Seagulls venytti välieräsarjan seitsemänteen otteluun

26.4.2016 21:57 Helsinki Seagulls nousi ensin neljännellä jaksolla takamatkalta tasoihin, sekä lopulta jatkoajalla tappioasemasta 71-69 (22-31, 58-58) –kotivoittoon Tampereen Pyrintöä vastaan välieräsarjan kuudennessa ottelussa tiistaina. Finaaleihin etenevä joukkue ratkeaa torstaina Tampereella.

Antto Nikkarinen ja Seagulls venyttivät välieräsarjan seitsemänteen otteluun. Kuva: Francois Perthuis.

Helsinki Seagulls osoitti venymiskykyään ja henkisen kanttinsa lujuutta tiistain kuudennessa välieräottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan. Selkä seinää vasten pelannut Seagulls nousi puoliajan yhdeksän pisteen tappioasemasta venyttäen ottelun ratkaisun jatkoajalle, jossa isännät olivat tamperelaisia vahvempia vieden ottelun nimiinsä lukemin 71-69 (22-31, 58-58).

Voitolla Seagulls tasoitti välieräsarjan otteluvoitot lukemiin 3-3. Finaaleihin etenevä joukkue ratkeaa torstaina Tampereella.

Tiistain jännittävä kamppailu kulki pitkään vierailija Pyrinnön hallinnassa. Ottelua kolme jaksoa johtaneet tamperelaiset näyttivät pitkään päättävän välieräsarjan Töölön Kisahallin 1350-päisen yleisön edessä, mutta Seagulls onnistui nousemaan ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan neljännen jakson avausminuuttien aikana.

Pyrintö nousi varsinaisella peliajalla vielä kolmen pisteen johtoasemaan J’Nathan Bullockin kolmosella, mutta Seagullsin vahva neljännen kymmenminuuttisen lopetus oli päättää ottelun jo varsinaisen peliajan puitteissa. Pyrintö-ikoni Damon Williams tasoitti tilanteen kuitenkin numeroihin 58-58 runsaat puoli minuuttia ennen neljännen jakson päätöstä. Seagulls-takamies James Sinclairin epäonnistuttua seuraavassa hyökkäyksessä kahden pisteen heitossaan ja Seagullsin pidettyä vastaavasti myös Pyrinnön korintekoaikeet kurissa, ratkaistiin ottelun voittaja jatkoajan viisiminuuttisella.

Seagulls-leirin näkökulmasta jatkoaika alkoi murheellisesti, Pyrinnön karattua vajaassa parissa minuutissa neljän pisteen karkumatkalle. Kotijoukkue nousi kuitenkin Sinclairin ja Timo Heinosen onnistumisten myötä tasoihin ja Antto Nikkarisen vietyä kotijoukkueen johtoon hieman viisiminuuttisen puolenvälin jälkeen, ei Seagulls enää luopunut johtoasemastaan.

Nikkarisen ja Carl Lindbomin kakkoset kasvattivat kotijoukkueen johdon viiteen pisteeseen päätösminuutin alkajaisiksi ja Seagulls oli riittävän tarkka ottelun ratkaisuhetkien aikana pitääkseen Pyrinnön takanaan myös jännittävien viimeisten sekuntien aikana. Puolitoista sekuntia ennen loppusummeria Pyrinnöllä oli mahdollisuus hyökkäyspään päätyrajasta saada tasoitus-, tai voittoheitto aikaiseksi, mutta vierailijat eivät onnistuneet saamaan korintekoyritystä enää aikaiseksi.

Näin loppulukemiksi Töölön Kisahallin tulostaululle jäivät kotijoukkueen 71-69 –voittonumerot.

- Tänään olisi voinut kumpi tahansa joukkue voittaa, mutta mun mielestä ansaittiin kuitenkin voitto. Aina kun pilli soi ei oikein tiedetty mihin suuntaan jatketaan. Nyt mennään game seveniin ja sitten katsotaan kuka on kuka, totesi Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

- Meidän on pystyttävä pelaamaan sarjan paras peli siellä. Saatiin yksi ottelupallo tapettua, nyt lähdetään tappamaan toista. Sarja saa arvoisensa päätöksen, molemmat joukkueet ovat ansainneet seitsemännen pelin.

Seagullsin riveistä kovinta jälkeä tiistain jännitysnäytelmässä tekivät 19 pistettä heittänyt Antto Nikkarinen sekä vahvan tupla-tuplan operoinut James Sinclair (11/12). Carl Lindbom säesti kaksikkoa 13 pisteen ja 8 levypallon edestä.

Vierailija Pyrinnön Ricky Minard jatkoi vahvoja välieriään pussittamalla 26 pistettä ja repien 10 levypalloa joukkueelleen. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös J’Nathan Bullock (14/6) ja Joonas Cavén (12/4).

Välieräsarjan otteluvoitot ovat tasan 3-3.

Lisätiedot: Ottelutilastot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.