Vehka-aho, Salmi ja Kahelin jatkoaikavoittoihin

10.2.2020 09:50 Naisten NCAA-viikonloppu oli täynnä upeita suomalaisonnistumisia, kun Lotta Vehka-aho, Ninni Salmi ja Anna Kahelin auttoivat joukkueensa makeisiin voittoihin ja lisäksi neljä naista ylsi yli kymmenen pisteen lukemiin - Marianne Kalin jopa kahdesti.

Aiemmin San Franciscoa edustanut Ninni Salmi oli hyvässä iskussa Northern Illinoisin voitossa. Kuva: USF.

Ninni Salmi oli tärkeässä roolissa Northern Illinoisin avausviisikossa upottaessaan seitsemän pistettä ja siivittäessään vieraat johtoon heti alkuminuuteilla. Kamppailu Bowling Greeniä ratkaistiin lopulta vasta jatkoajalla, kun Northern Illinois harppoi voittoon lukemin 92-87 (39-38, 80-80). Salmi urakoi 19 minuuttia keräten pisteiden oheen tärkeät kuusi levypalloa ja kaksi torjuntaa.

Ottelutilastot

Lotta Vehka-ahon Florida Atlantic kiilasi voittoon jatkoaikatrillerissä Florida Internationalia vastaan numeroin 64-61 (28-25, 56-56). Vehka-aho laittoi itsensä likoon 45 minuutiksi tehtaillen 10 pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön. Voitto oli valmentaja Jim Jabirille mittavan uran 500.

Anna Kahelinin Maine juhli kolmatta peräkkäistä voittoaan America East-konferenssissa, kun Binghamton kaatui tasaisen väännön jälkeen jatkoajalla jopa kymmenen pisteen erolla 65-75 (34-33, 61-61). Kahelin ansaitsi 34 minuuttia parkettiaikaa keräten viiden pisteen ja kahden levypallon tehot.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bejedin Arizona State taipui Top-10-joukkueille

Sara Bejedin Arizona State ei onnistunut kurittamaan yhdeksänneksi sijoitettua Oregon Statea toistamiseen, vaan kotijoukkue ryöväsi revanssivoiton viime sekunnin heitollaan numeroin 62-64 (35-30). Bejedi pussitti yhden onnistuneen kolmosen pelaamassaan kuudessa minuutissa.

Viikonlopun toisessa kovassa ottelussa Bejedille tarjoutui vastuuta 21 minuutin edestä, kun vastassa oli niin ikään aiemmin kaadettu, kolmanneksi sijoitettu Oregon. Bejedi oli seitsemällä pisteellä Arizona Staten kolmanneksi tehokkain korintekijä, mutta joukkue joutui taipumaan Oregonin pyörityksessä lukemin 48-79 (15-27).

Robert Morris jatkaa voittokulkuaan - Augustinille uran 100. kolmonen

Nina Augustin ylitti viikonlopun ottelussa kunnioitettavan rajapyykin pussittaessaan Sacred Heartia vastaan NCAA-uransa 100:nnen kolmen pisteen heiton. Augustin viimeisteli yhteensä seitsemän pistettä, kaksi syöttöä sekä kaksi levypalloa 16 minuutissa ja Robert Morris pääsi juhlimaan jo 11. perättäistä voittoaan, kun Sacred Heart kaatui selkein numeroin 67-38 (31-22).

Sara Rokkasen Toledo kävi ryöstöretkellä Buffalossa selättäessään isäntäjoukkueen ehjän esityksen päätteeksi lukemin 78-62 (35-27). Rokkanen pelasi 12 minuuttia tilastoiden yhden levypallon sekä yhden syötön.

Nenna Lindströmin Liberty ei pystynyt vastaamaan North Alabaman kolmannen erän ryöpytykseen ja joutui palaamaan vierasottelusta 75-86 (31-34) -tappion kera. Pitkin kautta hyvää kaukoheittovirettä ylläpitänyt Lindström osui jälleen kolmoskaaren takaa ja tilastoi kolmen pisteen lisäksi neljä levypalloa sekä yhden syötön 12 minuutin aikana.

Mäkelä ja Menna kauden ennätystehoille

Manhattanin suomalaiskaksikko oli loistoiskussa, vaikka vierasjoukkue joutuikin taipumaan Maristille lukemin 53-74 (18-33). Sini Mäkelä löysi kauden parhaan heittovireensä ja takoi ottelussa 12 pistettä. Kolmatta kauttaan pelaava Mäkelä uurasti 22 minuuttia repien lisäksi kolme levypalloa ja kaksi riistoa sekä torjuen kertaalleen.

Tutkapari Tuuli Menna nousi ensi kertaa Manhattanin avausviisikkoon ja ylsi 23 minuutissa kauden kovimmille tehoilleen tahkotessaan viisi pistettä, kahdeksan levypalloa, yhden syötön sekä yhden riiston.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech nujersi ACC-vastustajansa Wake Forestin kotonaan 52-62 (22-28). Lahtinen teki 35 minuuttia töitä erityisesti puolustuksessa tilastoiden kolme pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä sekä kaksi riistoa.

Korpinen jatkoi erinomaisia otteitaan

Marika Korpisen George Mason ei pysynyt Saint Louisin kyydissä Atlantic 10-konferenssissa vierasjoukkueen kivutessa 64-51 (35-33) -voittoon. Korpinen oli kuitenkin jälleen loistavassa iskussa upottaessaan 13 pistettä, joista yhdeksän syntyi kolmoskaarelta, sekä kerätessään kuusi levypalloa, torjunnan ja syötön 34 minuutissa.

Kia Vaalavirta ja San Francisco pääsivät nauttimaan WCC-konferenssin toisesta voitostaan, kun joukkue päihitti Loyola Marymountin täpärästi 68-70 (25-37). Vaalavirta ahkeroi viisikossa 30 minuuttia seitsemän pisteen, kahden levypallon, yhden syötön sekä yhden riiston tehoilla.

Venla Variksen Grand Canyon kumosi California Baptistin kotonaan lukemin 66-72 (36-29), mikä tarkoitti joukkueelle jo viidettä peräkkäistä voittoa WAC-konferenssissa. Varis ansaitsi 17 minuuttia peliaikaa ja kirjautti tilastoriviinsä yhden riiston.

Kalin piti Hofstraa pystyssä 12 pisteellä

Marianne Kalin tuikki tappiokierteessä tarpovan Hofstran valopilkkuna pussittaessaan kolmasosan koko joukkueen pisteistä, kun Hofstra antautui Drexelille vaatimattomin numeroin 45-32 (22-11). Kalin heitti 33 minuutissa 12 pistettä, kahmi seitsemän levypalloa ja tarjoili yhden syötön. Sandra Karsten taisteli joukkueelle kuusi levypalloa, mutta jäi ilman kaivattuja pisteitä 35 minuutin komennuksen aikana.

Hofstran puhti ei riittänyt myöskään Delawarea vastaan, vaan kotijoukkueen tappioputki sai jatkoa numeroin 77-67 (35-28). Kalin jatkoi hyviä esityksiään säkittämällä 11 pistettä, jakamalla neljä syöttöä sekä vääntämällä kaksi levypalloa sekä yhden riiston 31 minuutissa. Karsten pelasi viisikossa joukkueensa isoimmat minuutit viimeistellen neljä pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston 35 minuutissa.

Asiat

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

26.2.2024 07:23 NCAA

New Mexico hävisi pisteellä Air Forcelle, Mustapha Amzil 12 pistettä ja 6 levypalloa

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viime viikon suomalaisonnistujiin lukeutui hienoa kautta New Mexicon yliopistossa pelaava Mustapha Amzil.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.