Vilpas kotivoittoon täysien lehtereiden edessä, myös Kouvot, Korihait ja Seagulls avausvoittoihin

5.10.2016 Miesten Korisliigan kausi 2016/2017 polkaistiin virallisesti käyntiin keskiviikon neljän ottelun kierroksella. Salossa Vilpas otti komean 86-58 (42-23) –kotivoiton 1660 katsojan edessä, Kouvot kaatoi finaalien uusinnassa Pyrinnön Mansikka-Aholla luvuin 94-87 (45-42), Korihait kaatoi Kobrat Pohitullissa lukemin 85-63 (46-30) ja Seagulls haki pisteet Nokialta numeroin 83-76 (40-41).

Okko Järvi ja Salon Vilpas avasivat kauden komealla kotivoitolla KTP:sta

Ville Kauniston johtama Kouvot jatkoi siitä, mihin se keväällä jäi, ottamalla kotivoiton Pyrinnöstä.

Mikko Jalosen sekä muiden haipaitojen paluu Korisliigaan oli onnistunut. Pohitullissa kaatui Kobrat.

Antto Nikkarinen johdatti Seagullsin vierasvoittoon BC Nokiasta. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen & Kai Kilappa

Salon Vilpas avasi Korisliiga-kauden 2016/2017 ryminällä, kun se sai Salohalliin vieraakseen vajaamiehisen KTP:n. Hermostuneen avausjakson alkupuolikkaan jälkeen kotijoukkue otti kamppailusta hallinnan, eikä päästänyt KTP:ta enää puoliajan jälkeen voittotaisteluun mukaan vaan tyylitteli komeaan 86-58 (42-23) –kotivoittoon.

Salohallin peräti 1660-päinen yleisö, mukanaan aina äänekäs kannattajaryhmä Vilpas Ultras, sai odotella kotijoukkueen flow’n löytymistä avausjakson jälkimmäiselle viisiminuuttiselle asti. KTP onnistui ottelun alussa hidastamaan Vilppaan hyökkäystä riittävästi, eikä kumpikaan joukkue oikein tuntunut löytävän parasta teräänsä kamppailun ensimmäisten minuuttien aikana.

Kymmenen pelaajan rotaatiolla ottelussa pelannut Vilpas sai kuitenkin juonesta ensimmäisenä kiinni ja puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen reilussa 19 pisteen johtoasemassa. Toisella puolikkaalla ottelun voittotaistelussa ei ollut mukana enää kuin yksi joukkue, mutta tuntuvasta tappioasemasta huolimatta Ray Ailuksen suojatit eivät lopettaneet kamppailemista.

Tästä huolimatta, kotijoukkue Vilppaan voittolukemiksi Salohallin suurilukuisen ja äänekkään yleisön edessä kirjattiin selvät 86-58 –numerot. Vilpas jatkaa kauttaan perjantaina Pyynikillä, KTP:n isännöidessä BC Nokiaa sunnuntaina Steveco Areenalla.

Keskiviikon ottelun näkyvimmät esiintyjät Vilppaan paidassa olivat tupla-tuplan toimittanut laituri Desmond Williams (14 pistettä/10 levypalloa/3 riistoa), sisäpelaaja Al’lonzo Coleman (20/9), sekä lupaavat 22 minuuttia kentällä operoinut jenkkitakuri Juwan Staten (10/8/4 syöttöä).

KTP:n tehokkaimpiin vaikeassa ottelussa lukeutuivat monipuolinen laituri, ex-Vilpas Monyea Pratt (11/6/7) sekä niin ikään viime kaudella Vilpasta edustanut sentteri Sherman Gay (19/5).

Ottelutilastot: Vilpas - KTP

Kouvot vahvempi finaalien uusinnassa

Kouvolan Kouvot aloitti kautensa vakuuttavissa merkeissä kotiyleisönsä edessä, kun joukkue saalisti voiton kevään finaalien uusintanäytöksestä. Vaikean avausjakson jälkeen Kouvot istui kuskin paikalle ja Tampereen Pyrintö kaatui ”Manskarin” asiantuntevien katsojien valvovien silmien alla numeroin 94-87 (45-42).

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen lähti kirjoittamaan kuitenkin varsin erilaista tarinaa. Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviaisen parketille loihtima puolustus sai Kouvot pois sen mukavuusalueelta ja avasi samalla vierailijoiden hyökkäykselle enemmän tilaa operoida.

Avausjakson jälkeen Kouvot kuitenkin löysi lääkkeet tamperelaisten puolustuksen murtamiselle, heittäen toisella jaksolla 36 pistettä ja siirtyessä puoliajan isolle tauolle lähdettäessä jo johtoasemaan. Kolmas jakso kulki joukkueiden osalta piste-pisteestä –tahdilla, eikä voittotaisteluun saatu selvyyttä kuin vasta päätösjakson aikana.

Vierailijoita laajemmalla rotaatiolla otteluun lähtenyt kotijoukkue Kouvot onnistui kuitenkin venymään ratkaisevilla hetkillä vastustajiaan kovempiin suorituksiin ja karkaamaan Pyrinnön saavuttamattomiin. Vierailijat tekivät vielä kaikkensa noustakseen Kouvojen rinnalle, mutta neljää pistettä lähemmäs eivät tamperelaiset tällä kertaa yltäneet. Loppulukemiksi Manskarilla kirjattiin päätössummerin soittaessa lukemat 94-87.

- Tämä oli joukkueelta miellyttävä esitys. Heitimme alussa ohi, mutta olimme kärsivällisiä, luotimme toisiimme ja vähitellen heitot alkoivat osua, summasi Kouvot-luotsi Pieti Poikola.

- Pyrintö oli hyvä ja se vaati meiltäkin kovan suorituksen ennen kuin voitto irtosi.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät 22 pistettä heittänyt Raheem Appleby, sekä tupla-tuplan 18 pisteellä ja 10 levypallolla rouhinut Ville Kaunisto. Takamies Tuomas Hirvonen kirjautti tililleen vakuuttavasti 18 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä.

Pyrinnön kokoonpanosta itsensä esille nostivat 17 pistettä heittänyt Topias Palmi, sekä tupla-tuplat mieheen keränneet J’Nathan Bullock (16/10), Ricky Minard (15/12/4 syöttöä) ja Wally Judge (13/12).

Ottelutilastot: Kouvot - Pyrintö

Sarjanousija Korihait kotivoittoon

Uudenkaupungin Korihaiden paluu Korisliigaan sujui parhaissa mahdollisissa merkeissä, kun se kaatoi Pohitullin 973-päisen yleisön edessä Lapuan Kobrat lukemin 85-63 (46-30). Avausjakson jälkeen kuskin penkillä istunut Korihait piti Kobrien kirivaihteen kurissa ja lasketteli päätösjaksolla selvänumeroiseen kotivoittoon.

Ottelun alkuhetket eivät kuitenkaan sujuneet haiparven näkökulmasta täysin mutkitta. Vielä avausjakson jälkeen Kobrat johti ottelua kahden pisteen turvin, eikä kumpikaan joukkue oikein tuntunut löytävän keinoja päästäkseen karkumatkalle vastustajastaan.

Toisen jakson ensimmäisen neljän minuutin aikana Korihait kuitenkin nykäisi, eikä kauhean köykäisesti nykäissytkään. Kotijoukkueen 196-senttisen laituri Dominique Leen johdolla Korihait repäisi hetkessä taululle 14-0 pisteputken ja isännät onnistuivat vielä kasvattamaan johtoaan ennen puoliajan isolle tauolle siirtymistä.

Ottelun päätösjaksolla Kobrat käväisi vielä kymmenen pisteen päässä kotijoukkueesta, mutta Pohitullin äänekkään kotiyleisön siivittämänä Korihait esti vierailijoiden kiriaikeet. Päätössummerin soittaessa jäivät tulostaululle komeilemaan Korihaiden vakuuttavat 85-63 –voittolukemat.

Kotijoukkueen kovimmista suorituksista vastasivat 23 pistettä heittänyt ja 6 levypalloa kahminut laituri Lee, sekä tupla-tuplaa lähennellyt Reginald Bratton (14/8/3 syöttöä).

Vierailija Kobrien positiivisimmista esityksistä vastasivat joukkueen pisteykkönen Jamal Jones (16/5) ja vahvan tilastorivin operoinut takamies Mario Edwards (13/5/7 syöttöä).

Ottelutilastot: Korihait - Kobrat

Seagulls repäisi päätösjaksolla

Helsinki Seagulls aloitti liigakautensa vakuuttavalla tavalla, joukkueen hakiessa vierasvoiton aina vaikeasta Nokian palloiluhallista. Kotijoukkueen komennossa päätösjaksolle startannut ottelu kääntyi Seagullsin vakuuttavan tasonnoston seurauksena vierailijoille, lukemin 83-76 (40-41).

Tasaisissa merkeissä aina päätösjaksolle asti kulkenut ottelu sai ratkaisunsa vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Kolmen pisteen takamatkalta jaksoon lähtenyt Seagulls avasi ratkaisevan neljänneksen kovalla 12-0 –pisteputkella, eikä suostunut luopumaan johtoasemasta enää tämän jälkeen.

Nokialla oli omat mahdollisuutensa tulla vielä ottelun voittotaisteluun tosissaan mukaan, mutta Antto Nikkarisen (15/6 syöttöä) ja Carl Lindbomin (24/12 levypalloa) pitäessä hermonsa vapaaheittoviivalla, eivät näätäpaidat enää viittä pistettä lähemmäs vierailijoita. Kotijoukkueen Eldar Skamon (9/4 levypalloa/3 syöttöä) kolmosen saattelemana, ottelun loppulukemiksi kirjattiin lopulta numerot 83-76.

Vierailijoiden pisteykkösenä toimi vahvan ottelun pelannut, tupla-tuplan operoinut Lindbom. Maajoukkuelaiturille tulitukea tarjosivat niin ikään tupla-tuplan postittanut Raymond Cowels (18/13) sekä 16 pistettä ja 6 levypalloa tililleen merkkauttanut laituri Jason Conley.

Kotijoukkueen kovimmista pistesaldoista vastasivat Kentwan Smith (12/5) ja Daniel Dolenc, pomppukone Quentin Alexanderin (10/9/4 torjuntaa) jäädessä lautapallon päähän tupla-tuplasta.

Ottelutilastot: BC Nokia - Seagulls

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.