Vilpas katkaisi Lahden voittoputken

8.1.2012 Kolme edellistä otteluaan voittaneen Korisliigan jumbojoukkueen Namika Lahden nousuvire katkesi sunnuntaina ainakin hetkeksi, kun Salon Vilpas kaatoi lahtelaisvieraansa pistein 85–67 (39–29). Sunnuntain liigakierroksella voittoihin ylsivät myös Joensuun Kataja, Nilan Bisons, Kauhajoen Karhu ja KTP-Basket.

Emmanuel Hollowayn Vilpas katkaisi Lahden voittoputken.

Jared Newsonin Kataja selvisi Kouvojen piinasta.

Mikko Koiviston korit masensivat ToPon Loimaalla.

Kelly Beidler kääri tupla-tuplan Uudessakaupungissa.

Jukka Matisen KTP:n nousuvire jatkui Pyrinnön kustannuksella. Kuvat: Kai Kilappa, Matti O. Koskinen, Eveliina Toivola & Francois Perthuis.

Vilpas käänsi Lahti-ottelun edukseen toisella neljänneksellä, jonka se voitti peräti 29–15. Joukkue onnistui heitoissaan kauttaaltaan lahtelaisia tarkemmin ja oli levypalloissa suorastaan ylivoimainen: 52–31.

Salolaisjoukkueen pistekuningas oli nuori Mikael Sandberg (17/4), joka upotti neljä kolmosta 57% tarkkuudella. Sandbergin lisäksi salolaisyleisöä villitsi Emmanuel Holloway (15/7/5 syöttöä). Lahden ykkönen sekä pisteissä oli Ryan Brooks (20/7), jota komppasi Malik Moore (19/4/4 syöttöä/3 riistoa).

Vilpas nousi voitollaan Korisliigan tasaisessa alakastissa jo seitsemänneksi. Vilppaan voittoa himmensi Roope Ahosen loukkaantuminen. Namika Lahti on edelleen liigan jumbo.

Kataja selvisi Kouvojen piinasta

Korisliigan kärkijoukkue Joensuun Kataja oli tiukoilla vieraskentällä viime kauden puolivälierävastuksensa Kouvolan Kouvojen kanssa. Loukkaantumisista kärsivä Kataja taisteli kuitenkin Kouvolasta täpärän 60–62 (35–25)-voiton.

Enimmillään 11 pistettä tappiolla ollut Kataja puristi voittoon vasta viimeisillä minuuteilla. Niukkaan tappioasemaan jäänyt Kouvot ei antautunut, vaan sai pallon loppusekunneilla vielä kahdesti korirautoihin. Ensimmäinen heitoista tuli kolmoskaaren takaa.

– Kuvio onnistui täydellisesti, mutta silti sekä voitto- että tasoitusyritys epäonnistuivat, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen harmitteli.

Kollega Jukka Toijalan mukaan pelistä tuli paljon hyvää oppia.

– Kävimme henkisesti pohjalla, mutta heräsimme tauon jälkeen.

Katajan kenttäjohtaja oli Jared Newson (17/13). Kouvoja piiskasivat Anthony Brown (12/12) ja Antto Nikkarinen (12/3/4 syöttöä/3 riistoa).

Biisonien Koivisto katkaisi ToPon selkärangan

Korisliigassa kakkosena majaileva loimaalainen liiganousija Nilan Bisons kaatoi Torpan Pojat vahvan toisen puoliaikansa ansiosta 82–63 (32–36).

Helsinkiläiset johtivat peliä 15 minuutin jälkeen jo kymmenellä pisteellä. Bisons kuitenkin heräsi, ja sai yliotteen vieraistaan kolmannella jaksolla. Seitsemän minuuttia ennen loppua tilanne oli vielä kutkuttava 63–59, mutta viime kaudella ToPoa edustaneen Mikko Koiviston perättäiset korit ratkaisivat pelin Bisonsille.

Loimaalaisten tehokkaimmat olivat Mikko Koivisto (21/2), Martin Zeno (20/12) ja Jeb Ivey (16/5/6 syöttöä). ToPon pirteimmät olivat Carl Lindbom (19/7) ja Kimmo Muurinen (16/4).

Karhu voittoisa Uudessakaupungissa

Bisonsin kanssa tasapisteissä Korisliigan kakkossijalla oleva Kauhajoen Karhu haki vierasvoiton Uudestakaupungista. Korihaiden alamäki jatkui 77–91 (46–47)-tappion myötä.

Kauhajokelaiset tekivät eroa isäntäjoukkueeseen erityisesti kaukoheitoillaan. Karhu pussitti kaaren takaa peräti 13 kertaa Korihaiden saadessa sisään vain neljä kolmosta.

Karhu jyräsi myös tasaisuudellaan. Kaksinumeroisiin pistelukemiin pääsi peräti kuusi pelaajaa, tehokkaimpina amerikkalaiset Todd Hendley (15/11), Clevin Hannah (16/3/5 syöttöä) ja Kelly Beidler (13/10). Aleksi Huuskonen ja Vesa Mäkäläinen nakuttivat kumpikin 16 pistettä.

Korihaiden parhaimmistoa olivat Cory Johnson (19/4) ja Shawn Vanzant (19/2/3 syöttöä).

KTP:lle nyt mestarin päänahka

Korisliigassa murheellisen syyskauden pelannut KTP-Basket onnistui jatkamaan hyvää nousuvirettään kaatamalla hallitsevan mestarin Tampereen Pyrinnön kotonaan lukemin 96–83 (47–44).

Kamppailu pysyi äärimmäisen tiukkana aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. KTP aloitti jakson hurjasti viemällä ensimmäiset minuutit 12-0. Pyrinnöstä ei ollut jakson lopussa enää kuromaan kotijoukkueen johtoa umpeen.

Isäntien parhaita olivat Antonio Crocker (21/5/3 syöttöä), Timothy Blue (20/5) ja Jukka Matinen (17/4). Pyrinnön näkyvimpiä hahmoja olivat Damon Williams (21/4/5 syöttöä) ja Antti Nikkilä (14/9).

KTP pysyttelee yhä Korisliigan pudotuspeliviivan alapuolella, mutta on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä.

(STT)

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.