ToPo, Honka ja FoA ottivat kauden avausvoittonsa

17.10.2020 19:03 Naisten Korisliigan lauantaikierroksella nähtiin neljä ottelua. ToPo, Honka ja FoA nappasivat kauden avauspisteensä. EBT puolestaan otti kauden toisen voiton murskaavasti.

Mia Loyd ja FoA nappasivat kauden avausvoittonsa. Kuva: Ville Vuorinen/ Naisten Korisliiga

ToPo liian kova pala nuorelle Catzille

Lappeenrannan Catz kohtasi kotonaan ToPon:n. Molemmat joukkueet hävisivät kauden avausottelunsa, joten molemmat hakivat kauden avauspisteitään. Lopulta ToPo avasi pistetilinsä 69-36.

Ottelu alkoi tunnustelevasti ja molempien joukkueiden puolustukset olivat pääroolissa. Molempien joukkueiden heittopelissä oli parantamisen varaa, mutta ensimmäisen jakson vei nimiinsä Catz 13-8.

Toinen jakso oli pitkään tasainen. Vierasjoukkueen hyökkäyspeli toimi paremmin ja se kipusi johtoasemaan Magdalena Agyei oli ottelun pistekärki seitsemällä pisteellä ja helsinkiläiset pääsivät puoliajalle johtoasemasta 25-21.

Kotijoukkue tuli pukukopista sisuuntuneena. Joukkueen puolustus oli jälleen rautaa ja se teki ToPon  hyökkäyspelaamisesta haastavaa. Mari Kihlström nosti Catzin kolmosellaan jälleen johtoon. Helsinkiläiset toipuivat tästä ja ottivat pelin jälleen hallintaansa kasvattaen taukojohdokseen 48-33.

Nuorella kokoonpanolla liikkeellä ollut Catz ei viimeisellä jaksolla enää peliin mukaan. ToPo hallitsi viimeistä jaksoa hyvän puolustuksensa ja joukkuehyökkäämisensä ansiosta. Voitto kirjattiin vieraille lopulta pistein 69-36.

- Puolustuksen kovuus oli meiltä ihan eri maailmasta verrattuna avauspeliin ja ensimmäinen puoliaika oli erittäin hyvä. Sopii myös muistaa, että puolet joukkueestamme 16-vuotiaiden SM-sarjan pelaajia. Hyvin taisteltiin, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

ToPon Agyeille kirjattiin ottelussa tupla-tupla 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Kaksinumeroiseen pistesaaliiseen pääsi myös Emilia Hulst kymmenellä pisteellä. Catzin Veera Pirttinen ja Kihlström upottivat molemmat 11 pistettä.

Ottelutilasto

Tapiolan Honka kauden avausvoittoon

Tapiolan Honka sai vieraakseen avausottelunsa näytöstyyliin voittaneen HBA-Märskyn. Kotijoukkue pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan 83-63.

Vierasjoukkue tuli otteluun pirteämmin ja heidän heittonsa upposivat alussa paremmin. HBA:n joukkue onnistui tasaisesti ja tauolle mentiin helsinkiläisten johtaessa 22-13.

Honka pääsi peliin paremmin mukaan toisella jaksolla. Joukkueen heitot alkoivat uppoamaan paremmin. Erityisesti nuori Elina Aarnisalo otti isoa roolia ja upotti kymmenen pistettä ensimmäisen puoliajan aikana. Puoliajalle lähdettiin HBA:n johdossa 37-36.

Kolmannella jaksolla Tapiolan Honka kipusi kuskin paikalle kokeneiden pelaajiensa johdolla. Cierra Dillardin heittokäsi oli kuumana, eikä häneltä paljoa ohiheittoja nähty.  Hänen johdollaan kotijoukkue karkasi viimeiselle tauolle johdossa 62-49.

Paransimme peliämme loppua kohti. Saimme onnistumisia laajalla rintamalla, mistä on varmasti hyötyä kauden kuluessa, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu sanoi.

Viimeisellä jaksolla pelin kuva ei muuttunut. Honka ei missään vaiheessa päästänyt vieraitaan mukaan peliin. Joukkue nappasikin kauden avausvoittonsa 83-63.

- Se peli jota pelasimme ensimmäisellä neljänneksellä on sitä jota haluamme nähdä. Valitettavasti tänään täällä se kesti ainoastaan sen ensimmäisen neljänneksen. Tavoitteena on kehittyä niin, että jatkossa voidaan pelata sillä energialla ja keskittymisellä läpi koko ottelun. Lopussa hävisimme paljon korin alla. Ero levypalloissa on valtava ja siinä kokemuksen puute oli tänään isossa roolissa, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann pohti.

Ottelun korkeimmasta pistemäärästä vastasi Hongan Dillard 18 pisteellä. Taru Tuukkaselle kirjattiin jälleen tupla-tupla kymmenellä pisteellä ja 15 levypallolla. Märskyn pisteykkönen oli Saga Ukkonen 17 pisteellä. Janette Aarnio upotti 16 pistettä.

FoA sai pistetilinsä auki

Avausottelunsa voittanut Vimpelin Veto matkasi Forssaan Alun vieraaksi. Kotijoukkue nappasi kauden avauspisteensä 80-62.

Ottelun alussa molemmat joukkueet onnistuivat heitoissaan hyvin ja pisteitä tehtiin vuoronperään. Jälkimmäisellä puoliskolla FoA:n puolustus parani ja sen avulla joukkue karkasi tauolle johdossa 23-15.

FoA jatkoi toisella jaksolla siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Erityisesti Ella Salminen oli vierasjoukkueelle vaikea pideltävä. Hän hallitsi korinalustaa tehden 12 pistettä ja kaapimalla kuusi levypalloa. Jakson lopulla ViVe sai kurottua eron takaisin kahdeksaan pisteeseen ja tästä tilanteesta mentiin myös puoliajalle.

Kolmas jakso meni jälleen Forssalle. Mia Loyd pääsi otteluun paremmin sisään ja upotti pelitilanneheittojaan kovalla prosentilla. Vieraat olivat pitkälti Doniyah Clineyn varassa. Viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 59-45.

Pelin loppu oli tasainen. Forssalaisjoukkue ei antanut vieraidensa kuitenkaan missään vaiheessa uhata voittoaan. Ero pysyi koko jakson ajan yli kymmenessä pisteessä. Kauden avauspisteet matkasivat Forssaan pistein 80-62.

Loyd teki ottelun korkeimman pistemäärän 21 pistettä. Lisäksi hänelle kirjattiin 10 levypalloa ja 7 koriin johtanutta syöttöä. Salminen tilastoi lopulta 18 pistettä. Vieraiden pisteykkönen oli Cliney 19 pisteellä. Hän nappasi myös 10 levypalloa.

EBT murskavoittoon Tampereella

Tiukan avausottelunsa voittanut EBT matkasi Tampereelle sarjanousijan vieraaksi. Vierasjoukkue vei pisteet murskaavasti 106-45.

Avausjakson alussa molemmilla joukkueilla oli ongelmia heittojensa kanssa. Se näkyi heittoprosenteissa. Tasainen jakso päättyi lopulta EBT:n johdossa 17-14.

Vierasjoukkue hallitsi toisen jakson alkua. Se teki Pyrinnön hyökkäyspelaamisesta todella hankalaa. Kun vieraat onnistuivat myös hyökkäyspäässä, kasvoi ero tasaisesti. EBT onnistui ensimmäisellä puoliajalla laajalla rintamalla. Korkeimman pistemäärän avauspuolikkaalla kirjasivat ensimmäisen pelinsä EBT:n paidassa pelannut Morgan Batey ja Lotta Vesiluoma, joille merkattiin molemmille yhdeksän pistettä.  Puoliajalle mentiin vieraiden komennossa 45-30.

Sama meno jatkui myös kolmannella jaksolla. Suurimmillaan ero kävi jo 35 pisteessä, eikä voittajasta näyttänyt olevan epäselvyyttä. Viimeiselle jaksolle lähdettiin vierasjohdossa 73-41.

Viimeinen neljännes oli enää vain muodollisuus. EBT kuitenki takoi taululle hurjan eron, kun ottelu päättyi lopulta lukemiin 106-45.

Ottelussa molemmissa joukkueissa nähtiin uudet pelaajat. Batey teki debyyttinä EBT paidassa. Anni Jämsä puolestaan teki paluun Naisten Korisliigaparketeille Pyrinnön paidassa.

Batey oli ottelun hahmo. Hän upotti 23 pistettä ja napsi kymmenen levypalloa. Hannah Little sai kasaan 18 pistettä ja 14 levypalloa. Pyrinnön Jemina Vidgrenille kirjattiin kymmenen pistettä.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.