Pyrintö nujersi taistelevan Seagullsin, eteni jälleen Korisliigan finaaleihin

28.4.2016 Tampereen Pyrintö nähdään Korisliigan finaaleissa jo neljännen kerran tällä vuosikymmenellä. ”Punakone” varmisti kevään 2016 finaalipaikkansa nujertamalla vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella läpi välieräsarjan taistelleen Helsinki Seagullsin välierien kuudennessa osaottelussa pistein 74-65 (40-28).

J'Nathan Bullock oli tulessa, kun Pyrintö eteni jälleen finaaleihin.

Antero Lehto osui torstaina kaaren takaa.

James Sinclair oli Seagullsin vahva mies Pyynikillä.

Carl Lindbomin Seagulls isännöi pronssiottelua tiistaina Kisahallilla. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita.

Pyrintö oli torstaina lähettää helsinkiläiset pronssiotteluun jo toisella neljänneksellä, kun Antero Lehto, J’Nathan Bullock ja Joonas Cavén saivat heittojyvänsä kohdalleen kaaren takaa.

Tamperelaistroikka nostatti Pyynikillä suoranaisen hurmion latomalla kolmosillaan taululle 38-18-johtolukemat vain neljä minuuttia ennen tauolle lähtemistä. Pudotuspeleissä kerta toisensa jälkeen kanveesista noussut Seagulls ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, vaan kavensi valmentajansa Mikko Larkaksen ohjeilla tappioasemansa 12 pisteeseen (40-28) tauolle lähdettäessä.

Pyrintö piti johtonsa vielä pitkään kolmannella jaksolla yli kymmenen pisteen, mutta Seagulls nipisti eroa kori korilta pienemmäksi. Vierasjoukkuetta antaumuksella kannattanut Seagulls-fanikatsomo saikin päätösjakson alussa tuuletella täysin palkein, kun Terrence Watson toi perättäisillä pisteillään vieraat jo yhden pisteen päähän – 56-55.

Ratkaisevilla hetkillä Pyrintö kuitenkin teki sen, mitä se on parhaimmillaan tällä kaudella tehnyt.

Ilkka Palviaisen suojatit imivät kaiken ilman pois Seagullsin hyökkäyksestä ja ajoivat helsinkiläiset pakotettuihin ratkaisuihin ajan käydessä vääjäämättä umpeen. Pyrintö ei tehnyt toisessa päässä kenttää ihmeitä, mutta Esian Hendersonin, Damon Williamsin ja Ricky Minardin korit kasvattivat kotijohdon jälleen kymmeneen pisteeseen – 68-58 – kun ottelua oli pelaamatta enää kolme ja puoli minuuttia.

Timo Heinonen ja Carl Lindbom nostattivat vielä kerran taisteluhenkeä vieraissa kaventamalla eron viiteen, mutta kaikkensa antanut vierasjoukkue joutui lopulta lähtemään pukuhuoneeseen pettymyksen tunne hartioillaan, kun Pyrintö jäi kiittämään kotiyleisöään tuesta palattuaan finaaleihin kahden vuoden tauon jälkeen.

Kolmesti kaaren takaa osunut J’Nathan Bullock (20/5 syöttöä) johti voittajia ja sai suurimman tuen Ricky Minardilta (14/7/4 syöttöä/3 riistoa), neljä kolmosta säkittäneeltä Antero Lehdolta (12/2), Esian Hendersonilta (11/7) sekä Joonas Cavénilta (9/8).

Gullsin taistelun ilmentymiä olivat James Sinclair (19/9), Terrence Watson (17/2), Carl Lindbom (13/5/3 riistoa) ja Antto Nikkarinen (12/0).

”Sarja oli aikamoista shakkia”

Tunteet olivat pinnassa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Vaikka ilman Jason Conleyta ottelusarjaan lähtenyt Seagulls oli välieräsarjan ennakkoasetelmissa altavastaaja, Gulls-päävalmentaja Mikko Larkas ei peitellyt pettymystään tappion jälkeen.

- Sarja oli aikamoista shakkia. Pelaajia liikuteltiin ja mietittiin, miten saadaan toisen heikkous näkyviin. Aika paljon ottaa päähän, että se shakkimatsi hävittiin, Larkas huokaisi.

- Tämä peli ratkesi siihen, että oltiin hetkittäin ihan pehmeitä ja kiukuteltiin ihan turhaan. Emme juosseet tarpeeksi hyvin takaisin puolustukseen ja annettiin kotijoukkueelle liikaa etumatkaa.

Vaikka Seagulls onnistuikin pakottamaan Pyrinnön 20 pallonmenetykseen, Pyrintö oli korin alla kokonsa mukainen joukkue ja vei levypallot päätä lyhyempien stadilaisten edestä 38-27.


Toinen ottelun ratkaisusta oli kaukoheittopeli: Pyrintö heitti – pitkälti toisen jakson hurmoksensa turvin – kolmosensa 62% tarkkuudella, kun taas Gullsilta putosi vain neljä heittoa 16% tarkkuudella. Tamperelaiset saivat kaukoheitoillaan riittävän etumatkan hyydyttääkseen johtonsa pelin loppuun asti.

- Haluan antaa suuren tunnustuksen Seagullsille kovasta duunista. Yksi sitkeimmistä korisjengeistä ja äijäporukoista joita on nähty, ylisti Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen välierävastustajaansa.

- Mielenkiintoisella mielellä Kouvolaan ja lähdemme kokeneella joukkueella haastajana finaaliin. Ihan kauheasti en ole uhrannut vielä ajatusta Kouvoille, mutta staffilla on tilanne hyvin hallussa. Nautitaan nyt tunti, pari finaalipaikasta ja aletaan sen jälkeen taas hommiin, päätti Palviainen.

Finaalit käyntiin 2. toukokuuta, pronssiottelu Helsingissä

Kouvolan Kouvot isännöi Korisliigan finaalien avausottelua Kouvolan Lumon Areenalla maanantaina 2. toukokuuta. Pyrintö puolestaan tuo toisen finaaliottelun Tampereelle keskiviikkona 4. toukokuuta.

Pyrinnön kotikentästä Korisliigan finaaleissa ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta seuran antamien tietojen mukaan Pyrintö selvittää mahdollisuuksiaan pelata finaaleja Tampereen Hakametsän jäähallissa.

Finaalit voittaa ensimmäiseksi neljään otteluvoittoon yltänyt joukkue.

Pronssimitalien kohtalo ratkeaa tiistaina 3. toukokuuta Töölön Kisahallissa, kun kevään yllättäjät Seagulls ja BC Nokia iskevät yhteen. Kumpikaan joukkue ei ole voittanut miesten SM-mitalia historiansa aikana.



Lisätietoja: Ottelutilastot
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia