Pyrintö, Kataja ja KTP Korisliigan välieriin

5.4.2011 Korisliigan puolivälierät ratkesivat tiistaina kolmen ottelusarjan osalta, kun runkosarjan kärkikolmikko Tampereen Pyrintö, Joensuun Kataja, KTP-Basket harppasi välieriin suoraan 3-0 -voitoin. Neljännessä puolivälieräparissa Korihait siirtyi 2-1-johtoon Espoon Honkaa vastaan.

Pyrintö oli tiukilla viime kevään finaalivastuksensa kanssa, mutta eteni välieriin. Kuvassa ahkerasti vapaaheittoviivalle tiistaina hakeutunut Kenneth Lowe.

Katajan Antti Kanervo rankaisi ex-seuraansa kaksinumeroisilla pisteillä, kun joensuulaiset päättivät Kouvojen kauden.

KTP:n Sefton Barrett tykitti peräti 40 pistettä kotkalaisten nylkiessä Karhun.

Korihait kaatoi Bojan Sarcevicin johdolla Hongan ja on voiton päässä välieristä. Kuvat: Matti Koskinen & Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Ratkaiseva kolmas voitto lohkesi vaikeimmin yllättäen Pyrinnölle, joka kamppaili Tampereella Torpan Poikia vastaan jatkoajalle asti. Pyrintö jatkoi yli kaksi kuukautta kestänyttä kotivoittojen sarjaansa 94-87 (78-78, 31-47) -tuloksella.

ToPo johti peliä lähes koko varsinaisen peliajan, parhaimmillaan kolmannen jakson alussa jo 20 pisteellä. Pyrintö vääntäytyi ensi kerran johtoon viimeisellä minuutilla, mutta ToPon Michael Poundsin kori siirsi ratkaisun jatkoajalle. Siinä ToPon pelimerkit olivat vähissä, kun LaVell Blanchardin ja Tyray Pearsonin virhetilit olivat täyttyneet. ToPo taisteli kuitenkin viimeisen minuutin 85-85 -numeroihin asti, mutta hävisi loppuhetket 9-2.

- ToPo pelasi huikean pelin ja antoi meille muistutuksen, ettei tässä vaiheessa ole enää helppoja pelejä. Pidimme tauolla tiukan palaverin ja aloimme puolustaa huomattavasti kovemmin. Saimme käännetyksi pelin rytmin ja lopulta voitonkin itsellemme. Olemme ennenkin nousseet tiukoista tilanteista, korosti Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Damon Williams ja Kenneth Lowe muodostivat Pyrinnön tehoparin 24:llä ja 23 pisteellä.

Blanchard teki ToPolle 22 ja Pounds 18 pistettä.

Kataja nujersi Kouvot

Kataja otti Joensuussa kolmannen voiton Kouvolan Kouvoista 76-63 (35-28) -numeroin.

Kouvot hallitsi peliä toisen jakson alkuun. Kun Kataja pääsi edelle, se ei enää luopunut asemastaan. Kouvot tosin kipusi vielä toiseksi viimeisellä minuutilla viiden pisteen päähän.

Darren Fells teki Katajalle 16 pistettä ja trio Antti Kanervo, Jared Newson, Sami Lehtoranta 12 pistettä mieheen.

Durell Vinson nosteli Kouvoille 16 pistettä ja Ville Kaunisto sekä B.A. Walker 11 pistettä.

KTP ei jättänyt yllätysmahdollisuutta

Kauhajoen Karhulle povattiin puolivälierien yllättäjän roolia, mutta KTP-Basket ei jättänyt pohjalaisille yllätyksen sijaa. Kotkalaiset voittivat ottelusarjan puhtaasti ja ottivat ratkaisevan voiton Kotkassa murskaluvuin 125-85 (71-48).

Peli ratkesi oikeastaan jo ensimmäisellä neljänneksellä, kun kotijoukkue mätti kymmenessä minuutissa peräti 39 pistettä ja karkasi 15 pisteen johtoon. Kolmas jakso pelattiin tasaisesti, mutta neljännellä KTP viimeisteli 40 pisteen voittonsa.

KTP osui kotikoreihin tarkasti, kun se upotti 16 kolmen pisteen koria 59 prosentin tarkkuudella.

Sefton Barrett heitti voittajille muhkeat 40 pistettä, joista 30 jo taukoon mennessä. Clifton Jones keräsi 22 pistettä.

Karhusta Walter Baxley päätyi 22 pisteeseen ja Jeremiah Wood 17 pisteeseen sekä 16 levypalloon.

Korihait taas kova kotona

Korihait meni Espoon Honkaa vastaan johtoon 2-1 -voitoin, kun uusikaupunkilaiset jatkoivat voitokkaita kotipelejään 92-66 (33-20) -tuloksella.

Peli pysyi tasaisena toiselle jaksolle, jonka aikana Honka teki vain kahdeksan pistettä. Korihait nousi 13 pisteen taukojohtoon, jota Honka ei pystynyt enää kaventamaan.

- Intensiteettimme oli taas sillä tasolla kuin sen pitääkin olla, kehaisi Korihaiden valmentaja Tom Westerholm omiaan.

Bojan Sarcevic heitti Korihaille 24 pistettä. Lawrence Wright kahmi 19 pistettä ja 15 levypalloa.

Hongasta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Jamar Wilson 25:llä ja Tuomas Iisalo 11 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.