Pyrintö näytti kyntensä kaatamalla Kouvot – Tomas Pihlajamäellä moniennätysilta

19.2.2022 20:41 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittoja tuli tänään Tampereen Pyrinnölle, Salon Vilppaalle ja Kauhajoelle. Alemmassa juhlivat BC Nokia ja Lahti Basketball.

Tomas Pihlajamäki pisti ennätyksensä uusiksi. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö otti ylemmän jatkosarjan ottelussa kovan päänahan kaataessaan Korisliigan runkosarjan toiseksi korkeimmalle sijalle sijoittuneen Kouvot rajuin luvuin 110–86.

Pyrinnön juhlia johti 22-vuotias kotimainen takamies Tomas Pihlajamäki, joka rikkoi oman ennätyksensä useassakin kategoriassa – erityisen huomion arvoisesti pisteissä, koriin johtavissa syötöissä ja tehokkuuslukemassa. Pihlajamäen tilastoissa näkyi ottelun päätteeksi 19 pistettä, seitsemän syöttöä ja 27:n tehokkuus.

– Kokonaisuudessaan tämä oli aivan loistava voitto. Saimme niitä heittoja, joita halusimme ottaa, ja olimme kovia levypallotilanteissa. Kun loppua kohden heitot alkoivat mennä sisään, niin tulokset alkoivat näkyä taululla. Omat onnistumiseni olivat lopputulosta siitä, miten pelasimme joukkueena, Pihlajamäki kommentoi.

Kouvojen puolella kovin tilastonikkari oli 31 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä kirjauttanut Billy Boyd III.

Ottelutilastot

Salon Vilpas yllätti Helsinki Seagullsin pisteen voitolla. Kotikentällään pelannut sarjan kolmosjoukkue Seagulls joutui taipumaan 84–85.

Kovinta jälkeä ottelussa teki Vilppaan Bryan Griffin, joka tilastoi 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja 38:n arvoisen tehokkuuslukeman.

– Oli kova peli, ja taistelimme joukkueena viimeiseen sekuntiin asti. Meiltä puuttui useita pelaajia, ja halusimme ottaa voiton joukkueena myös heille, Griffin kertoo.

Seagullsin puolella jälkensä jättivät erityisesti Joe Lawson ja Shawn Huff. Lawson tilastoi 19 pistettä ja kuusi levypalloa, Huff puolestaan 17 pistettä ja niin ikään kuusi levypalloa.

– Sillon kun sitä tarvittiin, niin Vilpas pelasi paremmin. He toteuttivat paremmin, ehkä vähän kurinalaisemmin. Me pelaamme hyvin ajoittain, mutta puuttuu vähän jotain, että pääsisimme kunnolla niskan päälle, kommentoi Huff.

Ottelutilastot

Korisliigan kiistaton kärkijoukkue Kauhajoki väsytti KTP-Basketin roimalla marginaalilla. Kauhajoki juhli kotivoittoa luvuin 107–69.

Voittajajoukkueessa nähtiin tasaisesti kovia piste-esityksiä: Simeon Carterilta 23, Cameron Jonesilta 18, ja Teemu Suokkaalta 15.

– Tässä on yhä paljon töitä edessä varsinkin puolustuspäässä. Oli mukava itse pelata pitkästä aikaa isompia minuutteja ja saada onnistumisia. Ei ole hetkeen mennyt niin hyvin kentällä, kommentoi Suokas.

KTP:n pistehai oli jälleen Remu Raitanen, tällä kertaa 22 pisteellä.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa tiukkoja kamppailuja

BC Nokia taivutti alemman jatkosarjan ottelussa Kobrat täpärästi 88–82.

Kentän kovin pistemies oli Nokian Steven Haney 26:lla, mutta tolkuttomin tilastorivi oli jälleen kerran joukkuetoveri Arnaldo Torolla. Sentteri Toro teki 20 pistettä ja napsi samalla 25 levypalloa.

– Aika monivaiheinen ottelu, oli paljon runeja. Peli aaltoili ihan liikaa. Se ratkesi tänään hyökkäyslevyihin, erityisesti Toron uskomattomaan levypallopelaamiseen, totesi Kobrien päävalmentaja Ville Turjakin.

Benjamin Raymond edusti Kobrien riveissä 15 pisteen edestä.

Ottelutilastot

Siitä huolimatta, että Korihait on Korisliigan viimeisellä sijalla, joukkue on pelannut viime aikoina nousujohteisesti. Tänään ei veto kuitenkaan riittänyt, vaan Lahti Basketball vei voiton luvuin 94–90.

Takuumiehinä Lahdella häärivät Khalil Iverson – 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa – sekä Chris Clarke – 13 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Korihaiden työjuhta oli Mitchell Smith 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia