Vilpas kuuden ottelun voittoputkessa, Kataja, KTP ja Kobrat komeisiin voittoihin

28.12.2016 Korisliigan keskiviikko piti sisällään neljä ottelua, joissa voittomarginaalit kohosivat odottamattoman reiluiksi. Salossa Vilpas löylytti Korihaita 1674 katsojan silmien edessä lukemin 91-57 (47-26), Joensuun Kataja voitti kärkikamppailussa Helsinki Seagullsin 87-68 (52-39), KTP otti Kymenlaakson derbyssä 100-77 (45-43) –niskalenkin Kouvoista ja Kobrat haki sarjapisteet Nokialta komean 78-59 (36-25) –vierasvoitolla.

Nathan Buss esitti vahvoja otteita, kun Vilpas otti kuudennen perättäisen voittonsa Korihaiden kustannuksella.

Daniel Mullings oli Katajan kantavia voimia kotivoitossa Helsinki Seagullsista.

Vili Nyman urakoi reilun vartin kun KTP kaatoi Kymenlaakson paikalliskamppailussa Kouvot.

Marius Van Andringa urakoi 23 minuuttia, kun Kobrat haki sarjapisteet Nokialta. Kuvat: Erkki Hautaviita, Vesa Kuukka, Mikko Mäkelä & Francois Perthuis

Salon Vilppaan viikinkipursi seilaa jo kuuden ottelun voittoputkessa, joukkueen kaadettua Uudenkaupungin Korihait keskiviikkona Salohallissa. Peräti 1674 katsojan silmien edessä pelatussa ottelussa Vilpas otti komennon jo avausjaksolla ja juoksi komeaan 91-57 (47-26) –kotivoittoon.

Ottelussa oli ratkaisun tuntua jo avauspuolikkaan aikana. Vilppaassa liigauransa aloittanut Vesa-Pekka Laine heitti Korihait omakätisesti kuuden pisteen johtoon ottelun kolmannella peliminuutilla, mutta tämän jälkeen kotijoukkueen puolustus synkisti vierasjoukkueen sekä paikalle matkustaneiden vierasfanien tunnelmat. Vilpas pisti putiikin kiinni omassa päässään ja tykitti jakson viimeiseen seitsemään minuuttiin vastaansanomattoman 23-0 –runin.

Isoimmillaan kotijoukkueen johto oli avauspuolikkaalla 26 pistettä, mutta puoliaikaan mennessä Korihait sai veistettyä eron numeroihin 47-26. Puoliajalta palatessa ottelun voimasuhteet eivät muuttuneet, vaan isännät pitivät edelleen tahtipuikkoa hallussaan. Päätösjaksolla Vilppaan johto kävi jo numeroissa 85-47 ja loppulukemiksi Salohallin illassa kirjattiin kotijoukkueen vakuuttavat 91-57 –voittonumerot.

Kotijoukkueen voiton takuumiehinä toimivat 18 pistettä heittänyt Matias Ojala, 12 pistettä ja 7 levypalloa kirjauttanut Nathan Buss sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt sisäpelaaja Al’lonzo Coleman (10 pistettä/8 levypalloa/4 syöttöä).

Korihaiden synkän illan valopilkkuna toimivat 18 pistettä heittänyt ja 3 koriin johtanutta syöttöä jakanut Laine sekä energisesti taistellut sentteri Marcus Van (9/6).

Ottelutilastot: Vilpas - Korihait

Kataja voittoon kärkikamppailussa

Joensuun Kataja maksoi kalavelkoja joulutaukoa edeltäneestä vierastappiosta Helsinki Seagullsille, kun se isännöi sarjakärkeä keskiviikkona LähiTapiola Areenalla. 1840-henkisen yleisömeren edessä pelatussa ottelussa Kataja istui kuskin penkille jo avauspuolikkaalla ja karkasi hienoon 87-68 (52-39) –voittoon.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta päätösjaksolla, Seagullsin noustua kuuden pisteen iskuetäisyydelle neljänneksen alkuhetkien aikana.

Joey Kingin ja Jarekious Bradleyn johdolla Kataja nousi 62-56 –tilanteesta reilussa kolmessa minuutissa jo 79-61 –johtoon, eikä Seagulls löytänyt tähän nykäisyyn enää vastausta. Loppulukemat 87-68 viimeisteli Katajan Rion Brown.

Katajan Joey King (19/9) oli joukkueensa ykköspistemies ja miehelle vahvaa tulitukea tarjosivat levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Daniel Mullings (18/9) sekä 17 pistettä heittänyt ja 7 koriin johtanutta syöttöä taikonut Teemu Rannikko.

Seagullsin Devonte Upson jäi Mullingsin tapaan levypallon päähän tupla-tuplasta 14 pisteellä ja 9 levypallolla. Antto Nikkarinen urakoi lokkipaitojen takakentällä vajaat 27 minuuttia ja kirjautti tilastoikseen 7 pistettä ja 5 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Kataja - Seagulls

KTP karkasi puoliajan jälkeen

KTP saalisti maukkaan voiton Kymenlaakson Derbyssä keskiviikon liigakierroksella. Kouvot kävi johdossa vielä toisen puoliajan alussa, mutta ryhtiliikkeensä jälkeen KTP karkasi horisonttiin ja lopulta 100-77 (45-43) –voittoon.

Ottelun kolmas jakso muodostui kamppailun voittotaistelun kannalta ratkaisevaksi. Rakeem Buckles vei vierailija Kouvot 1175-päisen Steveco Areenan edessä neljänneksen alussa pisteen johtoon ja Raheem Appleby toi Kouvot pari minuuttia myöhemmin vielä pisteen päähän isännistä, mutta tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti KTP.

13-0 –runi nosti kotijoukkueen 62-48 –johtoon jo ennen jakson puoltaväliä ja Sherman Gayn vapaaheitto nosti isännät 73-56 –johtoon jakson loppupuolella. Michael Cuffee toi Kouvot päätösjaksolla 15 pisteen päähän, mutta sentteri Gayn ja laituri Daniel Baileyn johdolla KTP moukaroi ratkaisevan 9-0 –runin ja karkasi lopulta vakuuttavaan 100-77 –voittoon.

KTP:n riveistä kovinta jälkeä tekivät pistekunkku Gay (27/7/3 torjuntaa) sekä tilastorohmu, laituri Monyea Pratt, joka maalasi tilastolakanaansa 19 pisteen, 11 levypallon, 8 syötön ja peräti 8 riiston edestä.

Kouvojen parhaimmistoon kuuluivat tupla-tuplan toimittanut Steven Pledger (17/10), sekä joukkueen pisteykkönen Cuffee, joka heitti 19 pistettä, keräsi 4 levypalloa ja jakoi 3 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: KTP - Kouvot

Kobrat ryöväsi sarjapisteet Nokialta

Nokian palloiluhallin 825-henkinen kotiyleisö joutui poistumaan pettymys niskassaan kotimatkalle keskiviikon ottelusta. Vierasjoukkue Lapuan Kobrat ei kotijoukkuetta nöyristellyt, vaan karkasi päätösjaksolla turvalliseen 78-59 (36-25) –voittoon.

BC Nokia nousi Daniel Dolencin onnistumisella kuuden pisteen päähän minuutti ennen päätösjakson alkamista, mutta tämän jälkeen Kobrat repäisi vastaansanomattoman 11-0 –pisteputken ja karkasi jo 61-44 –johtoon. Päätösjaksolla liekkeihin leimahtanut Jamal Jones heitti neljänneksen aikana 13 pistettä ja nosti Dom Morrisin avulla Kobrat jo 25 pisteen karkumatkalle reilut 2 minuuttia ennen päätössummeria.

Kotijoukkue trimmasi erosta siivun pois, mutta voitosta näätäpaidat ei enää noussut taistelemaan. Loppulukemat 78-59 heitti vapaaheittoviivalta kotijoukkueen takamies Isaiah Wilkerson.

- Jätkät tulivat otteluun keskittyneinä. Pelasimme kelvollista puolustusta, mutta samaan aikaan menetykset olisivat voineet olla akilleen kantapää, totesi Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler.

- Seuraava peli on jo perjantaina, joten nyt alkaa valmistautuminen siihen.

Kobrien räjähtävä korintekijä Jones heitti vierailijoille 24 pistettä, Dom Morris jäi levypallon päähän tupla-tuplasta 17 pisteellä ja 9 levypallolla ja ikinuori Damon Williams oli totutun monipuolinen voima kentällä 14 pisteellä, 9 levypallolla, 5 syötöllä ja 2 riistolla.

Näätäpaitojen vahvimmista suorituksista vastasivat 16 pistettä heittänyt Daniel Dolenc sekä 9 pistettä heittänyt, 8 levypalloa kahminut, 2 koriin johtanutta syöttöä jakanut ja 2 riistoa raapinut Isaiah Wilkerson.

Ottelutilastot: BC Nokia - Kobrat

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.