Pronssimitalien kohtalo avoin, avauspeli tasaista kori-iloittelua

6.4.2004 Miesten SM-Koriksen ensimmäisen pronssiottelun lopputulos takaa jännityksen torstaina pelattavaan toiseen osaotteluun. Honka kukisti KTP Basketin niukasti Karhuvuoren Urheilutalolla lukemin 97–95. Pronssimitalien kohtalo ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Avauspuoliaika oli molemmilta joukkueilta melkoista vauhdinpitoa, eivätkä kummatkaan säästelleet hyökkäyskorilla. KTP:n vauhtia piti yllä 20 pistettä ottelussa upottanut kapteeni Roope Mäkelä, kun Hongalta etenkin Stephen Rich (19/11), Jyri Lehtonen (14/2) ja Shawn Huff (16/4) nautiskelivat tarjolla olleesta tilasta.

Yleisölle hyökkäysvoittoinen peli oli mielekästä katsottavaa, etenkin kun puoliajalle mentäessä eroa oli jälleen vaivainen piste (57–58). Valmentajat lienevät olleen yleisön kanssa eri mieltä, sillä toiselle puoliajalle joukkueet tulivat selvästi puolustustaan tiivistäneinä. Etenkin Hongan puolustus näytti pitkään siltä kuin mitalipeleissä sopii odottaa. Vieraat alkoivat kolmannella neljänneksellä venyttää marginaalia isäntiinsä nähden. Ero pääsi kasvamaan 32 minuutin kohdalla 13 pisteeseen ja näyttikin siltä, että Honka pääsee toiseen otteluun turvallisen etumatkan turvin.

KTP-leirissä oltiin eri mieltä. Ottelun loppupuolella kentälle tullut Jari Syrjänen (7/4) alkoi hiillostaa Richiä, onnistuenkin osin sekoittamaan tehosentterin pasmat. KTP:n todellinen paluu pronssitaistoon nähtiin kuitenkin vasta ottelun kahdella viimeisellä minuutilla. Hongan ajassa 38:20 ottaman aikalisän jälkeen Markus Myllylä (17/8) pääsi kahdesti heittämään vapaasta paikasta Richin unohdettua hyvänä heittäjänä tiedetyn miehen yksin kolmen pisteen kaaren taakse. Myllylä onnistui molemmissa ratkaisuissaan ja kun kuumana käyneelle miehelle onnistuttiin pelaamaan vielä kolmaskin heittopaikka kaarelle ja lopputulos oli sama kuin kahdella aiemmallakin kerralla, oli KTP päässyt kotiyleisön riemuksi aivan Hongan kantaan. Honka meni KTP:n loppukiristä lukkoon, eikä onnistunut viimeistelemään loppuhetkillä pistettäkään.

KTP jäi kauden viimeisessä kotiottelussaan ilman voittoa, mutta sillä ei liene suurtakaan merkitystä. Kotkalaisten takaa-ajoasema on torstaina vaivaiset kaksi pistettä. Kun muistetaan, että KTP on viihtynyt hyvin Tapiolassa parin viime kauden kohtaamisissa, tulee Hongalla olemaan täysi työ pitää vieraat takanaan. KTP:n työsarkaa voi kuitenkin vaikuttaa Iiro Tenngrenin mahdollinen poissaolo. Tenngren pyöräytti nilkkansa tiistaina vartin pelin jälkeen, eikä palannut enää peliin.

- Tyypillinen pronssipeli. Etenkin kolme ensimmäistä neljännestä oli aika rentoa pelailua, jonka varmasti puoliaikalukemista näkee. Päätösneljänneksellä alettiin sitten jo pelata tosissaan voitosta. Torstain ottelussa molemmat joukkueet ovat varmasti paremmin hereillä ja parketilla on huomattavasti tiukempaa vääntöä, arvioi Hongan kapteeni Markus Hemdahl.

- Onhan tuo kaksi pistettäkin meille etua toiseen otteluun lähdettäessä. Ehkä meille on henkisesti jopa helpompi lähteä otteluun näistä asetelmista kuin jostain näennäisen turvallisesta kymmenen pisteen johdosta. Joka tapauksessa vakaa aikomus on päättää tämä kausi voittoon, summasi Hemdahl.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/

Asiat

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.