Pronssimitalit matkasivat Kotkaan

1.4.2005 Naisten SM-sarjan pronssiottelussa kohtasivat ylemmän loppusarjan voittaja Äänekosken Huima ja kolmonen Kotkan Peli-Karhut. Tasainen kamppailu päätyi seuran 60-vuotis juhlaa viettävän Peli-Karhujen voittoon luvuin 62–75 (34–33).

Ensimmäinen puoliaika pelattiin kovalla vauhdilla. Molemmat joukkueet olivat kokeneet kitkerät tappiot välierissä, mutta pronssimitalin saalistaminen sai silti joukkueet ottamaan tosissaan mittaa toisistaan.

Auli Nyman ja Kenya Robinson muodostiavt taisteluparin heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Kamppailu kääntyi ottelun toisella jaksolla Nymanin eduksi ja hän pakotti Robinsonin lukuisiin ohiheittoihin.

Toisella puoliajalla Reetta Piipari pisti ison vaihteen päälle kotkalaishyökkäykseen. Kotijoukkueen liike seisahtui ja hyökkäykset päättyivät usein huonoon ratkaisuun. Kun neljäs jakso oli vanhentunut muutaman minuutin, oli Peli-Karhut ottanut pelin haltuunsa ja ero pysyi Huiman pyristelyistä huolimatta kymmenessä pisteessä. Pronssiottelu päättyi lopulta luvuin 62–75.

Peli-Karhujen maajoukkuekaksikko toimi voiton avainhenkilöinä. Auli Nyman teki kovan puolustuksen ohella 17 pistettä ja repi 15 levypalloa. Reetta Piipari puolestaan onnistui 32 pisteen, neljän levypallon ja neljän syötön edestä. Amerikkalaisvahvistus Lindsay Hicks heitti 21 pistettä ja repi kahdeksan pistettä. Tehokolmikon lisäksi pisteille pääsi vain Päivi Kinnari viidellä pisteellään.

Huiman joukkueeseen piiskasi ryhtiä kapteeni Sanna Puskala 19 pisteen, kuuden levypallon ja kuuden syötön edestä. Myös ruotsalaisvahvistus Angelica Gabrielsson pelasi pirteästi tehtaillen teholukemat 15/5. Kenya Robinson joutui tyytymään 13 pisteeseen mutta repi 18 levypalloa.

Ottelun hahmo Reetta Piipari nappasi toisen pronssimitalinsa naisten SM-sarja tasolla. Maajoukkuetakamies piti huolen, että ottelun ratkaisuhetkillä kotkalaiset olivat omassa pelissään varmempia ja määrätietoisempia.

- Onhan pronssimitali meille kova suoritus. Oli ehkä hyvä, että saimme välierätappion jälkeen harjoitella hetken ja antaa pettymyksen hieman laantua. Tänään kaikki olivat valmiina pelaamaan, kertoi koripallosta muutaman viikon lomaa pitävä Piipari.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.