Vahva päätösjakso takasi ToPo:lle kauden yhdeksännen voiton – ViVe otti revanssin EBT:sta

25.11.2023 18:59 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voitot kirjattiin ToPo:lle, ViVe:lle ja Hongalle.

Ilmar'I Thomas oli tehokas. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

ToPo kaatoi PeKa:n toistamiseen

Sarjakärki otti kauden yhdeksännen voittonsa Töölön Kisahallissa 81-65 (42-43).

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Kumpikaan ei saanut luotua isoa etua ja puoliajalle mentiin vieraiden pisteen johdossa.

Peli eteni tasaisena aina päätösjaksolle asti. Sen ToPo aloitti kymmenellä peräkkäisellä pisteellä ja karkasi johtoon. Helsinkiläisten puolustus oli rautaista loppuun asti ja joukkue pääsi juhlimaan kauden yhdeksättä voittoaan.

ToPo on ollut vahva levypallojoukkue läpi kauden. Tänään ToPo vei ne nimiinsä 51-29.

Kotijoukkueen amerikkalaisduo pelasi loistopelin. Ilmar’I Thomas heitti 26 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Carmen Tyson-Thomas keräsi 23 pistettä ja 16 levypalloa. Roosa Kosonen teki vieraille 16 pistettä.

Ottelutilasto

ViVe nousi voittoon

EBT matkasi Pohjanmaalle toista kertaa tällä viikolla. Ottelu pelattiin Lapuan urheilutalolla ja tällä kertaa ViVe oli vahvempi 72-65 (31-36).

EBT jatkoi ensimmäisellä puoliajalla siitä mihin jäi keskiviikkona. Espoolaiset olivat askeleen emäntiä edellä ja puoliajalle mentiin viiden pisteen vierasjohdossa.

Kolmannella jaksolla Vimpeli piristyi hyökkäyspäässä. Jakso merkittiin heille 24-17 ja kotijoukkue nousi johtoon. Ottelu ratkesi päätösjakson lopulla, kun ViVe pystyi pysäyttämään EBT:n hyökkäykset ja onnistui omissa heitoissaan.

Kotijoukkue aiheutti vieraille 24 menetystä ja se oli isossa roolissa, kun joukkue katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Lasha Petree oli ottelun pistekuningatar 28 pisteellä. Samantha Breen 13/10/7 koriin johtanutta syöttöä kirjautti tupla-tuplan. Vieraista Nicole Ogun teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 12 levypallolla.

Honka palasi voittokantaan

Honka nappasi voiton kahden tappiollisen ottelun jälkeen. Espoolaiset kaatoivat kotonaan HBA:n 74-60 (45-32).

Kotijoukkue otti kuskin paikan avausjaksolla. Se kasvatti johtoaan vähitellen ja oli puoliajalla 13 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla hyökkäyspeli tyrehtyi molemmissa päissä ja HBA nousi emäntien kantaan. Honka kuitenkin selvisi pienestä suvantovaiheesta ja nappasi tärkeät sarjapisteet.

Honka vei ottelussa riistotilaston nimiinsä 18-5.

- Onnellinen voitosta joukkueen puolesta. Meillä on aika vaikea viikko takana. Puolustamalla voitimme tämän pelin. Saimme aiheutettua HBA:lle 25 pallonmenetystä. Vaikeimmat hetket tulivat silloin, kun sähläsimme itse hyökkäyspäässä, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoi.

Espoolaiset saivat onnistumisia laajalla rintamalla. Korkeimman pistemäärän heitti Petra Noponen, jolle merkittiin 14 pistettä. Armi Anttila 12/9 oli vahva korin alla. Vieraista Lilli Onnella teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.