ToPo tasoitti finaalit suurvoitolla

2.5.2010 20:02 Torpan Pojat tasoitti Korisliigan finaalisarjan voitot 1-1:een otettuaan sunnuntain kotipelissään suurvoiton Tampereen Pyrinnöstä 106-88 (53-35) -lukemin. Finaalisarja jatkuu tiistaina Tampereella.

ToPon aloitukseen ensi kertaa pudotuspeleissä nostettu TImo Heinonen kiitti tehtailemalla 18 pistettä ja paimentamalla tehokkaasti Pyrinnön Damon Williamsia.

ToPon ja maajoukkueen kapteeni Hanno Möttölä pelasi huikean ottelun parantaen kotimaisen liigaennätyksensä 33 pisteeseen.

Liukas Obie Trotter (kuvassa) säesti Möttölää ja Heinosta 22 pisteellään.

Kisahallin parketin lisäksi lehtereiltä löytyi nimekästä joukkoa, kun paikalla olivat mm. loukkaantunut maajoukkuetähti Petteri Koponen sekä aloitusheiton heittänyt ulkoministeri Aleksander Stubb (kuvassa). Kuvat: Tytti Nuoramo.

Sunnuntainen voitto oli ToPolle jo kolmastoista peräkkäinen kotivoitto tällä kertaa täydessä Töölön Kisahallissa, jossa ToPo on hävinnyt viimeksi tammikuun lopulla. Pyrinnöstä ToPo otti nyt kuitenkin vasta kauden ensimmäisen voittonsa, vaikka joukkueet kohtasivat liiga-, cup- ja harjoituspelit yhteenlaskien nyt jo kahdeksannen kerran.

ToPo hallitsi täyden tuvan edessä (1886 katsojaa) edessä pelattua toista finaalia alusta loppuun, kun se sai hyökkäyspelinsä heti sujumaan. ToPo jatkoi 7-0 -lukemista 18-10 -tilanteeseen ennen kuin Pyrintö alkoi päästä peliin mukaan.

Pyrintö pysyi voittokamppailussa toisen neljänneksen puolivälin 36-32 -numeroihin asti. Sen jälkeen ToPo sai taas tehoa sekä heittopeliinsä että myös puolustukseensa, jossa se torjui tylysti Pyrinnön sooloilut.

ToPo pohjusti voittonsa toisen neljänneksen loppupuoliskon 17-3 -nykäisyllä. Kotivoitto varmistui kolmannella jaksolla, jonka aikana Pyrintö ei onnistunut kääntämään pelin suuntaa. ToPon johto päinvastoin kasvoi suurimmillaan jo tavoittamattomaan 26 pisteen eroon. Niinpä finaalin viimeinen neljännes latistui pelailun puolelle.

ToPon valmentaja Tomi Kaminen ei pelin jälkeen hihkunut finaalivoitosta huolimatta.

- Pienet taktiikkamuutoksemme toimivat hyvin ja pelaajamateriaalimme leveys oli taas vahvuutemme, kommentoi pelin alkupuolella teknisen virheenkin täräyttänyt Kaminen, joka ei ollut kaikkiin tuomioihin tyytyväinen.

Möttölä ja Heinonen loistivat

ToPon sankariksi nousi Korisliigan ennätyksensä 33 pisteeseen kohentanut Hanno Möttölä. Pisteistä 14 syntyi vapaaheittoviivalta, josta Möttölä ei ole tämän kevään pudotuspeleissä epäonnistunut 38 yrityksellä vielä kertaakaan. Möttölä kahmi lisäksi 11 levypalloa.

Obie Trotter heitti ToPolle 22 pistettä ja Timo Heinonen 18. Aloitukseen Tyray Pearsonin tilalla astellut Heinonen teki pisteidensä ohella hyvää työtä Pyrinnön syömähampaan Damon Williamsin tylsyttäjänä.

Kenneth Lowe teki Pyrinnölle 26 pistettä ja Joni Harjulla nosti liigan piste-ennätyksensä kuudella kolmosellaan yhteensä 24 pisteeseen.

Pyrintö kaatui kahden tehomiehensä, Chris Hesterin ja Williamsin vaisuun peliin. Kaksikko sai aikaan yhteensä vain kahdeksan pistettä kolmella ensimmäisellä jaksolla, jolloin vielä pelattiin voitosta. Williams merkkautti lopulta 15 pistettä ja 11 levypalloa, mutta Hester ainoastaan kuusi pinnaa.

- Meiltä ei onnistunut tänään mikään. ToPo oli äärettömän kova ja heidän pelikovuutensa oli aivan eri luokkaa. Jotain uutta pitää keksiä seuraavaan peliin, kun näin paljon tulee turpaan. Toisaalta on sama millä lailla ja miten paljon hävisimme, sillä voitot ovat 1-1 emmekä ole hävinneet kotihallissa Pyynikillä. Lähdemme siellä seuraavaan peliin uudella ilmeellä, lupasi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Kolmas loppuottelu pelataan Tampereella tiistaina.

- Kaverit pelasivat tänään aika pirun hyvin. Vakaa aikomuksemme on hakea kotietu tiistaina Pyrinnöltä pois, päätti Kaminen.

Lue myös seuraavat

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

 
1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia