United palasi voittokantaan, Karhulle jo neljäs perättäinen

29.10.2017 Korisliigan viikonloppu saatettiin päätökseen Espoossa ja Kauhajoella. Espoo United karkasi Kouvolan Kouvoilta toisella jaksolla matkalla 95-71 (53-37) –voittoon ja Kauhajoen Karhu paukutti tulostaulle kolminumeroiset lukemat, voittamalla Joensuun Katajan 102-80 (52-35).

Omar Calhounilla oli lentokeli päällä, kun United kaatoi Kouvot kotihallissaan.

Joonas Lehtoranta urakoi puoli tuntia Karhun ottaessa komean päänahan, kauhajokisten kaadettua Joensuun Katajan sunnuntain liigakierroksella. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen

Espoo Unitedin ja Kouvolan Kouvojen välienselvittely eteni sopuisissa merkeissä aina toisen kymmenminuuttisen alkuhetkille. Kouvot-sentteri Thomas Gipsonin korilla Kouvot kavensi kotijohdon kahteen pisteeseen kun toista neljännestä oli pelattu vain vajaa minuutti.

Unitedin väkevä 11-2 –runi venytti tuon johdon kuitenkin vain reilussa kahdessa minuutissa jo 11 pisteeseen. Juuri ennen puoliajan isolle tauolle siirtymistä kokenut takamies Jeb Ivey ja räjähtävä laituri Omar Calhoun säkittivät kumpainenkin kolmosen pesään ja lähettivät isännät puoliajan kahvipaussille jo 16 pisteen karkumatkalta.

Ottelun toisella puoliajalla Kouvot kuroi eron vielä kertaalleen 11 pisteeseen, mutta yksinumeroisiin ei vierasjoukkue kotijohtoa enää saanut revittyä. Päätösjakso meni Tapiolan Urheiluhallilla hieman kevyemmän intensiteetin koripalloksi, mutta viihdearvo ottelussa säilyi silti. Loppulukemat 95-71 sai kunnian viimeistellä isäntien Calhoun noin kymmenisen sekuntia ennen päätössummerin soittoa.

Isäntien pisteykkönen sunnuntain kamppailussa oli kokemuksen tuomalla varmuudella 22 pistettä ja 5 koriin johtanutta syöttöä toimittanut Ivey. Okko Järvi säesti 10 pisteellä ja 4 syötöllä, Calhounin säkittäessä 21 pistettä ja kahmiessa 6 levypalloa.

Kouvojen riveistä vaikeassa ottelussa esille nousivat takakentän maestro Tuomas Hirvonen, joka heitti 13 pistettä ja jakeli 6 koriin johtanutta syöttöä, sekä 16 pistettä ja 4 syöttöä tililleen kirjauttanut Wayne Bernard.

Ottelutilastot: United - Kouvot

Karhulle neljäs perättäinen voitto

Kauhajoen liikuntahallilla nähtiin mielenkiintoinen ottelu, kun työntäyteistä viikkoaan Karhun vieraaksi lähti päättämään Joensuun Kataja. Karhu irtosi heti telineistä Flenard Whitfieldin omakätisellä 9-0 –pisteputkella johtoon, eikä Kataja käynyt lopulta enää kertaakaan johdossa, eikä edes tasoissa, isäntien kaasutellessa 102-80 (52-35) –kotivoittoon.

Wesley Saunders toi vierailijat vielä viiden pisteen iskuetäisyydelle toisen jakson alkupuoliskolla vapaaheitoillaan, mutta tämän jälkeen Karhu jälleen repäisi. Marcus Allenin aloittama sekä päättämä 12-2 –runi neljänneksen puolenvälin molemmin puolin venytti isäntien johdon jälleen 15 pisteeseen, eikä Kataja onnistunut tämän jälkeen enää kunnolla selvittämään tietään voittotaisteluun mukaan.

- Sovimme joukkueen kanssa, että tänään tuomme kaiken energian kentälle mitä vaan löytyy. Laitoimme painetta pallolle ja se toimi kivasti läpi pelin. Puolustuspelimme oli ehjää läpi ottelun, iloitsi Karhu-luotsi Jussi Laakso.

Isäntien hyökkäyksen moottori Bojan Sarcevic esitteli Kauhajoen liikuntahallin yleisölle parasta osaamistaan, operoiden tupla-tuplan 13 pisteellä ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Karhun pisteykkösenä toimi ottelun alkutahdit lyönyt Whitfield (24/8), saaden vahvaa tukea Allenilta (20/8) ja Henri Kantoselta (10/3).

Vierasjoukkueen riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan postittanut Saunders (10/12) ja monipuolisesti loistanut Daniel Bejarano (18/9/4 syöttöä). Puoli tuntia uurastanut piskuinen takamies Damier Pitts oli myös vahvalla pelipäällä, pussittaen 17 pistettä.

Ottelutilastot: Karhu - Kataja

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.