Pitkä odotus päättyi vihdoinkin, Kataja on Suomen mestari!

19.5.2015 Kataja Basket sai vihdoinkin kauan odotetun palkintonsa, kun kuuden hopeamitalin jälkeen joensuulaisseura pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Trilleriksi edenneen ottelun ratkesi vasta viimeisellä minuutilla, kun ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Teemu Rannikko heitti viimeisellä neljällä pisteellään lopputulokseksi 88-85 (44-49).

Sukkaa leikannut Petri Virtanen...

... ja Kataja Basket ovat uusia Suomen mestareita!

Virtasen lisäksi Teemu Rannikko voitti ensimmäisen kerran urallaan Suomen mestaruuden.

Tommi Huolila jatkoi urotekojaan latomalla 20 pistettä ratkaisevassa finaalissa.

Penkiltä viiden virheen takia loppua jännittänyt Robert Arnold riensi onnittelemaan pelannutta Huolilaa.

Pekka Salminen ja Kataja saivat mestaruuden kunniaksi kultakypärät päähänsä. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Finaaliottelun ensimmäinen puoliaika oli todellista hyökkäyspään ilotulistus, kun molemmat joukkueet iskivät hurjilla heittoprosenteilla palloa sukkaan. Bisons pysyi kuitenkin niskan päällä, kun Anthony Hilliard naulasi kolmosen toisensa perään ja taitavalla laiturilla oli puoliaikaan mennessä kasassa jo 18 pistettä.

Kataja kuroi Bisonsin viiden pisteen johtoaseman tasoihin heti puoliajan jälkeen Teemu Rannikon esitellessä pelinäkemystään, mutta vierasjoukkue lopetti kolmannen neljänneksen tyylillä, kun Hilliard upotti kaksi kolmosta siivittivät loimaalaiset flow-tilaan ja 65-71-johtoon.

Päätösjaksolla Petri Virtanen upotti vaikealla kolmosellaan Katajan tasoihin 73-73, minkä jälkeen ottelu eteni kori korista. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Katajan toinen selkäranka Robert Arnold sai viidennen virheensä kotijoukkueen ollessa kahden pisteen takana ja Mehtimäen Jäähalli 2532 katsojaa jäivät hetkeksi pureksimaan kynsiään.


Rannikko ja Horton nousivat esiin tiukalla hetkellä


Bisonsin virhetilin ollessa täynnä Ken Horton ja Rannikko kalastelivat virheitä. Reilu minuutti ennen loppusummeria Horton naulasi kahdella vapaaheitollaan tilanteeksi 84-83, Katajan puolustus teki Hilliardin heiton vaikeaksi ja toisessa päässä Teemu Rannikko ajoi keskelle, harhautti puolustajansa ilmaan ja naulasi tyylipuhtaan hyppyheiton.

Martin Zenon syötöstä Ian Hummer kavensi 86-85. 16 sekuntia ennen loppua Kataja pelasi pallon aikalisän jälkeen Rannikolle, joka pujahti Bisons-tuplauksen välistä ja pääsi kuluttamaan kellosta arvokkaita sekunteja ennen kuin loimaalaiset ehtivät rikkomaan.

Ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Rannikko oli vapaaheittoviivalla yhtä varma kuin viimeiset kaksikymmentä vuotta, ja vei Katajan kolmen pisteen johtoon. Bisonsin aikalisän jälkeen sekä Hummerin että Hilliardin tasoitusyritykset menivät ohitse ja Katajan mestaruusjuhlat saivat alkunsa.


Huolila jatkoi siitä mihin kolmannessa pelissä jäi


Yhden elämänsä peleistä finaalisarjan kolmannessa ottelussa pelanneen Huolilan esitys ratkaisevassa finaalissa oli yhtä uskomaton: ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu 22-vuotias Huolila heitti 20 pistettä ja 7 levypalloa.

Arnold sai aikaan 19 pistettä, 11 levypalloa ja 3 syöttöä ennen virhetilin täyttymistä. Täydet minuutit pelannut Ken Horton (22/6) oli mies paikallaan tiukoille hetkillä, kuten myös virtuoosimaisesti Katajan peliä pyörittänyt Teemu Rannikko.

Rannikko heitti 21 pistettä ja jakoi hurjat 12 syöttöä. Kokenut takamies näytti pelinlukutaitoaan myös ottelun jälkeen, kun joukkueen kapteeni antoi neljä SM-hopeaa Katajan riveissä aiemmin saaneen Petri Virtasen (3/2/5 syöttöä) nostaa ensimmäisenä Pantteri-patsaan harteilleen.

Bisonsin Hilliard oli viimeisen finaalin pistekuningas heittämällä 32 pistettä, napsimalla 4 levypalloa ja jakamalla 4 syöttöä. Kaksinumeroisiin pistelukemiin neljännen mitalinsa yhtä monella Korisliiga-kaudella saavuttaneelta Bisonsilta ylsivät myös Martin Zeno (17/2) ja Ian Hummer (17/8/3 syöttöä).


Salminen: ”Tää on aika upeeta!”


Kaksi Ruotsin mestaruutta urallaan aiemmin voittanut Katajan päävalmentaja jakoi kiitoksia solkenaan ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittaneelle Katajan organisaatiolle.

- Arvostan todella taustahenkilöitä tässä organisaatiossa. He ovat tehneet pitkään loistavaa työtä ja siitä iso kiitos heille! Olemme antaneet pelaajille mahdollisuuksia ja loppujen lopuksi pelaajat kasvoivat paljon.

- Tästä syntyy näitä huikeita tarinoita: Huolilan nousu varsinkin finaalisarjassa, (Marius) Van Andringan huikea kasvu kaudella, Jessen (Niemi) tulo vaikean loukkaantumisen jälkeen, vain muutamia mainitakseni.

- Meidän juttu on ollut antaa meidän parhaille pelaajille vapauksia ja tässä on lopputulos. Kiitos kaikille joukkueen ympärillä työtä tehneille ihmisille ja pelaajille! Tää on aika upeeta!

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson jakeli myös tunnustuksensa Katajalle, mutta säteili samalla ylpeyttä maratonkauden pelanneesta biisonilaumastaan.

- Tappiosta huolimatta olen uskomattoman ylpeä omista pelaajistamme. Tämä on ollut uskomaton kausi, 82 peliä. Meillä on huikea ryhmä ihmisiä.

 

 
18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia