Scott säkitti Hongalle kultaa

27.4.2008 Espoon Honka on koripallon Suomen mestari vuosimallia 2008. Mestaruuttaan menestyksekkäästi puolustanut Honka pisti riehakkaat kultajuhlat pystyyn kotiyleisönsä edessä kukistamalla kouvolaisvieraansa Kouvot kori korista edenneessä trillerimäisessä neljännessä finaaliottelussa pistein 72-71 (35-35).

Hongan hohtava sankarin viitta kietaistiin ottelussa peräti 36 pistettä korkealla osumaprosentilla viimeistelleen Akeem Scottin harteille. Kevään löytö ja uransa ensimmäisiä playoff-otteluita pelannut Scott sai kunnian vastata kylmähermoisesti kultaniitistä, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää 3,3 sekuntia.

- Sain tilaisuuden, käytin sen hyväkseni ja tein unelmastani totta. Tuntuu tosi hyvältä, hihkui harlemilaiselta voitontanssiltaan hetkeksi rauhoittanut ikiliikkuja.

Koponen kehui Scottia huikeista suorituksista

Scottille vihellettiin neljäs virhe, kun peliä oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia. Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic teki kovan liikkeen ja lähetti Petteri Koposen (1/3) parketille Suomen kenties kuuluisin oikean käden peukalo edelleen vahvassa paketissa.

-  Koutsi kysyi minulta haluanko kentälle. Eihän meikäläisen jalat liikkuneet oikeastaan mihinkään, mutta onneksi tuo meidän pikkuväkkärä veti huikean pelin. Ihan uskomaton esitys jälleen kerran kaverilta, virnisti Koponen yleisöä vain entisestään villinneen Scottin suuntaan.

Heinäkuussa jälleen NBA:n kesäliigaa Portlandin paidassa Las Vegasissa pelaavan Koposen omat suunnitelmat ovat kirkkaana mielessä toisen peräkkäisen mestaruuden jälkeen.

- Nyt pistetään peukalo kuntoon ja lähdetään kohti uusi haasteita. Niin, ja kyllä tämä toinenkin mestaruus maistuu aivan yhtä hyvältä kuin se ensimmäinenkin, huikkasi Koponen.

Pavicevic: "Pelaajat ovat tehneet minusta voittajan"

Mestaruus on Espoon Hongan seurahistorian seitsemäs ja samalla jo viides tällä vuosikymmenellä.

Näiden viiden viimeisimmän mestaruuden takaa löytyy sama, särmikäskin arkkitehti, jokaisen finaalisarjansa Hongassa edukseen kuitannut päävalmentaja Mihailo Pavicevic, joka puolestaan ottaa seuraavaksi suunnan kohti Kuubaa lomamatkan merkeissä.

- Fifth, fifth, karjui Pavicevicickin samalla, kun Hongassa puolestaan neljättä kultaansa juhlinut kapteeni Jukka Matinen (9/2) kannatteli kokeneesti mestaruutta symboloivaa Pantteri-veistosta jykevillä käsillään kohti Tapiolan Urheiluhallin kattoa.

Myöhemmin Pavicevickin malttoi tarttua lähemmin viimeisimmän mestaruuden taustoihin.

- Kun otetaan huomioon kaikki ongelmamme tällä kaudella, niin tämä mestaruus on kerta kaikkiaan fantastinen suoritus meiltä. Kunnia kaikista mestaruuksistani kuluu pelaajilleni. He ovat tehneet minusta voittavan valmentajan, korosti Pavicevic, joka nousi mestaruuksien määrässä legendaarisen Pentti Salmen rinnalle.

Pavicevic myönsi aavistaneensa täpötäyden ja hienosti omiaan kannustaneen Tapiolan Urheiluhallin yleisön saavan huhtikuun viimeisenä sunnuntaina sitä, mitä se oli tilannutkin.

- Herätessäni tänä aamuna tiesin, että tämä on se päivä.

Muurinen finaalien ehdotonta eliittiä

Mestaruuden voittaneessa Hongassa kaikki olivat sankareita, mutta Scottin ohella varsinkin Kimmo Muurinen (3/7) osoittautui viimeistään nyt todelliseksi suurten ottelujen pelaajaksi siinä kuin Matinen, Koponen ja kultaa keväästä toiseen huuhtova Matt Williamskin (15/11).

- Tämä mestaruus oli huikean taistelun takana kuin oikeastaan koko kautemmekin. Tunne on mielettömän hyvä. Arvostan tätä mestaruutta näistä syistä ehkä korkeammalle kuin viime kevään vastaavaa, iloitsi Muurinen.

Muurisella on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä Hongan kanssa. Kevät ja neuvottelut Hongan puheenjohtajan Mika Sohlbergin kanssa näyttävät, miltä Kreikkaan jo päättyneellä kaudella tyrkyllä olleen Muurisen tulevaisuus näyttää.

- Mieli tekisi kokeilla siipiä myös isommassa maailmassa, heitti maajoukkuemies Muurinen.

Toijalan ryhmä taisteli suurella sydämellä

Ensimmäisiä pudotuspelejään valmentajana vetänyt Kouvojen Jukka Toijala päätti urakkansa hopeiseen kevääseen, joka sekin varmasti kirkastuu vielä muutaman päivän sisällä Kymenlaakson suunnalla.

- Olo on aika tyhjä. En osaa sanoa mikä tänään ratkaisi. Kori korista mentiin kuten lähes kaikissa muissakin tiukoissa finaaliotteluissa.

Toijala onnitteli paitsi Honkaa ja Pavicevicia, myös omiaan. Ja syystäkin.

- Jätkät taistelivat näissä finaaleissa suurella sydämellä, painotti Toijala.

Mustapaitojen yksi taistelun henkilöitymistä oli parkettien väsymätöntä paritanssia Matisen kanssa käynyt Jukka Kataja (10/1).

- Jukka pelasi samalla tavalla kuin minä olisin pelannut itseäni vastaan, puolustuksen erikoismiehenä tunnettu Matinen jakoi kehujaan kouvoslaiskaimalleen.

Kouvoista viimeisessä finaaliottelussa kovimmat saldot keräsivät Wayne Bernard (23/3) ja Corey Smith (15/8).

- Kaikki kunnia Kouvoille, joka pelasi hienon kauden ja teki finaalisarjasta hyvän. Tämä mestaruus ei helpolla tullut, Matinen päätti.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot, muita tilastoja ja tulevat ottelut löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia