Vilpas jatkoaikavoittoon Kauhajoella, BC Nokia kaatoi Korihait

11.3.2017 Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu joutuivat lauantai-iltana etsimään voittajaa jatkoajalta asti Kauhajoen liikuntahallilla. Tasaisen väännön käänsi lopulta nimiinsä Vilpas lukemin 101-103 (42-46, 93-93). Nokialla kotijoukkue BC Nokia oli vahvempi Korihaita numeroin 95-78 (50-43).

Matias Ojala ja Salon Vilpas hakivat lauantain kierroksella salolaisten ensimmäisen voiton Kauhajoelta sitten maaliskuun 2010.

Isaiah Wilkerson jakeli seitsemän koriin johtanutta syöttöä kun BC Nokia kaatoi kotihallissaan Uudenkaupungin Korihait. Kuvat: Erkki Hautaviita

Salon Vilpas haki runkosarjan voittotaistelun kannalta arvokkaat sarjapisteet lauantaina kun se matkusti Kauhajoen Karhun vieraaksi. Jatkoajalle asti venynyt ottelu kääntyi lopulta salolaisten 101-103 (42-46, 93-93) –vierasvoitoksi.

Läpi ottelun tasaisissa lukemissa kulkenut kamppailu kulki päätösjakson alkupuolella Karhun hienoisessa komennossa ja kotijoukkue kävikin parhaimmillaan jo viiden pisteen johtoasemassa kun kymmenminuuttista oli pelattu reilun kolmen minuutin verran. Mikko Koiviston ja Desmond Williamsin kolmosilla sekä liukkaan Juwan Statenin lay-upilla vierasjoukkue nousi kuitenkin reilussa puolessatoista minuutissa pisteen johtoon.

Draamaa ei puuttunut neljänneksen viimeisiltä hetkiltä. Vilppaan taisteltua tiensä tasoihin vapaaheittoviivan kautta, nosti Karhun monipuolinen sisäpelaaja Kammeon Holsey isännät kahden pisteen johtoon donkillaan kuusi sekuntia ennen neljänneksen päättävää summeria. Aikalisällä Vilpas-luotsi Joonas Iisalo punoi kuitenkin tasoitukseen johtaneet juonet ja takamies Staten nosti Vilppaan tasoihin ja jatkoajalle kolme sekuntia ennen summeria.

Jatkoaika alkoi kotijoukkueen merkeissä, Karhun karatessa reilussa kahdessa minuutissa kolmen pisteen karkumatkalle. Vilpas näytti kuitenkin jälleen venymiskykynsä ja Koiviston kolmosesta alkanut 7-0 –pisteputki käänsi voittotaistelun voimasuhteet päälaelleen. DeVaughn Washingtonin ja Statenin pussittaessa molemmat yhden vapaaheiton, sai Karhu-takamies Tate Unruh vielä tuotua isännät kahden pisteen päähän kuutisen sekuntia ennen päätössummeria.

Kotijoukkue lähetti Statenin vapaaheittoviivalle kolme sekuntia ennen summeria ja tämän heitettyä molemmat yrityksensä ohi, sai Washington vielä potentiaalisen voittoheiton ilmaan summerin soidessa. Pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään korirenkaan läpi, joten Vilpas sai kunnian lähteä sarjapisteiden kanssa Kauhajoelta Saloon ensimmäisen kerran sitten maaliskuun 2010. Uudessa liikuntahallissa Vilpas ei ollut ennen lauantaita voittanut otteluakaan.

- Saimme hyvän alun ja tehtyä helppoja koreja. Sitten alkoi tulla menetyksiä, joista Karhu pääsi rankaisemaan. Toisen puoliajan ja jatkoajan molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja kumpi tahansa joukkue olisi voinut voittaa, pyöritteli Vilpas-luotsi Iisalo.

- Täältä ei ole helppoa hakea sarjapisteitä, joten voitto tuntuu hyvältä. Tällä voitolla varmistimme sijan runkosajan top-kolmeen, mikä on hieno asia Vilppaalle ja sen faneille.

Vilppaan moniosaaja Al’lonzo Coleman operoi komean tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla, jakaen myös 6 koriin johtanutta syöttöä ja riistäen pelivälineen joukkueelleen kahdesti. Isojen hetkien pelaaja Williams oli joukkueen pisteykkönen 27 pisteellä ja myös Staten (20/5 syöttöä) sekä Koivisto (12/4 syöttöä) pelasivat vahvat ottelut tahoillaan.

Karhun riveistä tupla-tuplan kirjautti Holsey (22/10/5 syöttöä/2 torjuntaa), Juho Lehtorannan (22/6) yltäessä myös samaan pistemäärään miehen kanssa. Kaksikolle tulitukea tarjosivat Austin Hollins (21/4/6 syöttöä/3 riistoa) sekä Tate Unruh (18/5 syöttöä).

Ottelutilastot: Karhu - Vilpas

BC Nokia kotivoittoon Korihaista

BC Nokia tarjosi Nokian palloiluhallin asiantuntevalle kotiyleisölle komean kotivoiton, kun se sai lauantaina vieraakseen Uudenkaupungin Korihait. Vahvan ottelun pelannut kotijoukkue juoksi lopulta vakuuttavaan 95-78 (50-43) –kotivoittoon.

Päätösjaksolla Korihait käväisi vielä viiden pisteen päässä isännistä Mikko Jalosen kolmosella, mutta kotijoukkueen 12-0 –pisteputki katkaisi Korihaiden kirivaihteen jakson puolivälin jälkeen. Korihait ei kuitenkaan lopettanut taistelua voittotaistelun karattua joukkueelta, mutta Mikael Herbertin vapaaheitot päätösminuutilla olivat enää laiha lohtu vierailijoille ja kavensi isäntien voittonumerot lukemiin 95-78.

- Korihait on ollut, vaikka voittoja ei juuri olekaan tullut, viimeiset kuusi tai seitsemän ottelua jokaisessa pelissä mukana. Nostan hattua coach (Jarno) Nikulalle ja kumppaneille, jotka ovat kyenneet pitämään hengen hyvänä, vaikka tuollainen häviäminen ei ole helppoa, antoi näätäpaitojen päävalmentaja Ville Tuominen kunniaa vierasjoukkueen suuntaan.

- Me puhuimme, että voitetaan puolustamalla. Me emme sitä tehneet älyttömän hyvin ensimmäisten kolmen jakson aikana, mutta päätösneljänneksellä löytyi puolustusviisikko, jolla painettiin siihen asti kun Henri Hirvikoski ja Niko Mattila jaksoivat painaa. Saimme vastustajan pakotettua sellaisiin ratkaisuihin, joihin halusimme.

Moniulotteinen takamies Javier Duren (15/13/4 syöttöä/3 riistoa) oli kotijoukkueen ykköstykki lauantaina. Daniel Dolenc oli näätäpaitojen pisteykkönen 17 pisteellä ja myös takamies Isaiah Wilkerson (15/7 syöttöä) sekä Mattila (10/2/2 riistoa/1 torjunta) suorittivat lauantaina vahvasti.

Mikko Jalonen johti haiparven hyökkäystä 12 pisteen ja 5 koriin johtaneen syötön edestä ja Aapeli Alanen heitti vierailijoiden isoimman pistelukeman 14 pisteellä. Myös Vesa-Pekka Laine (12/4 syöttöä), Eric McAlister (12/8), Mikael Herbert (11/4) ja Emmanuel Holloway (10) ylsivät kaksinumeroisille pistelukemille.

Ottelutilastot: BC Nokia - Korihait
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia