Tammivaara ja Helimäki vuonna 1990 syntyneiden päävalmentajiksi

4.5.2004 Vuoden 2005 alussa toimintansa aloittavien vuonna 1990 syntyneiden maajoukkueiden valmentajat on nimetty. Sekä poika- että tyttömaajoukkueet saavat päävalmentajikseen huippunimet. Poikien puolella vetovastuun ottaa Ari Tammivaara. Tyttöjen päävalmentajaksi on valittu Ensio Helimäki.

Tammivaara työskenteli viime vuodenvaihteeseen saakka Suomen Koripalloliiton valmennuksenjohtajana sekä miesten maajoukkueen päävalmentajana. Päätös ryhtyä jälleen nuorten maajoukkuevalmentajaksi oli Tammivaaralle helppo. Tammivaara on aiemmin luotsannut kolmea nuorten maajoukkueikäluokkaa.  

- Olen 20-vuotisella valmentajaurallani pitänyt nuorten maajoukkueiden valmentamista aina kunnia-asiana. Tehtävä on haastava, mutta myös erittäin antoisa, kommentoi Tammivaara.  

Ennen pestiään maajoukkueen päävalmentajana Tammivaara valmensi kolme kautta Saksan Bundesliigassa ja kakkos-Bundesliigassa. SM-Koriksessa Tammivaara luotsasi vuosina 1994-98 Namika Lahtea. Hänen käskyttämänään Lahti saavutti Suomen Cup -mestaruuden 1994 ja SM-hopeaa vuonna 1996, jolloin Tammivaara valittiin myös vuoden valmentajaksi. Tammivaara on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. 

Ensio Helimäki on myös tuttu nimi miesten maajoukkueympyröistä. Hän toimi Henrik Dettmannin apuvalmentajana 1990-luvulla, jonka lisäksi hän ollut mukana lukuisten nuorten maajoukkueiden valmennusryhmissä. SM-Koriksessa Helimäki on 1980-luvun puolivälissä käynnistyneellä urallaan toiminut jyväskyläläisseurojen HoNsU:n ja BC Jyväskylän päävalmentajana. Meriittilistallaan hänellä on mm. valinta vuoden valmentajaksi 1989 ja kaksi miesten SM-hopeaa. Helimäki on koulutukseltaan niinikään liikuntatieteiden maisteri. 

Vahvat apujoukot 

Sekä Tammivaaralla että Helimäellä on tulevissa maajoukkueohjelmissaan vahvat apujoukot.  

Vuonna 1990 syntyneiden poikien apuvalmentajiksi on nimetty Jukka Lindberg ja Antti Papinaho. Lindberg on kasvatustieteiden maisteri ja toimii juniorivalmentajana Kaarinan Urassa. Aiemmin hän toiminut nuorten maajoukkueissa vuonna 1975 syntyneiden poikien valmennusryhmässä. Papinaho on valmistunut liikuntatieteiden maisteriksi ja toiminut BC Jyväskylän SM-miehistön apuvalmentajana 2001-02. Nykyisin Papinaho toimii Rekolan Urheilijoiden divisioonajoukkueen valmentajana. Poikien valmennusryhmän täydentää joukkueenjohtaja Jouni Mäkäläinen. Hän toimi joukkueenjohtajana jo Tammivaaran aikana miesten maajoukkueessa. Mäkäläinen kuului kuluneella SM-kaudella Namika Lahden miesten valmennusryhmään. Hän valmensi lahtelaiset Suomen mestaruuteen vuonna 2000.  

Tyttöjen maajoukkueessa Helimäen apuna tulevat toimimaan Jussi Laakso ja Päivi Vajavaara. 27-vuotias Laakso toimi parin viime kauden ajan Lappeenrannan Catzin valmennuspäällikkönä ja naisten edustusjoukkueen päävalmentajana. Huippukoripallovalmentajatutkinnon Laakso suoritti vuonna 2003. Ensi kaudeksi Laakso on kiinnitetty Helsingin NMKY:n naisten divisioonajoukkueen valmennusvastuuseen. Päivi Vajavaara on pitkäaikainen vaikuttaja ja nuorten valmentaja hyvinkäläisessä koripallossa. Hän toimi yli 20 vuoden ajan Hyvinkään Tahkossa, kunnes vuonna 1997 siirtyi Pontevaan, jossa Vajavaara nykyisin valmentaa. Vajavaara on toiminut myös aluevalmentajana Eteläisellä alueella. Koulutukseltaan hän on sosiaalikasvattaja.



Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

Hae osaajaksi maajoukkuevalmennustehtäviin!

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia työskentelemään kansainvälisissä tehtävissä nuorten maajoukkuetoiminnassa. Haku koskee valmennus- sekä tukitehtäviä.

17.3.2011 Pohjoinen alue

EM-karsintojen fanikatsomot täyttyy vauhdilla

Koripalloseurat ovat tarttuneet aktiivisesti ensi elokuussa pelattavien EM-karsintaotteluiden lipputarjoukseen ja täyttäneet Helsingin Jäähalliin kaavaillut alkuperäiset fanikatsomot. Koripalloliitto on laajentanut fanikatsomoita, jotta kaikki seurat voivat hyödyntää maaliskuun loppuun saakka voimassaolevan tarjouksen.

9.3.2011 Pohjoinen alue

Seuroille EM-karsintalippuja tarjoushintaan maaliskuun loppuun saakka

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten koripallomaajoukkueen elokuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Karsintojen kotiottelut pelataan Helsingin Jäähallissa 15.8. (Portugali) ja 21.8. (Unkari) ylösheiton tapahtuessa klo 19 molempina ottelupäivinä. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen maaliskuun loppuun saakka mahdollisuuden lunastaa pääsylippuja tarjoushintaan.

Pelaajien ilmoittaminen All Star –leiritykseen 2011-12 on käynnistynyt

Tulevaisuuden maajoukkuetoimintaa varten pelaajapotentiaalia kartoittava All Star –leiritys käynnistyy vuonna 1997 ja sitä myöhemmin syntyneiden ikäluokan osalta ensi kesäkuussa. Seuravalmentajille on jo avattu mahdollisuus ilmoittaa leiritykseen pelaajia.

Seuravalmentajilla mahdollisuus ehdottaa pelaajia Talent-päiville haastajiksi

Koripalloliitto järjestää kauden 2010–11 aikana paikallisia Talent-päivätapahtumia, joissa tarjotaan vuosina 1993–97 syntyneille pelaajille maajoukkuevalmennusta pelikauden aikana. Seuravalmentajilla on mahdollisuus ehdottaa pelaajiaan Talent-päiville haastajiksi.

8.9.2010 21:40 Koripalloliitto tiedottaa

Oletko kiinnostunut nuorten maajoukkueiden valmennus- tai tukitehtävistä?

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia nuorten maajoukkuetoimintaan. Haku koskee niin valmentaja- kuin tukitehtäviä.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

Näytä lisää vastaavia