Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

18.2.2023 08:56 Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

Sasu Salin jahtaa toista pokaalia viikon sisään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa jatkoi viime viikonlopun FIBA Intercontinental Cupin voiton jälkeen vahvasti kaatamalla Copa del Rey’n puolivälierässä Gran Canarian 89-73 (55-38). Salin heitti entistä seuraansa vastaan 11 pistettä, nappasi levypallon ja syötti kertaalleen. Lauantain välierässä Teneriffa saa vastaansa cup-turnauksen isäntäjoukkue Joventut Badalonan.
Ottelutilastot

Alexander Madsen ei ollut AEK:n kokoonpanossa joukkueen raivatessa tiensä Kreikan cupin välierävaiheeseen voittamalla Panioniosin jatkoajan jälkeen 93-88 (44-46, 84-84). AEK kohtaa välierässä Peristerin.
Ottelutilastot

Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Romanian cup-kannun jahti sen sijaan pysähtyi välierässä, kun Craiova hävisi tulevalle cup-voittaja Cluj-Napocalle 64-88 (28-43). Suomalaiskaksikko lukeutui jälleen Craiovan parhaimmistoon, kun Palmille kirjattiin 12 pistettä, levypallo ja syöttö. Hopkins sai tilastorivilleen 11 pistettä, levypallon ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Elias Valtosen Rostock Seawolves otti tärkeän voiton kaataessaan vieraskentällä Löwen Braunschweigin 87-71 (43-31). Valtonen kasasi kolme pistettä, syötön ja riiston. Voitolla Seawolves nousi voiton päähän pudotuspelirajasta.
Ottelutilastot

Max Besselink jäi ilman tehomerkintöjä, kun Göttingen kaatoi tiukan taistelun jälkeen Chemnitz 99ersin 87-86 (48-48). Ottelun tasaisuudesta kertoo se, että ottelun suurin johto oli seitsemän pistettä. Voitto oli Göttingenille kolmas peräkkäinen ja se on nyt viidentenä.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä eivät riittäneet kantamaan Merlins Crailsheimia voittoon sarjakärki ALBA:sta. Merlins pisti berliiniläiset tiukoille, mutta taipui lopulta 85-91 (40-43). Merlins on sarjassa 14.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon johtama Bonn ei antanut Mitteldeutscherin yllättää itseään, vaan otti kotonaan selvän 91-57 (56-20)-voiton. Bonn jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg koki neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Würzburg oli kotonaan vahvempi numeroin 90-71 (47-40). Heidelberg on heti Merlinsin perässä sarjassa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR hävisi vieraskentällä Leikmadurille 71-90 (38-36). Alaselle kirjattiin kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa ja syöttö. KR on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia