Turkkilainen Istanbul BBSK Katajan vieraaksi

16.1.2018 Joensuun Katajan eurokotipelien putki jatkuu keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupin jatkolohkon kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt joensuulaisryhmä saa vieraita Turkista. Vuodesta 2014 Turkin pääsarjassa pelannut ja toisen kahdesta jatkolohkon ottelustaan voittanut Istanbul BBSK asettaa Katajalle kovan haasteen kansainvälistä kokemusta vilisevällä kokoonpanollaan.

Ilari Seppälän ja Joensuun Katajan euortaival jatkuu keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupin kotiottelussa vieraaksi saapuu turkkilainen Istanbul BBSK. Kuva: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma

Joensuun Katajan taival FIBA Europe Cupin jatkolohkossa ei ole lähtenyt ruusuisimmalla mahdollisella tavalla liikkeelle, joukkueen kärsittyä kaksi tappiota tasaisten kamppailujen jälkeen. Keskiviikon kotiottelun vastus ei päänahkaansa myy helpolla sekään, sillä vastaan asettuvan turkkilaisen Istanbul BBSK:n riveistä löytyy tukku kovia kansainvälisen tason pelimiehiä.

Alkulohkonsa kuudesta ottelusta viisi voittanut BBSK kärsi jatkolohkon avauspelissään selvänumeroisen tappion ranskalaiselle ESSM Le Portelille, mutta pääsi voiton makuun kaadettuaan Nizhny Novgorodin kotiparketillaan.

- Olin aluksi todella ihmeissäni lukemista Ranskassa (Le Portelin 86-49 –voitto). Katsottuani ottelun kävi ilmi, että turkkilaisten kaukoheitto ei osunut ja tämä ratkaisi voiton. Kyseessä on kuitenkin todella kokenut ja kova joukkue, Katajan päävalmentaja Greg Gibson huomauttaa.

Turkkilaisjoukkueen ykköstykkeinä pisteiden valossa ovat toimineet ulkomaalaisvahvistukset. Viime kaudella Besiktasin riveissä Turkin liigan finaaleja pelannut jenkkitakuri Michael Thompson on operoinut keskiarvoikseen 16,8 pistettä ja 5,9 syöttöä ottelua kohden ja miehen palloskriinien tutkaparina toimii 208-senttinen, maajoukkueestakin tuttu kroatialaissentteri Ivan Buva (14,8/6,8).

Kolmas pistekeskiarvonsa kaksinumeroisille lukemille pussittanut pelaaja on serbilaituri, myös maataan arvokisoissa vuosien saatossa edustanut Stefan Bircevic (10,9/4,2).

- (Sentteri) Buva on yksi avainpelaajista. Hän pelaa vain parikymmentä minuuttia per ottelu, joten kenties mietimme vielä keinoja väsyttää häntä. Istanbulin penkki ei (turkkilaisen sentteri Ilkan) Karamanin lähdön jälkeen ole hirvittävän leveä, joten meidän tulee koettaa pitää vauhtia, Gibson paljastaa.

Kataja Basket – Istanbul BBSK, 17.1. Joensuun LähiTapiola Areenassa kello 18.30 alkaen.

Henkilöt

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia