Rannikon Euroliigajoukkue Ljubljana Opel Cup-turnaukseen

31.8.2005 Suomalaista koripallosyksyä värittää Espoon LänsiAuto Areenalla 1.-2.10. pelattava Opel Cup-turnaus, jossa esiintyvät Teemu Rannikon edustama Union Olimpija Ljubljana, Jukka Matisen saksalaisseura Opel Skyliners sekä paikallisvastustajat turnausisäntä Espoon Honka ja liigaan noussut Torpan Pojat Helsingistä.

Slovenian mestarin Ljubljanan ensi kauden päätavoitteet ovat Euroliigassa, sekä entisen Jugoslavian alueelta tulevien Adrian maiden huippujoukkueiden välillä pelattavassa sarjassa.

Kahden vuoden mittaisen sopimuksen slovenialaisseuran kanssa solminut Rannikko matkustaa Ljubljanaan heti, kun maajoukkueen EM-karsintaurakka on saatu ensi viikolla päätökseen.

- Joukkue on harjoitellut jo tiiviisti kaksi viikkoa uuden valmentajan, kroatialaisen Pino Grdovicin alaisuudessa. Odotan innolla pääsyä mukaan joukkueen kuvioihin ja tietenkin otteluja Opel Cupissa, joka on hieno tapahtuma suomalaiselle koripallolle, sanoo 189-senttinen turkulaislähtöinen takamies Rannikko.

Viisi viimeistä kautta Italian kentillä pelanneelle Rannikolle Ljubljana oli luonteva valinta. Joukkue tarjoaa paljon kovia pelejä ja samalla paljon kaivattua peliaikaa.

- Tavoitteeni on olla joukkueen toinen aloittava takamies. Ljubljana on tunnettu aina joukkueena, joka tarjoaa hyvät kehitysmahdollisuudet nuorille pelaajille. Se näkyy nykyisenkin joukkueen kokoonpanossa, jossa minä alan olla jo yksi vanhimmista pelaajista, laskee Rannikko, joka viettää 25-vuotissyntymäpäiviään ensi viikon perjantaina.

Rannikko ei lähde arvailemaan Opel Cupin voittajaa. Mikäli maajoukkue selvittää tiensä A-divisioonaan, jää Rannikolle noin viikko aikaa tutustua joukkueensa kuvioihin.

- Mahdollisesti ehdin pelata yhden matsin alle Ljubljanan kanssa ennen Opel Cupia. En lähde lupaamaan mitään lopputuloksista, mutta joka tapauksessa on hienoa päästä Suomeen pelaamaan ja näyttämään osaamistaan suomalaisille, kertoo Rannikko.

Matisen Frankfurt Espooseen Ivan Sunaran valmennuksessa

Opel cupin toinen ulkomaalaisjoukkue on jo aiemmilta vuosilta tuttu, alkukesän ranneleikkauksesta hyvää vauhtia kuntoutuvan Jukka Matisen edustama saksalaisjoukkue Frankfurt Skyliners. Frankfurtin koripalloylpeys pelaa ensi kaudella Bundesliigan lisäksi ULEB-cupia.

Skyliners solmi tiistaina sopimuksen uuden valmentajan, myös mittavan henkilökohtaisen pelaajauran omaavan kroatialaisen Ivan Sunaran, 46, kanssa.

Kolmen vuoden sopimuksen Frankfurtin kanssa allekirjoittanut Sunara valmensi viime kaudella KK Zagrebia. Aktiiviurallaan hän pelasi 1980-luvulla myös silloisessa Jugoslavian maajoukkueessa voittaen olympiapronssia Los Angelesissa vuonna 1984.

Skyliners ylsi viime syksynä Opel cupin finaaliin häviten kuitenkin Rannikon ja Hanno Möttölän silloin edustamalle ja myöhemmin tänä kesänä konkurssiin kaatuneelle Scavolini Pesarolle pistein 90–58.

Honka ja ToPo kovat paikallisvastustajat

Järjestyksessään 3. Opel Cupin kvartetin täydentää isäntä-Hongan lisäksi erittäin mielenkiintoinen paikallisvastustaja, kovalla ryminällä Helsingin koripallon pääsarjakartalle palauttanut Torpan Pojat. Molemmat ovat asettaneet Suomen mestaruuden ensi kauden tavoitteekseen.

Mihailo Pavicevicin valmennuksessa jatkava Honka on vahvistunut tuntuvasti muun muassa viime kauden liigan parhaalla pelaajalla Tim Kisnerillä ja Monte Cummingsilla, sekä ToPossa vuoden pelanneilla paluumuuttajilla Markus ja Jukka Hemdahlilla.

Honka valmistautuu Opel Cupiin ja alkavaan sarjakauteen valmentajansa Pavicevicin kotimaisemissa. Honkaa odottaa Serbia ja Montenegrossa tiivis ottelu- ja harjoitusviikko.

- Valmistautumisjakso liigaan käytetään todellakin tehokkaasti hyväksi. Odotan varsinkin Opel Cupia mielenkiinnolla. Jokainen ottelu on pelaajalle ainutlaatuinen näytön paikka, painottaa kaksi viikkoa Hongan kanssa harjoitellut ja hyvin pääkaupunkiseudulla viihtyvä Kisner.

Laadukkaita pelejä

Olli Nikitin esiintyi viime syksynä Hongan kapteenina edukseen Opel Cupissa.

- Siitä tapahtumasta jäi todellakin hyvä maku suuhun. Tällä kertaa olemme valmiimpia ja meillä on parempi joukkue koossa. Pelaamme cupissa tiukasti voitoista, lupaa Nikitin.

ToPon kapteeni Ville Tuominen pitää Opel Cupin otteluita parhaana mahdollisena valmistautumisena kotimaisen sarjakauden kynnyksellä.

- Vastaan asettuu täysiä ammattilaisjoukkueita, joten saamme sopivasti tuntumaa kotimaista liigaa kovempiin otteluihin.

- ToPolla on jalkeilla sen tasoinen joukkue, joka lähtee voittamaan liigassa jokaista ottelua ja sen myötä Suomen mestaruutta. Muuta tavoitetta pääsarjassa pelaavalla joukkueella ei voi nähdäkseni olla, painottaa Tuominen.

3. Opel Cupin ohjelma 1.-2. lokakuuta Espoon LänsiAuto Areenalla:

Lauantai 1. lokakuuta:

Klo 16:00 ToPo - Union Olimpija Ljubljana

Klo 18:00 Honka - Frankfurt Skyliners

Sunnuntai 2. lokakuuta: 

Klo 15:00 sijat 3-4 ja Klo 17:00 sijat 1-2

Pääsyliput:

Turnauslippu: 30eur aikuiset/15eur lapset, varusmiehet ja eläkeläiset. Päiväliput: 20eur aikuiset/10eur lapset, varusmiehet ja eläkeläiset.             

Liput ennakkoon www.menolippu.fi 09 25102987 tai www.lippupalvelu.fi.  Lippukaupat, puh 0600 10800 (1,30/min + pvm) 0600 10020 (4,93/puhelu + pvm). Liput tulevat myyntiin torstaina 1. syyskuuta klo 12

 

 

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia