Sasu Salin juhli seurajoukkueiden maailmanmestaruutta

10.2.2020 07:46 Sasu Salin pääsi ensimmäisenä suomalaispelaajana juhlimaan seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksen, FIBA Intercontinental Cupin, voittoa.

Sasu Salin nappasi komean pystin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa voitti ensin välierässä NBA:n kehityssarjan G-liigan hallitsevan mestari Rio Grande Valley Vipersin 110-89 (51-48) Salinin kerätessä tilastoikseen kuusi pistettä, levypallon ja riiston.
Ottelutilastot

Finaalissa Teneriffa sai vastaansa Milos Teodosicin johtaman Virtus Bolognan. Teneriffa oli kotikentällään vahvempi voittaen 80-72 (42-32). Salinille kirjattiin ottelussa 12 pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa.

- Hyvä fiilis totta kai. On se aina kiva voittaa jotain. Tiukka peli. Pelasimme mielestäni hyvin koko ajan. Siinä oli pieni vaihe missä, kun Bologna pääsi viiden päähän, mutta hyvin kairasimme itsemme vähän turvallisempaan johtoasemaan ja vedettiin hienosti loppuun asti. Hyvää taistelua joukkueelta koko ajan ja hieno fiilis. Nämä ovat sellaisia juttuja joita voi sitten jossain vaiheessa muistella, Salin totesi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München hävisi kotikentällään Valencialle 59-66 (30-24). Koponen heitti ottelussa kahdeksan pistettä, otti yhden levypallon, antoi syötön ja riisti kerran. Bayern München on sarjassa viimeisenä seitsemällä voitolla ja 17 tappiolla.
Ottelutilastot

Jos Bayernin peli tökkii Euroliigassa, niin Saksan Bundesliigassa se porskuttaa edelleen vahvasti, kun sunnuntaina kaatui Giessen 94-75 (47-32). Koponen oli tällä kertaa lepovuorossa. Bayern jatkaa Bundesliigan kärjessä.
Ottelutilastot

Bundesliigassa nähtiin myös suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Tuomas ja Joonas Iisalon Crailsheim Merlins vieraili Daniel Herbertin apuvalmentaman Frankfurt Skylinersin kotihallissa. Merlinsin sensaatiomainen kausi sai jatkoa 83-81 (76-76, 37-43)-jatkoaikavoitolla.

- Millainen voitto tänään! Meillä oli vaikea valmistautuminen, kun harjoittelimme ilman Fordia, Jonesia, Spania ja Hawkinsia. Tänään näytti pitkään siltä, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia. Meillä ei ollut oikeaa fokusta kolme neljännestä. Neljännellä neljänneksellä näytimme hienoa tasoa. Meillä on joukkueessa luonteita, jotka tulevat esiin vaikeissa paikoissa. Se on jatkunut koko kauden. Tänään se oli DeWayne Russel. Olen iloinen myös Aaron Jonesista, jolla on valtava potentiaali ja oli tärkeä lenkki yhdeksällä hyökkäyslevypallolla. Olen uskomattoman ylpeä joukkueestani, Iisalo suitsutti Bundesliigan sivuilla.

Crailsheim on sarjassa hienosti neljäntenä voitettuaan 18 pelistään 12. Frankfurtin saldo näyttää viittä voittoa 13 tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin voittoon. (Kuva: Vesa Koivunen)

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan Strasbourgin kanssa avausvoittoaan päävalmentajana, kun Strasbourg katkaisi kaikki kilpailut mukaan lukien 13 ottelun tappioputkensa kaatamalla kotonaan Limogesin jatkoajan jälkeen 105-100 (95-95, 47-42).

Tuovi oli voiton jälkeen helpottunut.

- Joukkue ei ole missään vaiheessa antanut periksi ja meidän on jatkettava tällä tiellä. Tämä voitto muuttaa paljon ympärillämme ja ihmiset hymyilivät joka puolella, Tuovi kertoi Strasbourgin kotisivuilla.

Strasbourgilla on nyt yhdeksän voittoa ja 13 tappiota.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Aix-Maurienne taipui kotikentällään Nancylle 75-85 (39-39). Seppälä heitti yhdeksän pistettä ja antoi kolme syöttöä. Tappio oli Aix-Mauriennelle 11. ja voittoja on tilillä kahdeksan.
Ottelutilastot

Carl Lindbom oli käsi kuumana Puolassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Carl Lindbom oli liekeissä Puolan liigassa, kun hän takoi 23 pistettä Radomin voittaessa Legia Varsovan 79-76 (36-31). Lindbom täytteli tilastojaan myös viidellä levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla. Radom nousi pudotuspelipaikan tuntumaan ja sillä on nyt yhdeksän voittoa ja 11 tappiota.

- Tärkeä voitto ajatellen taistelua pudotuspelipaikoista. Annoimme turhaan vastustajan päästä mukaan peliin neljännellä jaksolla. Onneksi pistimme lopussa kovia heittoja sisään ja hoidimme voiton kotiin. Kiva, kun itsellenikin sattui olemaan sellainen "sasumainen" päivä kaaren takaa, Lindbom kommentoi.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn ja Gipuzkoan vahva vire sai jatkoa 94-66 (46-38)-voitolla Galegosta. Murphy merkkautti 11 pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja torjunnan. Gipuzkoa on sarjassa toisena 16 voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

Matti Nuutisen Oviedo sen sijaan taipui kotonaan Lleidalle 65-72 (27-30). Nuutinen kasasi neljä pistettä, viisi levypalloa, syötön ja torjunnan. Oviedolla on seitsemän voittoa ja 14 tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhuni heitti 10 pistettä, otti yhden levypallon ja antoi kolme syöttöä, kun Gran Canaria kukisti vieraskentällä Barcan 83-80 (47-38). Gran Canarialla on 10 voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi vieraskentällä kahden jatkoajan jälkeen Oberwart Gunnersille 97-103 (89-89, 80-80, 40-41). Swans on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

Näytä lisää vastaavia