Randi Brownin kuuma heittokäsi johdatti HyPon voittoon

18.12.2018 21:04 Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa kohtasivat sarjakärki Hyvinkään Ponteva, sekä sarjan häntäpäässä oleva ToPo. Ensimmäisen kahden jakson ajan ottelu pysyi tasaväkisenä, mutta toisella puoliajalla HyPo jyräsi voittoon numeroilla 69-84.

HyPon pelintekijä Randi Brown tykitti ottelussa yhteensä messevät 32 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Sarjakärki Hyvinkään Ponteva katkaisi kaksi tappiota kestäneen otteluputkensa kaatamalla ToPon vieraissa lukemin 69-84 (42-51). Joukkueiden edellinen taisto alkukaudesta päättyi myös HyPon selvään voittoon Martinahallissa. Ponteva pääsi kuittaamaan sarjapisteet itselleen, ja sai näin ollen nousta jaetulta ykköstilalta sarjataulukon kärkeen yksin. ToPo joutui puolestaan lähtemään joulutauolleen jumbosijalta.

HyPo vei lopulta voiton reilusti, mutta toiseen jaksoon asti ToPo haastoi sarjakärkeä kovaa. Ensimmäiset jaksot olivatkin tasapuolista taistoa rinta rinnan, ja ehtipä ToPo jo käväistä pienessä johdossakin Laura Saarisen ja Hanna Valkeisen hyökkäyspään onnistumisilla. Pelin todelliseksi hahmoksi nousi kuitenkin HyPon Randi Brown (32/5/5s/4r), joka toi joukkueensa lopullisesti rinnalle ja ohi. Brown ei turhia arkaillut toisen jakson lopussa, sillä naisen tulikuuma heittokäsi osui viimeisen kolmen minuutin aikana kolmosen kaaren takaa peräti viisi kertaa.

Brownin onnistumiset siivittivät vierasjoukkueen vielä maltilliseen yhdeksän pisteen johtoon, mutta tästä ei onnistunut ToPo kuitenkaan enää nousemaan puoliajan jälkeen. Kolmannen jakson puolivälissä kotijoukkueen heitot alkoivat kolista rautoihin, ja HyPo meni pysäyttämättömästi menojaan. HyPo oli ottelussa selvästi parempi kaukoheitoissaan, sillä onnistumisia kaaren takaa kertyi yhteensä 13, kun taas ToPo sai pallon sukkaan kolmesti.

Brown ei ollut Pontevan rivistöstä suinkaan ainoa ottelun onnistuja. Anni Jämsä tuli peliin mukaan alusta asti hyvävireisenä kirjauttaen itselleen 17 pistettä, viisi levypalloa, sekä viisi korisyöttöä. Taru Tuukkanen puolestaan viimeisteli tupla-tuplan 11/19. Titta-Riina Lepistö tilastoi lukemat 8/6, mikä tarkoitti sitä, että levypalloja on täten kertynyt nyt yhteensä huimat 1500. Lepistö on 19. pelaaja, joka on vuosien saatossa yltänyt kyseiseen määrään. Yhden pelin levypalloennätys on Lepistöllä 17.

Kotijoukkueen kuumin pelaaja oli pelissä Ashli Payne, joka nakutti 21 pistettä, napsi 13 levypalloa ja tyylitteli päälle vielä kuusi syöttöä. Laura Saarinen avitti joukkuettaan tilastoimalla 8/9/3s.

Ottelutilastot

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.