Vilpas ”paikallisottelun” voittoon, BC Nokia ja Pyrintö myös voitokkaina

16.12.2015 Korisliigan keskiviikon ottelut tarjosivat koripallon ystäville viihdettä ja laadukasta koripalloa kolmella paikkakunnalla. Salossa Vilpas voitti 1515 katsojan ”paikallisottelussa” Loimaan Bisonsin lukemin 58-57 (26-28), BC Nokia haki sarjapisteet Lapualta 105-93 (45-49) –vierasvoitolla ja Tampereella Pyrintö voitti Kouvot numeroin 105-81 (50-38).

Sami Ikävalko ja Salon Vilpas ottivat kotivoiton kuumassa paikalliskamppailussa Loimaan Bisonsia vastaan.

BC Nokia ja Daniel Bailey olivat käytännössä pysäyttämättömiä voitokkaan vierasottelun päätösjaksolla Lapualla.

Antero Lehto ja Tampereen Pyrintö ottivat keskiviikon kierroksella vakuuttavan kotivoiton Kouvoista. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Salohallin korvia huumaavassa metelissä, 1515 kannattajan edessä pelattu Vilppaan ja Loimaan Bisonsin välinen ”Varsinais-Suomen derby” tarjosi molempien joukkueiden kannattajille varmasti jännitystä ja viihdettä koko rahan edestä. Tasainen ja tiiviin puolustuspelaamisen tähdittämä ottelu ratkesi vasta kamppailun viimeisellä heitolla kotijoukkueen hyväksi lukemin 58-57 (26-28).

Tasainen, aggressiivisen ja kovan intensiteetin puolustuspelaamisen teemoittama ottelu noudatti samaa kaavaa läpi ottelun; Bisons onnistui hidastamaan kotijoukkueen pallon liikuttamista hyökkäyspäässä ja pakottamaan salolaiset vaikeisiin heitonvalintoihin, Vilppaan onnistuessa pitämään Bisonsin hyökkäyksen tehottomana kolmen pisteen kaaren takaa ja pakottamalla vierailijat haastettuihin kahden pisteen heittoihin.

Bisons näytti jo hetkellisesti karkaavan isänniltä ottelun avauspuolikkaalla, mutta Vilpas taisteli itsensä vain kahden pisteen päähän puoliajan pitkälle tauolle lähdettäessä. Ison tauon jälkeen joukkueet palasivat parketilla uusien hyökkäysjuonien kanssa, mutta korijuhlaa ei toisestakaan puoliajasta syntynyt.

Päätösjakson aikana Vilpas repäisi kertaalleen eron jo seitsemän pisteen suuruiseksi, mutta Bisons hivuttautui loppusummerin lähentyessä iskuetäisyydelle ja korin päähän voitosta. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kamppailun päätössekuntien aikana, kun Vilppaan viimeinen hyökkäys päättyi Monyea Prattin (8 pistettä/10 levypalloa/3 syöttöä) ohi pompanneeseen kolmen pisteen heittoon ja Bisons pääsi nopeaan ylivoimahyökkäykseen kohti vierailijoiden koria.

Vilppaan pelastajaksi nousi lopulta Pratt, joka vain hetkeä aikaisemmin lähetti mahdollisen ottelun ratkaisevan heiton ilmaan hyökkäyspäässä. Ville Mäkäläinen (4/5) tarjoili Jacob Burtschille (4/5) pallon metrin päähän rimasta, mutta Okko Järven (3/3) ensin häirittyä Burtschin nostoa, onnistui Pratt torjumaan jenkkilaiturin heiton Vilppaan kannalta turvallisemmille vesille.

Toista yritystä Bisons ei enää ehtinyt koria kohti saamaan kotijoukkueen kerätessä torjunnan jälkeisen levypallon itselleen, ja päätössummerin soittaessa ottelun päättymisen merkiksi olivat kotijoukkueen fanit valmiita ryntäämään jopa parketille asti juhlimaan suosikkiensa 58-57 (26-28) –voittoa.

Kotijoukkueen riveistä vakuuttavinta jälkeä kiihkeätunnelmaisessa kamppailussa tekivät Prattin lisäksi joukkueen pisteykkönen, viisi kolmosta ja yhteensä 21 pistettä pussittanut Juho Nenonen sekä liukas takamies Doug Wiggins joka kirjautti tilastorivikseen 13 pistettä, 7 levypalloa, 5 syöttöä ja 2 riistoa.

Vierailijoiden riveistä onnistujien kirjoihin itsensä pelasivat tupla-tuplan 12 pisteellä ja 10 levypallolla kirjauttanut, puolustuksen lukkona tuttuun tapaansa toiminut Tuukka Kotti, sekä joukkueen pistekuningas P.J. Hill 17 pisteellä. Bisonsin kolmen pisteen heittoprosentti aiheutti varmasti vierasjoukkueen valmennusjohdolle harmaita hiuksia. Loimaalaiset onnistuivat lähettämään 31:stä kolmen pisteen heitostaan vain neljä korisukan läpi.

Ottelutilastot: Vilpas - Bisons

BC Nokian kuuma päätösjakso liikaa Kobrille

BC Nokia otti toisen perättäisen voittonsa Korisliigassa kukistamalla keskiviikon kierroksella Lapuan Kobrat vierasparketilla lukemin 105-93 (45-49). Ottelu oli varsin tasainen, kunnes päätösjaksolla vierailijat tulittivat korisukan miltei rikki ja karkasivat komeaan voittoon.

Ottelu oli sen kolme ensimmäistä jaksoa vielä hyvin tasainen, kotijoukkueen hallitessa ehkä hienokseltaan pelitapahtumia ja vierailijoiden vielä etsiessä parasta teräänsä hyökkäyspäässä kenttää. Päätösjakso muutti kuitenkin kaiken.

Ottelun neljännellä jaksolla BC Nokia löysi vielä yhden vaihteen koneistostaan, ja tehokkaan pallon liikuttamisen ja iloisen hyökkäyspelin tuloksena vierailijat heittivät 16:sta pelitilanneheitostaan sisään peräti 15. Kolmesta vapaaheitostaan nokialaiset upottivat kaksi, ja karkasivat samalla komeaan 105-93 (45-49) –vierasvoittoon.

- Kovaa peliä odotettiin ja sitä se tänään oli. Teimme 4. jaksolle 40 pistettä ja sellaisilla pisteillä ei häviä. Simpson teki kovia koreja mutta samalla 8 syötöllään johti joukkueen voittoon. Harjula teki hyvää työtä pelissä ja ilman häntä emme olisi voittaneet tänään, iloitsi BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin.

Vierailijoiden riveistä kovinta jälkeä keskiviikkona tekivät Simpsonin (28/8 syöttöä) lisäksi 21 pistettä mieheen pussittaneet isot miehet, David Kravish ja Dragan Labovic.

Isänniltä korisukkaa heiluttivat 33 pistettä heittänyt Lamont Jones, 18 pistettä ja 8 levypalloa operoinut Damen Bell-Holter, sekä 16 pistettä pussittanut Dom Morris.

Ottelutilastot: Kobrat - BC Nokia

Pyrintö kovaan kotivoittoon Kouvoista

Tampereen Pyrintö voitti toisen perättäisen ottelunsa Pyynikin palloiluhallissa, otettuaan keskiviikkona kotivoiton vierailija Kouvoista ylivoimaisesti numeroin 105-81 (50-38).

Pyrintö otti pelin ohjat jo ensimmäisen jakson 34-17 –voitolla. Peli ratkesi kolmannen jakson alkuminuuteilla, kun kotijohto kasvoi yli 20 pisteeseen. Suurin ero joukkueiden välillä syntyi kaukoheittojen kautta, Pyrinnön hyökkäyksen jauhaessa vierailijoita enemmän ja laadukkaampia heittopaikkoja. Pyrintö upotti ottelussa heittämistään 31 kolmen pisteen yrityksestä 17, Kouvojen pussittaessa 27 yrityksestään vain seitsemän.

- Ylsimme iloiseen esitykseen ja onnistuimme joukkueena erittäin hyvin. Saimme hyvällä pallonliikkeellä heittäjämme vapaaksi ja heittopeli kulki hienosti, ylisti Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen.

Kotijoukkueen parhaimmistoon lukeutuivat keskiviikon ottelussa tutut nimet, kun Damon Williams heitti 18 pistettä ja kahmi 10 levypalloa, ja Antero Lehto operoi Williamsin tapaan tupla-tuplan, kirjauttaen tililleen 14 pistettä ja 10 koriin johtanutta syöttöä. Pyrinnön pisteykkösenä toimi keskiviikon kamppailussa laituri Joonas Cavén, joka heitti tamperelaisille 21 pistettä.

Kouvojen kokoonpanosta itsensä esille nostivat 26 pisteellä ja 12 levypallolla Ville Kaunisto, sekä 18 pistettä heittänyt ja 5 koriin johtanutta syöttöä jakanut takamies Tuomas Hirvonen.

Ottelutilastot: Pyrintö - Kouvot

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.