Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

6.5.2021 08:34 Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

Päättynyt kausi oli Severi Kaukiaisen uran paras. Kuvat: Ville Vuorinen/Korisliiga

22-vuotias Kaukiainen on Kotkan Peli-Karhujen kasvatti, joka viimeiset neljä kautta edustanut Kouvoja. Päättynyt kausi oli tilastoiden valossa Kaukiaisen uran paras, kun hän kirjautti keskiarvoikseen 14,4 pistettä, 3,3 levypalloa ja 5,1 koriin johtanutta syöttöä.

- Odotukset ensi kaudelle on itsellä korkealla. Innolla odotan myös uuden kotiyleisön edessä pelaamista. Muutaman kerran olen kokenut sen vastapuolella ja täytyy sanoa, että Kauhajoella on ollut aina upea tunnelma. Toivottavasti saamme kaikki nauttia koripallosta paikan päällä tulevalla kaudella, Kaukiainen avaa seuran tiedotteessa.

Kaukiainen oli keväällä voittamassa 2019 Korisliigan hopeaa Kouvoissa. Hän on pelannut 56 nuorten maaotteluita eri ikäluokissa.

Myös päävalmentaja Janne Koskimies on tyytyväinen uuteen pelaajasopimukseen.

- Jos Korisliiga-kontekstissa puhutaan jollain pelaajalla olevan isot saappaat täytettävänä, niin se on varmaan nyt kesällä 2021 Karhu Basketin pelintekijän kohdalla. Severillä on takanaan nousujohteiset vuodet Kouvoissa ja näen tämän olevan hänelle loistava mahdollisuus ottaa seuraava askel pelaajana. Saamme Kauhajoelle määrätietoisen ja dynaamisen pelaajan, jonka ympärille lähdemme rakentamaan uutta kotimaisten pelaajien runkoa, Koskimies kommentoi.

Collin Malcolm ja Eero Innamaa jatkavat Kauhajoella

Kauhajoki käytti Malcolmin sopimuksessa olleen optiokauden. Innamaan kanssa seura solmi vuoden jatkosopimuksen, joka sisältää myös option kaudesta 2022–23.

Päättyneellä kaudella Malcolm teki tilastoihin rivin 18,1 pistettä, kuusi levypalloa ja 3,2 syöttöä.

Collin Malcolm tilastoi finaalisarjassa Vilpasta vastaan 20,8 pistettä, 6,5 levypalloa ja 3,8 koriin johtannutta syöttöä.
Collin Malcolm tilastoi finaalisarjassa Vilpasta vastaan 20,8 pistettä, 6,5 levypalloa ja 3,8 koriin johtannutta syöttöä.

- Erittäin hienoa, että meillä on nyt Collinin muodossa jatkuvuutta varsinkin, kun joukkueen kotimaiseen runkoon tulee muutoksia. Hän on vasta ammattilaisuransa alussa oleva pelaaja, jolla on paljon potentiaalia, mutta myös selkeitä kehityskohteita pelaamisessa. Odotamme Collinin olevan ehdottomasti yksi sarjan parhaista pelaajista ensi kaudella, Koskimies avaa.

Innamaa pelasi viime kaudella 4,9 pisteen ja 2,1 levyrin keskiarvoilla. Innamaa aloittaa Kauhajoella nyt neljännen kautensa.

- Eero pelasi nousujohteisen kauden ja olen tyytyväinen, että hänen ratkaisuvalmius ja itseluottamus nousivat uudelle tasolle. Okon ja Jumpan lähtö jättää meille tietysti 2-3-pelipaikoille suuren aukon, mutta samalla nämä ovat aina kasvun paikkoja nuoremmille pelaajille. Eero on toistaiseksi saanut olla ikään kuin kehittymässä kokeneempien suomalaisten pelaajien takana ja nyt kausi 2021–22 tulee olemaan hänelle erittäin iso mahdollisuus uudessa roolissa.

TuNMKY-kasvatti Innamaalle tuleva kausi on neljäs Kauhajoella.
TuNMKY-kasvatti Innamaalle tuleva kausi on neljäs Kauhajoella.
 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia