Teemu Rannikko kolmantena suomalaisena Espanjan liigaan

8.8.2009 Suomen maajoukkuetakamies Teemu Rannikko on allekirjoittanut vuoden mittaisen sopimuspaperin espanjalaisseura Granadan kanssa. Rannikko siirtyy Espanjan kivikovaan liigaan Venäjän Superliigasta, jossa hän edusti BC Himkiä kahden viime kauden ajan.

Hyvään iskuun päässyt Teemu Rannikko on tehnyt sopimuksen Espanjan liigaan.

Tulevina viikkoina Rannikko keskittyy Suomen edesottamuksiin EM-lisäkarsinnoissa, jotka käynnistyvät vierasottelulla Ranskaa vastaan. Kuvat: Tomi Kaminen.

liigaan Venäjän Superliigasta, jossa hän edusti BC Himkiä kahden viime kauden ajan.

Syyskuun 9. päivänä 29-vuotispäiviään viettävästä Teemu Rannikosta tulee kautta aikain kolmas suomalainen miespelaaja Espanjan liigassa. Aiemmin sarjassa ovat pelanneet Martti Kuisma ja Rannikon nykyinen maajoukkuekaveri Hanno Möttölä.

- Takana on pari vaikeampaa kautta, mutta toiveissani oli päästä Espanjaan katsastamaan mihin rahkeet riittää. Sopimus Granadan kanssa tarjoaa loistavan näytönpaikan. Nyt on taas kortit omissa käsissä, iloitsi maajoukkueen matkassa lauantain Ranska-maaotteluun valmistautuva Rannikko.

Himkissä Rannikko kärsi paitsi loukkaantumisista myös Venäjän liigan ulkomaalaissäännöistä. Niiden vuoksi suomalaistakamiehen saama peliaika keskittyi etenkin toisella Himki-kaudella Eurocupiin, jossa ei kiintiöitä tunneta.

- Granadassa pitäisi olla vastuuta tarjolla. Ja aika tärkeää olisikin saada peliaikaa. Haaste on kova, sillä Espanja on varmasti kokonaisuutena mitattuna Euroopan paras sarja.

Noin 7500 katsojaa vetävässä kotihallissaan operoiva Granada sijoittui viime kaudella Espanjan liigassa 11:nneksi.

”Kaikki likoon maajoukkueen puolesta”

189-senttinen Teemu Rannikko ponnisti Euroopan huipputakamiesten joukkoon viimeistään kausilla 2005-07, jolloin hän edusti slovenialaista Olimpija Ljubljanaa huipputehoin niin Euroliigassa kuin Adriatic-liigassakin. Parhaalla kaudellaan 2006-07 Rannikko latoi Euroliigassa 14,6 pistettä ottelua kohden.

Himkiin siirryttyään Rannikko loukkaantui joulukuussa 2007 ja oli sivussa tositoimista käytännössä pitkälle syksyyn 2008.

Käynnissä olevalla maajoukkuekaudella Rannikko on pikkuhiljaa petrannut menoaan. EM-lisäkarsintoja edeltävässä kahdessa viimeisessä maaottelussa vire on ollut jo todella vakuuttavaa. Rannikko pussitti voitokkaissa otteluissa Uutta-Seelantia ja Viroa vastaan 24 ja 21 pistettä.

- Pelaaminen tuntuu taas hyvältä. Nyt pistetään kaikki likoon maajoukkueen puolesta ja mietitään tulevaa pelikautta Espanjassa myöhemmin, Rannikko päätti.

Rannikolla on ennen lauantaina pelattavaa EM-karsinta-avausta esiintynyt 78 miesten maaottelussa. Hänet on kolmesti valittu Suomessa vuoden koripalloilijaksi. Ammattilaisuralta on meriittilista kasvanut mm. Slovenian liigan ja cupin sekä Venäjän cupin voitoilla.

Suomi kohtaa Teemu Rannikon johdolla EM-lisäkarsinnan avauspelissään lauantaina Ranskan. Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä maksuttomalla TV Viisi –kanavalla.

Lue myös seuraavat artikkelit

 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Näytä lisää vastaavia