Vilpas ja KTP kohtaavat IS-TV:n keskiviikon ottelussa

21.10.2015 Alkukauden aikana vielä parasta virettään hakeneet Vilpas ja KTP kohtaavat keskiviikon IS-TV:n ottelussa Salohallissa, kello 18.30 alkaen. Ottelussa riittää panosta, sillä joukkueet majailevat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa. Vilppaan tähtäimessä on kauden toinen voitto, kun taas KTP metsästää vielä kuluvan sesongin avausvoittoaan.

Miten käy keskiviikon Korisliigan kamppailussa, kun Salohallissa kohtaavat Sami Ikävalkon Vilpas...

...ja Michael Poundsin KTP? Lähetys IS-TV:ssä alkaen kello 18.30. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Keskiviikon kamppailun lähtökohdat ovat ennakkoon tarkasteltuna selkeät: KTP on sarjataulukon hännillä voittosarakkeen näyttäessä pyöreää nollaa, Vilppaan majaillessa pykälän ylempänä yhdellä voitollaan. Tahmean kauden aloituksen jälkeen molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi voittoja, joten taistelua ei kentältä varmasti tule puuttumaan.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella, kun Vilpas kävi tasan kaksi viikkoa sitten hakemassa Karhuvuoresta sen kauden tähän asti ainoan voiton lukemin 97-85. Tuosta ottelusta ovat molemmat kuitenkin menneet eteenpäin, eikä kumpikaan joukkue näytä enää täysin samalta kuin lokakuun alussa.

- KTP on parantanut otteitaan meidän edellisen kohtaamisen jälkeen, vaikkei voittoja ole tullutkaan. Kotkalla on laadukas pelaajamateriaali, ja siellä on monta pelaajaa, jotka voivat hyvänä päivänä voittaa pelin vaikka yksinään, pyörittelee Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Edellisen kohtaamisen ”hahmo” oli Vilppaan liukas takamies Doug Wiggins, joka kuritti silloisia isäntiä 32 pisteen edestä, saalistaen ottelussa myös 7 levypalloa ja yhtä monta koriin johtanutta syöttöä. Salolaisten riveistä vakuuttavaa jälkeä esitti tuolloin myös Austin Dufault 25 pisteellään, ja kaksikko onkin ollut alkukauden aikana Vilppaan luotettavin kaksikko parketilla, muun ryhmän vielä hakiessa roolituksiaan ja joukkueen etsiessä lopullista muotoaan.

KTP:n luotettavin pelaaja alkukauden otteluissa on ollut kapteeni Michael Pounds. Vilpasta vastaan kauden aikaisemmassa kohtaamisessa 21 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä kerännyt Pounds on pelannut alkukauden 15 pisteen ja 2,2 syötön ottelukeskiarvoilla. Härkämäinen Devonne Giles on ollut korin lähellä vakuuttava 16,2 pisteen ja 9,4 levypallon keskiarvoillaan, mutta muut KTP:n ulkomalaaisvahvistukset eivät vielä ole yltäneet parhaaseen teräänsä kuin hetkittäin.

Aikaisemman kohtaamisen jälkeen kummatkin joukkueet ovat kulkeneet tuloksellisesti mollivoittoisissa merkeissä. Pelillisesti kehitystä on tapahtunut, mutta voittosarakkeeseen asti kehitys ei ole vielä siirtynyt.

Kotijoukkue Vilpas on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan lukemin 73-81. Ensimmäisen Karhua vastaan vieraissa, ottelussa jota salolaiset johtivat kauan ja olivat voittotaistelussa mukana aina viimeiselle minuutille asti. Viimeisin ottelu päättyi kotiparketilla hallitsevan mestarin Katajan eduksi, mutta päätösjaksolla Vilpas osoitti merkkejä vaarallisuudestaan kun se taisteli tiensä yli kymmenen pisteen tappioasemasta kahden pisteen päähän mestareista.

KTP:n kaksi edellistä ottelua päättyivät harmittaviin kotitappioihin. Ensin Bisons oli kotkalaisten kanssa ongelmissa 20 minuuttia, mutta kolmannen jakson selkeä voitto riitti loimaalaisille 75-65 –voittoon. Viimeisimmässä ottelussa Kobria vastaan KTP järjesti Steveco Areenan yleisölle korijuhlan, mutta jäi kannattajiensa pettymykseksi kakkoseksi lapualaisten karaten kotimatkalle sarjapisteet mukanaan 105-99 –voiton turvin.

Illan ottelussa ovat vastakkain siis kaksi joukkuetta jotka ovat jo väläytelleet osaamistaan, mutta tasaisuus on vielä jättänyt toivomisen varaa. Osasyynä tasaisuuden puuttumisessa on varmasti molempien joukkueiden kiireisessä otteluohjelmassa. Keskiviikon jälkeen joukkueilla on kasassa Korisliigassa eniten otteluita, kuusi kappaletta, ja seuraava ottelu odottaa jo lauantaina. Harjoitteluun ei ole kummallakaan joukkueella alkukauden otteluruuhkassa ollut toivottua aikaa, mutta minkälaisessa iskussa joukkueet ovat keskiviikkona?

- Salo osoitti Kotkassa, että he ovat erinomainen joukkue, kun heidät päästää pelaamaan vahvuuksillaan, toteaa KTP-luotsi Anton Mirolybov.

- Keskiviikkona meidän täytyy pystyä ottamaan noita vahvuuksia pois. Helpot korit pitää pystyä estämään ja pakottaa vastustaja pois mukavuusalueeltaan.

Isäntien riveissä ollaan myös hyvin kartalla siitä, minkälaista koripalloa illan ottelussa olisi tarkoitusta lähteä pelaamaan.

- Kotka on erittäin isokokoinen ja fyysinen joukkue. Viimeksi kohdatessamme pystyimme pitämään vauhtia ja juoksemaan kenttää, muistuttaa Tupamäki.

- Siihen tietysti pyritään edelleen, mutta toki KTP on siihen valmistautunut. Kummallakaan ei ole ollut paljon aikaa valmistautua kovassa otteluruuhkassa. Pienet asiat tulevat ratkaisemaan.

Lähetys ottelusta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

Kaikki Korisliigan kauden 2015/16 ottelut näkyvät myös Elisa Viihteen Fanseat.com -palvelussa. Keskiviikon toinen Korisliigan ottelu pelataan Kauhajoella Karhun ja Katajan välillä.

Lisätietoja: IS-TV Extra
 
30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

15.8.2024 14:11 Korisliiga

Samu Adler siirtyy HBA:sta Vilppaan Korisliiga-joukkueeseen

Salon Vilppaan Korisliiga-miehistö saa vielä yhden lisäpalasen, kun elokuussa 17 vuotta täyttänyt Samu Adler siirtyy Vilppaan riveihin kahden vuoden sopimuksella. Tapiolan Hongan 196-senttinen kasvatti kuului tämän kesän Tampereen EM-kisoissa Suomen U18-ikäluokan kärkinimiin.

15.8.2024 10:00 Korisliiga

Seagulls solmi kansainvälisen kumppanuussopimuksen ja tähtää Euroopan sarjoihin

Koripalloseura Helsinki Seagulls solmii uuden strategisen kumppanuuden liettualaisen Basketball Holding Companyn ostaessa osuuden yhtiön omistuksesta. Holdingyhtiön on tarkoitus kasvaa yhdeksi seuran pääomistajista ja edistää joukkueen matkaa Euroopan sarjoihin. Kaupan seuraavassa vaiheessa selvitetään myös tulevia halliolosuhteita erityisesti Helsinki-hallin osalta. 

7.8.2024 11:02 Korisliiga

Uusiseelantilainen Kruz Perrott-Hunt Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen takamies Kruz Perrott-Huntin kanssa. Uusiseelantilainen aloittaa toisen ammattilaiskautensa Uudessakaupungissa.

3.8.2024 22:02 Susijengi

Joel Mäntysen kansainvälinen ura käyntiin Patrioti Levicessä

Korisliigan viime kausien kotimaisten pistetykkien parhaimmistoon lukeutuva kotkalaislähtöinen KTP:n kasvatti Joel Mäntynen, 199 cm ja 22 vuotta, on allekirjoittanut tulevaa kautta koskevan sopimuksen kolme edellistä Slovakian mestaruutta voittaneen ja FIBA:n Mestareiden Liigan karsintoihin osallistuvan Patrioti Levicen kanssa.

29.7.2024 17:40 Susijengi

Susijengi-tulokas Thomas Tumba Espanjan kakkosliigaan

Erinomaisen Korisliiga-kevään Kataja Basketissa pelannut ja Susijengissä kesällä debytoinut kotkalaisen KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 23, on kirjoittanut ensimmäisen kansainvälisen ammattilaissopimuksensa. Tumba pelaa ensi kaudella Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle (LEB Oro) nousseessa CB Morónissa.

24.7.2024 12:04 Korisliiga

Kobrille tukku sopimuksia

Lapuan Kobrien runko pysyy kasassa tulevalla Korisliiga-kaudella. Tuoreet pelaajasopimukset kattavat viisi viime kaudelta tuttua kasvoa sekä amerikkalaisvahvistus Samari Curtisin.

19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

Näytä lisää vastaavia