Toijala poissa pitkään, DeGray KTP:n vahvistus

7.10.2004 Keskiviikkona järjestetty Sparliigan kauden avausinfo paitsi valoitti sarjan mielenkiintoisia lähtökohtia myös tarjoili muutamia uutisia. Uutinen ikävimmästä päästä on se, että mestari-Kouvojen pelintekijä Jukka Toijala on poissa tositoimista vähintään kolme kuukautta. Positiivinen uutinen oli se, että KTP Basket on saanut päätettyä vahvistusjahtinsa.

Toijala kävi keskiviikkona Helsingissä tutkimuksissa, jotka osoittivat miehen kärsivän reisiluun kaulan rasitusmurtumasta. Vamma pitää konkarin sivussa vähintään kolme kuukautta, todennäköisesti pidempäänkin. Lähellä oli myös vakavammat seuraukset, sillä mikäli luu olisi murtunut kokonaan, olisi se tiennyt Toijalan peliuran päättymistä.  

Kouvot hakee tulevalle kaudelle vielä yhtä uutta ulkomaalaisvahvistusta. Yleisesti on odotettu pelaajan tulevan sentteriosastolle, mutta keskiviikon tilaisuudessa Toijala väläytteli myös mahdollisuutta takamiehen tontilla viihtyvästä vahvistuksesta.  

- Eihän sitä koskaan tiedä. Ei olisi välttämättä huono veto, Toijala sanoi arvoituksellisesti.  

Sparliigan muiden pelaajien terveystilanteista saatiin keskiviikkona myös lisävaloa. Porvoon Tarmon Tero Ollila tulee olemaan poissa jouluun saakka. Hänen joukkuekaverinsa Ville-Pertti Lind oli poissa viime viikonlopun Suomen Cupista. Sormivamma ei kuitenkaan ole vakava ja Lindin pelikuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan. 

DeGray palaa Kotkaan 

Kotkassa korinaluspelaaja Juuso Lehtimäki joutuu seuraamaan vaihtopenkiltä joukkueensa KTP Basketin otteita kauden ensimmäiset pari kuukautta. Lehtimäki kävi polvileikkauksessa maanantaina. 

KTP:n toinen uutinen oli tutun Ronald DeGrayn pesti joukkueen toiseksi vahvistukseksi. 201-senttinen DeGray pelasi Kotkassa kaudella 2001-02, jolloin Coloradon kasvatti takoi runkosarjassa 22,6 pistettä ottelua kohden. Lisäksi DeGray poimi 11,9 levypalloa ja torjui 2,07 heittoa ottelua kohden, jolla heltisi sarjan ykköstila.  

Viime kaudella DeGray pelasi Espanjan kolmosliigassa (LEB2) joukkueenaan Caja Rioja. Tilastorivi karttui 11,6 pisteestä ja 6,7 levypallosta, jotka hän tekaisi 25,7 peliminuutissa.  

DeGrayn palkkausta edelsi jo kuuluisaksi noussut Brandon Brown –episodi. Brownin oli määrä saapua Kotkaan testiin vapauduttuaan Puolasta. Mieheen ei saatu moneen päivään yhteyttä, kunnes Brown löytyi Latviasta. KTP puhalsi lopulta kahden agentin edustaman Brownin jahtaamisessa pelin poikki ja soitti tutun DeGrayn apuun.  

- Brown ei pelaa Kotkassa. Itseasiassa ei voisi vähempää kiinnostaa missä hän pelaa tai mitä hänen agenttinsa tekevät. Se kusetus loppui nyt, latasi KTP:n kokenut luotsi Eero Saarinen.  

- DeGray on koko ajan ollut yksi kolmesta vaihtoehdosta. Nyt tiedämme, että saamme tasapainoisen pelaajan ja ihmisen, Saarinen jatkoi.  

”Hickey on PuHu:n mies” 

Yksi viime aikoina velloneista huhuista on ollut Philip Hickeyn mahdollinen siirtyminen Pussihukista Hongan leipiin. Keskiviikkona keskustelulle saatiin päätös.  

- Hickey on Pussihukkien mies. Viime vuonna allekirjoitettiin kaksivuotinen sopimus. Jos joku hänet haluaa, niin rahat pöytään. Hickey pelaa PuHu:ssa. Toivottavasti tämä on piste keskustelulle, kertoi PuHu:n päävalmentaja Tomi Kaminen.  

PuHu:n joukkue saattaa vahvistua vielä ennen Sparliigan avausta. Maajoukkuekonkari ja pitkäaikainen euroammattilainen Martti Kuisma harjoittelee joukkueen kanssa ja pelasi viime viikonloppuna Cup-pelissä. Sopimusta ei vielä ole, mutta Kamisen näkemyksen ”lähellä ollaan”. Lisäksi PuHu kartoittaa mahdollisuuksia toisen ulkomaanavun palkkaamiseksi Hickeyn rinnalle.  

Kotimaisten pelaajien kaartistaan PuHu saa tulla syyskauden toimeen ilman Hollannissa opiskeluvaihdossa olevaa Timo Heinosta.  

Bunts antaa Hongalle näyttöjä 

Honkaan saapui viime viikonvaihteessa näytille omalla kustannuksellaan yhdysvaltalaisen Pacific-yliopiston kasvatti David Bunts. 186-senttinen ja 24-vuotias Bunts nähtiin Hongan harjoituksissa ensimmäisen kerran kuluvan viikon maanantaina. 

Bunts on Hongassa kahden viikon koeajalla. On mahdollista, että mies pelaa Hongan riveissä jo tryout-jaksonsa aikana.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia