneksi myöskään toiseksi viimeistä sijaa pitävä Bisons Loimaa ei suostu hevin luopumaan Korisliiga-paikastaan. Bisons kohensi oman voittosaldonsa seitsemään kaatamalla Lahti Basketballin tiukassa väännössä 104–102.

Voiton pääarkkitehtina työskenteli Zachary Copeland, joka keräsi nimiinsä 38 pistettä ja viisi levypalloa. Lahden puolella parhaiten edusti Khalil Iverson, jolle merkittiin 28 pistettä ja 11 levypalloa.

– Tämä ottelu kuvaa koko kauttamme todella hyvin. Alussa olimme hyviä ja saimme Loimaan tekemään asioita, joita halusimme heidän tekevän. Sitten tapahtui jotain mystistä, emmekä pystyneet enää toteuttamaan mitään. Olen ylpeä jätkistä, että tulimme vielä peliin mukaan tappelemaan voitosta, mutta kyllä Loimaa tänään voittonsa ansaitsi, kommentoi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Lahti on alemman jatkosarjan kolmantena eli kaikkiaan koko Korisliigan taulukossa sijalla yhdeksän.

Ottelutilastot

Kataja Basketin vaikeudet jatkuvat. Sarjan kolmanneksi viimeinen joukkue Kobrat otti joensuulaisseurasta roiman kotivoiton luvuin 85–58. Näin ollen Kobratkin säilyttää turvallisen etäisyyden putoamispaikkaan – seuralla on voittoja koossa nyt yhdeksän.

Voittajajoukkueen pistesankari oli Stokley Chaffee Jr. 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Katajan Christopher McKnight kerrytti 17 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Vastustajalla oli vaikea valmistautuminen peliin. Olimme alusta asti kengät kireällä ja valmiita pelaamaan. Puolustimme hyvin ja saimme siitä helppoja koreja, kertoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Kataja on parhaillaan taulukossa sijalla kahdeksan eli viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla.

Ottelutilastot

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia